Skip to Content

Muurinen ja Seppänen lentopallomaajoukkueiden valmennuksen ”kakkosmiehiksi” – Huhtakangas tyttöjen päävalmentajaksi

Miesten ja naisten lentopallomaajoukkueiden valmennuksen ja muun staffin kokoonpanot on saatu alkanutta kesää ja syksyä varten valmiiksi. Joel Banksin oikeana kätenä miesten maajoukkueessa nähdään Kuortaneen valmennuskekuksessa poikia viime ajat valmentanut Oskar Muurinen ja naisissa Nikolas Buserin apuna Puijo Wolleyn päävalmentaja Pekka Seppänen.

  • Naisten maajoukkue on viime vuosina vakiinnuttanut tasonsa EM-kisajoukkueena ja joukkueessa on potentiaalia edelleen kehittyä seuraavalle tasolle eli jatkopeleihin. On tietysti kunnia päästä mukaan osaksi staffia auttamaan ja tukemaan joukkuetta matkalla kohti kesän päätavoitteita, toteaa maajoukkueeseen mukaan nyt tuleva Seppänen.

Lisäksi naisten valmennusryhmään kuuluu OrPon päävalmentaja Andrea Carasi sekä jo aiemminkin mukana ollut Joonas Huhtakangas. Huhtakangas siirtyy myös Buserin entisen tehtävään Kuortaneen valmennuskeskuksen tyttöjen päävalmentajaksi.

Naisten joukkueenjohtajana aloittaa Ari-Matti Joki, fysiikkavalmentajana jatkaa Anuliisa Österlund ja fysioina vuorottelevat Laura Gustavsson ja Petteri Friberg. Tilastomiehenä jatkaa Santeri Mäkelä.

  • Olen todella tyytyväinen, että olemme saaneet kasaan erinomaisen monipuolisen staffin, joka takaa laadukkaan työn kesälle. Hienoa, että tässä joukossa on paljon jatkuvuutta hyvin sujuneilta viime vuosilta. Uudet jäsenet tuovat tietysti uudenlaista osaamista ja näkemystä ryhmään. Tämä on todella tärkeää myös. On hienoa saada kaksi Mestaruusliigan päävalmentajaa mukaan ja uskon, että tämä tuo myös liigan puolelle uutta, naisten päävalmentaja Buser toteaa.
  • Pekka on tehnyt hienoa työtä Puijo Wolleyssa ja hänen tapansa työskennellä joukkueen kanssa on juuri mitä haluan meillekin mukaan. Andrea tuo myös oman osaamisensa mukaan ja samalla loputtoman määrän energiaa. Joonas on jo osoittanut osaamisensa viime kesänä ja uutena Kuortaneen tyttöjen päävalmentajana hän on myös tärkeä linkki U16 -maajoukkueesta naisiin, Buser jatkaa.
  • Haluan myös kiittää Eerik Breiliniä ja Mariliisa Salmea pitkästä työstä naisten maajoukkueessa ja heidän panostaan ei voi koskaan liikaa painottaa. Heidän perintöä on joukkueen kunnia jatkaa.

Oskar Muurinen mukaan poikamaajoukkueista miehiin

Miesten valmennusryhmässä ovat mukana Banksin ja Muurisen lisäksi tutusti Mikko Häyrinen ja uutena fysiikkavalmentajana Teemu Rauhala. Fysioina ovat Tom Kåla ja Marku Panu, tilastoinnista vastaa edelleen Ari-Heikki Kulmala ja joukkueenjohtajana jatkaa Satu Lehto.

-Miesten staffin kasaamiseen tuli Matti Alatalon ulkomaankomennuksen vuoksi pieni säätö. Meidän nuori valmentajasukupolvi menee kovaa eteenpäin ja hyvä niin. Sekä Matti, että Oskar kuuluvat näihin nuoriin valmentajalupauksiin ja heidän uraa tietysti halutaan olla tukemassa kaikin mahdollisin keinoin, toteaa urheilutoimenjohtaja Tapio Kangasniemi.

Miesten uusi kakkosvalmentaja Oskar Muurinen on toiminut kesästä 2021 lähtien Kuortaneella poikien maajoukkueen päävalmentajana ja sitä ennen Rantaperkiön Isku ja ruotsalaisen Sollentunan päävalmentajana.

  • Olen todella motivoitunut ennen tätä tiukkaa kesää. On tietysti ilo sekä kunnia päästä edustamaan Suomen korkeimmalla tasolla apuvalmentajana. Matin siirtyminen Saksaan on myös hieno juttu ja esimerkki meille nuorille suomalaisvalmentajille. Iso kiitos täältä myös vaimolleni, jolta vaaditaan isoja uhrauksia tähän asiaan, Muurinen toteaa.
  • Uskon oppivani tällä matkalla paljon ja tämä on varmasti tärkeä asia myös poikien valmennuskeskuksen tehtävien suhteen: pääsee näkemään pelaajapolun kärkeä. Tehdään kesästä niin upea kuin mahdollista, edessä on upeita tapahtumia, Muurinen jatkaa.

Muurinen palaa EM-kisojen jälkeen takaisin poikien valmennuskeskuksen vastuuvalmentajaksi. Tähän asti poikien toiminnasta vastaa Mikko Keskisipilä.

Miesten maajoukkue staff 2023
Päävalmentaja Joel Banks
Apuvalmentaja Oskar Muurinen
Apuvalmentaja Mikko Häyrinen
Fysiikkavalmentaja Teemu Rauhala
Fysio Tom Kåla
Fysio Marko Panu
Fysio Eerik Breilin
Tilastot Ari-Heikki Kulmala
Lääkäri Petri Helenius
Joukkueenjohtaja Satu Lehto

Naisten maajokkue staff 2023
Päävalmentaja Nikolas Buser
Apuvalmentaja Pekka Seppänen
Apuvalmentaja Andrea Carasi
Apuvalmentaja Joonas Huhtakangas
Fysiikkavalmentaja Anuliisa Lähitie
Psyykkinen valmentaja Leena Hakala
Fysio Laura Gustavsson
Fysio Petteri Friberg
Tilastot Santeri Mäkelä
Lääkäri Krista Tapaninaho
Joukkueenjohtaja Ari-Matti Joki

Maajoukkueiden viestintä: Toni Flink

Back to top