Skip to Content
Euroopan cupit

Neljän Europelin viikko – Modena saapuu Tampereelle, Steaua Kokkolaan

Tuleva viikko pitää sisällään neljän suomalaisen miesten joukkueen lentopallon Eurocupin ottelun. Ford Levoranta Sastamala saa Tampereelle vieraakseen maailmantähtiä pursuavan Modenan ja Kokkolan Tiikerit romanialaisen Steau Bukarestin. Akaa-Volley vierailee Portugalissa ja Savo Volley Serbiassa.

CEV Cupissa Ford Levoranta Sastamalan vastustajana on italialainen Vaisa Group Modena ja avausosa pelataan Kauppi Sport Centerissä Tampereella torstaina 10.11. 18.30.

Toinen osa pelataan Italiassa 16.11. klo 21:30. Otteluparin voittaja etenee 16 parhaan joukoon, jossa vastaan asettuu voittaja parista Caruur Volley Gent (Belgia) – Arkas Izmir (Turkki).

FLS:n ennakko torstain ottelusta:

Suomalaisella lentopalloyleisöllä on harvinaislaatuinen tilaisuus nähdä suuria lentopallotähtiä, kun Modena Volley marssittaa tähtisikermänsä Kauppi Sports Centerin taraflexille. Suuret tähdet ovat usein myös suuria persoonallisuuksia. Modenan tähtipelaajista ehdottomasti värikkäin on ranskalainen Earvin Ngapeth. Hän on joutunut virkavallan kanssa tekemisiin, erotettu Ranskan maajoukkueesta kurinpidollisista syistä 2010, nykyään hän on myös rap-artisti. Mutta ennen kaikkea hän on loistava lentopalloilija. Ngapeth voitti olympiakultaa Tokiossa 2021 ja hänet valittiin olympialaisten arvokkaimmaksi pelaajaksi. Lisäksi hänet on valittu Maailmanliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi kaksi kertaa ja viime kesänä myös Kansojen liigassa. Kannattaa syöttää nimi YouTuben hakukenttään ja ihailla miehen persoonallisia otteita.

Modenan joukkueen brasilialainen passari Bruno, koko nimeltään Bruno Mossa de Rezende, on Brasilian maajoukkueen kapteenina voittanut olympiakultaa ja kaksi kertaa hopeaa, maailmanmestaruuskisoissa kultaa, kaksi hopeaa ja kerran pronssia. Brunon isä Bernarado Rezende on ollut Brasilian lentopallomaajoukkueen legendaarinen valmentaja ja äiti on pelannut lentopalloa olympiakisoissa. Brunolla ja Mikko Eskolla on yhteistä historiaa Modenassa. Esko pelasi joukkueessa kolme kautta. Keväällä 2011 Eskon kämmenluu murtui ja Bruno tuli hänen tilalleen passariksi.

Näiden kokeneiden pelureiden rinnalle on nostettava joukkueen 23-vuotias hakkuri Adis Lagumdzija. Lagumdzija on syntynyt Bosnia-Hertsegovinassa, mutta edustaa nykyään Turkkia. 211-senttinen hakkuri ilahdutti näyttävillä otteillaan kaksi vuotta sitten EM-kisoissa Hakametsässä. Sen jälkeen tie avautui Italian pääsarjaan ja tänä syksynä hän siirtyi Modenan joukkueeseen.

Nuoria tähtiä Modenan joukkueessa on 211 cm, joidenkin tietojen mukaan jopa 213 cm, pitkä 24-vuotias keskitorjuja Tobias Krick. Krick pelaa Saksan maajoukkueessa. Pitkän miehen liikkuminen hyökkäyksessä ei välttämättä ole kaikkein sulavinta, mutta hän on Italian pääsarjassa päättänyt hyökkäyksiä hyvällä teholla.

Ranskalainen yleispelaaja Nicolas Marechal siirtyi tänä syksynä Modenan joukkueeseen. Viime kauden hän pelasi Venäjän superliigaa Ufan joukkueessa. Marechal on aiemmin pelannut Ranskan maajoukkueessa.

