Skip to Content

Naisten istumalentopallomaajoukkueelle paikka 2022 MM-kisoihin

Suomen naisten istumalentopallomaajoukkue on saanut paikan ensi keväänä Kiinassa pelattavaan MM-turnaukseen. Suomi sai paikan maailmanrankinginsa perusteella Alankomaiden tapaan. MM-kisat pelataan Kiinan Hangzhoussa 18.-24.5. ja mukana on 16 naisten sekä miesten joukkuetta.

Suomen naisten maailmanraking on 11.

Naisten istumalentopallomaajoukkueen päävalmentaja Maarit Tähtinen on ymmärrettävästi kovin tyytyväinen kisapaikkauutiseen.

  • Kisapaikka tuli pienoisena yllätyksenä. Kisoihin pääseminen on kannustin tuleville uusille ja tietenkin nykyisille pelaajille. EM-kisat toivat paljon näkyvyyttä ja kyselyitä istiksestä. Tavoitteena olisi parantaa edellisten kisojen 12. sijaa ja pelata iloista lentopalloa.

Joukkueenjohtaja Helena Skogströmin mukaan MM-paikan suhteen oltiin toiveikkaita etukäteen, mutta ei missään nimessä varmoja, kun normaalia karsintajärjestelmää ei pystytty noudattamaan.

  • Kisapaikka tuo lajille ja joukkueelle paljon kaivattua näkyvyyttä ja myös uskottavuutta. EM-kisojen myötä alkanut hyvä ”pöhinä” lajin ympärillä siis saa jatkoa. Toivon, että lievemmin tai vaikeammin vammautuneille henkilöille joukkueemme taipale MM-kisoihin tuo uskoa ja toivoa tulevaan, liikunta ja urheilu on mahdollista rajoitteidenkin kanssa. Mukaan vaan kokeilemaan lajia lentopallotaustalla tai ilman, Skogström sanoo.

Joukkueenjohtajan mukaan tuleviin MM-kilpailuihin on hyvä lähteä tavoittelemaan edellisten kisojen 12:nnen tilan parantamista.

  • Haluamme saada Turkin EM-kisojen tapaan tasapainoisen turnauksen, jossa joukkue pystyy pelaamaan taitojensa ylärajoilla ja nauttimaan joka hetkestä.
  • Haluan joukkueen puolesta kiittää sponsoriamme apuvälineitä ja orttooseja valmistavaa Össur Finlandia (https://ossurfinland.fi/)
    Heidän vahva tukensa auttaa joukkuetta valmentautumaan kohti Kiinan MM-kisoja, Skogström toteaa.

Naisten MM-turnauksen osallistujamaat

Isäntä Kiina
2021 paralympiavoittaja USA
2024 paralympiaisäntä Ranska
Euroopa: Venäjä, Italia, Saksa
Pan Amerikka Brasilia, Kanada
Aasia Japani, Iran
Afrikka Ruanda, Egypti
Maailman Cup Ukraina
1. karsija Slovenia
Maailman rankingin seuraavat Suomi, Alankomaat

Back to top