Skip to Content

Niklas Breilin Belgian cupmestariksi – Tervaportille cuphopeaa Puolassa

Niklas Breilin voitti joukkueensa VDK Gentin kanssa sunnuntaina Belgina lentopallon miesten cupmestaruuden. Gent löi Anwerpenissä pelatussa finaalissa Lindemans Aalstin 3-1 (21-25, 25-23, 25-23, 25-14). Breilin nosti pelissä kahta vastaanottoa lukuunottamatta kaikki (17/19) passari Tim Degruyterille ”kuppiin”.

  • Sanotaanko näin, että meillä kävi vähän tuuria mutta eikö se niin ole että tuuri pitää myös ansaita? Tänään olimme kyllä parempi joukkueena ja se oli varmasti myös yksi iso tekijä, miksi voittimme. Yksi hienoimmista tapahtumista missä olen ollut mukana, ”Nikke” hehkutti matkalla

Ottelun olennainen käänne tapahtui toisessa erässä, jossa Gent käänsi pelin 15-18 -numeroista avauserän hävittyään edukseen 25-23. Myös kolmannessa erässä se nousi komeasti 15-19 -tappiolta erävoittoon ja neljäs erä oli jo Gentin selkeää hallintaa.

Belgian liigassa Gent on tällä hetkellä seitsemäntenä ja Aalst viidentenä.

Ottelutilasto

(Kuva: Niklas Breilin sai juhlia cupmestaruutta vanhempiensa todistamana Anwerpenissä sunnuntaina)

Puolan cupfinaalissa Eemi Tervaportin Jastrzebski hävisi sunnuntaina Kedzierzyn-Kozlelle 0-3 (20-25, 15-25, 19-25). Tervaportti kävi kentällä avauserässä.

Kedzierzyn-Kozle on voittanut Puolan liigassa kaikki 17 otteluaan ja Tervaportin seura on sarjakakkosena (16-3). Molemmat seurat ovat selviytyneet Mestarien liigan pudotuspeleihin. Jastrzebski kohtaa puolivälierissä Civitanovan ja Kedzierzyn-Kozle Lauri Kermisen Dinamo Moskovan.

Back to top