Kokemusta ja menestystä joukkueessa edustavat viisinkertainen EM-mitalisti keskipelaaja Dragan Stankovic sekä olympialaisten hopeamitalisti libero Salvatore Rossini.

Kaikista menestynein on kuitenkin valmentaja Andrea Giani: kolme olympiamitalia, kolme maailmanmestaruutta, seitsemän Maailmanliigan voittoa ja neljä Euroopan mestaruutta

Ford Levoranta Sastamalan joukkueessa eniten kansainvälistä kokemusta on Mikko Eskolla ja Urpo Sivulalla. Esko on pelannut ulkomailla ammattilaisena 14 kautta, joista seitsemän Italiassa ja niistä kolme Modenassa. Hakkuri Urpo Sivula on puolestaan pelannut ammattilaisena Saksassa, Italiassa ja Turkissa. Heille kansainväliset pelit ovat tuttuja myös maajoukkueesta.

VaLePa on pelannut europelejä jo yhtäjaksoisesti 10 vuotta ja seuran pelaajille on ehtinyt kertyä myös europelikokemusta. Sakari Mäkinen on ottelut kansainvälisiä pelejä sekä maajoukkueessa että VaLePassa. Hän on noussut suomalaisten yleispelaajien eliittiin ja hänellä on kova halu näyttää taitojaan kansainvälisissä peleissä. Mäkinen on taitava ja monipuolinen pelaaja.

Keskipelaaja Severi Savonsalmen selkeä tavoite on päästä jatkamaan ammattilaisuraa ulkomailla. Modena Volley on oiva mittari kansainvälisestä tasosta.

Eetu Pennanen on siirtynyt yleispelaajasta liberoksi. Pennanen on ollut parhaimmillaan Europeleissä ja johti Portugalissa hienosti joukkueen puolustuspeliä.

Vilkas Euroviikko suomalaisittain

Belgradin Punainen Tähti, Crvena Zvezda Belgrad, isännöi puolestaan Savo Volleyta tiistaina 8.11. 17:30 Serbiassa. Jälkimmäinen osa pelataan Kuopiossa 16.11. klo 19:00. Otteluparin voittaja kohtaa 16 parhaan joukossa voittajan parista CS Arcada Galati (Romania) – Neftohimik Burgas (Bulgaria).

Challenge Cupissa Akaa-Volley matkaa Portugaliin Praia da Vitoriaan, jossa vastassa on A.J.Fonte Bastardo keskiviikkona 9.11. 22.30. Toinen osa pelataan Akaassa 16.11. klo 18.30. Voittaja saa vastaansa seuraavalla kierroksella voittajan otteluparista SC Duo Tartto (Viro) Mirad Unipo Presov (Slovakia).

Steaua Bukarest toimii puolestaan Challenge Cupin avausosan vieraana Kokkolassa keskiviikkona 9.11. klo 18:30 Kokkolan Tiikereille. Otteluparin jälkimmäinen osa pelataan Bukarestissa 16.11. klo 18:00. Otteluparin voittaja saa seuraavalla kierroksella vastaan voittajan parista Hapoel Mate-Asher Akko (Israel) – SC Prometey Dnipro (Ukraina).

Suomalaispelaajista tulessa ovat Niklas Breilin belgialaisjoukkue Gentin isännöidessä keskiviikkona Arkas Izmiriä CEV Cupissa. Samassa kilpailussa Veeti Nikkisen Greenyard Maaseik vierailee Mladost Zgarebin luona Kroatiassa keskiviikkona.

Challenge Cupissa Samuli Kaislasalon alankomaalaisjoukkue Orion Doetincheim pelaa keskiviikkoona VC Stroossenin vieraana Luxembourgissa.

Lisäksi Suomen miesten maajoukkueen päävalmentajan Joel Banksin valmentama puolalaisjoukkue Skra Belchatow isännöi CEV Cupissa ranskalaista Chaumontia torstaina.

Back to top