Skip to Content

Neljä uutta arvokasta jäsentä Suomen Lentopallon Hall of Fameen

Suomen Lentopallon kunniagalleria, Hall of Fame, sai lauantaina neljä uutta jäsentä Tampereella miesten Euroopan Kultaisen liigan ottelun yhteydessä järjestetyssä palkintogaalassa. Uudet jäsenet ovat järjestyksessään numerot 35-38. Kunnian saivat tällä kertaa Päivi Parikka-Sinisalo, Heikki Heino, Olavi Leinonen sekä Janne Heikkinen.

Hall of Famen historian ja sen jäsenet löydät täältä

Janne Heikkinen

Janne Heikkinen on yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista mieslentopalloilijoista. 236 miesten maaottelu pelannut Heikkinen on mm. yksi neljästä Mestarien liigan finaalissa pelanneesta suomalaisesta. Heikkinen oli finaalissa 2002 kreikkalaisjoukkue Olympiacosin kanssa. Heikkinen pelasi maajoukkueessa kahdet EM-kisat 10 vuoden välein: 1997 ja 2007. Jälkimmäisissä kisoissa hän oli saavuttamassa nelostilaa. Ansiokkaalla seurajoukkueurallaan nyt 47-vuotias Heikkinen pelasi 1998-2009 Italiassa, Puolassa, Espanjassa, Kreikassa sekä Itävallassa. Heikkinen voitti kolme Puolan mestaruutta sekä Suomen ja Itävallan mestaruudet. Mitaleilla hän oli lisäksi kreikassa sekä Espanjassa. Kauden lentopalloilija Heikkinen oli 2007 ja 2008, mieslentopalloilija 2002 ja miestulokas 1994.

Olavi Leinonen

Olavi Leinonen on ensimmäinen suomalainen lentopalloammattilainen. ”Letku” pelasi kaudella 1971-1972 Real Madridissa Espanjassa voittaen maan mestaruuden. 133 miesten maaottelun pelaajana hän oli 1960- ja 1970-lukujen maajoukkueen luotettava runkopelaaja. Leinonen edusti Suomen kaksi MM-kisoissa (1966, 1970) sekä kaksissa EM-kisoissa (1967, 1971). Seuratasolla hän edusti Koiton Rientoa, Eliteä sekä Ratekoa. Pelaajauran jälkeen Leinonen toimi myös valmentajana. Hänen poika Sami ja nyt myös pojanpoika Miro ovat tuoneet Leinosen suvun miehet jo kolmessa polvessa miesten maajoukkueeseen.

Päivi Parikka-Sinisalo

Päivi Parikka-Sinisalo on toiseksi eniten naisten maaotteluita, kaikkiaan 177 kappaletta, pelannut lentopalloilija. Parikka-Sinisalo pelasi kertaalleen arvokisoissa naisten maajoukkueen kanssa, 1989 EM-kisoissa Länsi-Saksassa. Kotimaisessa pääsarjassa hän esiintyi 281 kertaa edustaen urallaan 1983-1993 Tainionkosken Tähti, Jyväskylän PeVe, Korian Ponsi, Hesa, Joensuun Prihat. Parikka-Sinisalo voitti kaikkien aikojen ensimmäisen naisten beach volleyn Suomen mestaruuden 1990 Minna Palmroosin kanssa. Hänen tyttäret Ida ja Sara ovat voittaneet yhteensä jo 10 naisten beach volleyn SM-mitalia.

Heikki Heino

Heikki Heino teki hienon uran pelaajana, valmentajana ja erotuomarina. Pelaajana Heino muistetaan Luolajan Kajastuksen menestysvuosilta. Heikki oli voittamassa mm. neljää Suomen mestaruutta sekä Suomen Cupin kahdesti. Suomea Heino edusti maajoukkuepaidassa 117 ottelussa mm. kaksissa MM-kisoissa sekä kaksissa EM-kisoissa. Peliuransa jälkeen Heino toimi Hämeenlinnassa juniorijoukkueiden valmentajana ja aloitti menestyksekkään tuomariuransa. Ensimmäisen kerran hänet valittiin vuoden tuomariksi vuonna 1982, jonka jälkeen valinta tapahtui vielä vuosina 1984, 1995 ja 1999. Kauden liigatuomariksi Heino valittiin vuonna 1997. Heinolla on kolme lasta, jotka kaikki ovat olleet mukana lentopallon parissa menestyksekkästi. Heikki Heino menehtyi tammikuussa 79-vuoden ikäisenä.

Back to top