Skip to Content

Miesten olympialentiksessä ratkotaan pudotuspelijoukkueet sunnuntaina

Miesten lentopallon olympiaturnauksessa on pelattu 4/5 alkulohkojen kierrosta ja sunnuntaina ratkotaan lopullisesti pudotuspeleihin selviävät maat. Jo ennen päätöskierrosta paikan kahdeksan joukkoon ovat varmistaneet A-lohkosta Puola, Italia ja Kanada sekä B-lohkosta venäläiset olypiaurheilijat (ROC) ja Brasilia. 

Lohkossa A päätöspäivänä sunnuntaina Japani ja Iran ratkaisevat keskinäisessä kamppailussa lohkon neljännen jatkajan. Puola johtaa lohkoa ja ottaa ykköspaikan voitolla Kanadasta. Italialla ja Kanadalla on toki vielä myös omat mahdollisuutensa lohkovoittoon. Venezuelan kisat päättyvät sunnuntain Italia-otteluun.

B-lohkossa Tuomas Sammelvuon valmentama ROC varmistaa lohkovoiton vähintään 3-1 -voitolla Tunisiasta, joka on erittäin ilmeistä. Ranska ja Brasilia pelaavat päätöskierroksella vastakkain, Ranskalla on vielä mahdollisuus pudota pudotuspelin ulkopolelle, mutta se vaatisi sen oman tappion lisäksi Argentiinan 3-2 -voittoa USA:sta. Tunisian pelit päättyvät alkulohkoon.

Pudotuspelien avauskierroksella tiistaina, puolivälierissä, lohkojen voittajat saavat vastaansa toisten lohkojen neloset ja lohkojen kakkoset toisen lohkon kolmoset.

Perjantain neljäntenä ottelupäivänä venäläiset kokivat turnauksen avaustappion hävittyään pakkovoiton edessä olleelle Ranskalle 1-3. Näin turnauksessa ei ole enää yhtään tappiotonta joukkuetta. Muita ns. yllätystuloksia päivä ei sisältännyt, ellei sellaiseksi lasketa Tunisia kahta erävoittoa Argentiinaa vastaan.

Turnauksen pistetilaston kärjessä komeilee edelleen Argentiinan hakkuri Bruno Lima (22,3 pistettä/ottelu). Yli 16 pisteen keskiarvoon ovat yltäneet myös Japanin Yuki Ishikawa (18,8), Italian Osmany Juantorena (18,0) sekä USA:n Taylor Sander (16,8). 

Torjuntatilaston kärkimiehinä ovat Argentiinan Agustin Loser (13), Venäjän Ivan Iakovlev (12) ja Dmitry Volkov (12). Ässiä ovat eniten syöttäneey Iran Millad Ebadipour (10) sekä Brasilan Lucarelli (8) ja Puolan Wilfredo Leon (8).

Sunnuntain alkulohkon ohjelma

  • 3:00 Puola – Kanada
  • 5.05 Brasilia – Ranska
  • 8:20 ROC – Tunisia
  • 10:25 Italia – Venezuela
  • 13:40 Japani – Iran
  • 15:45 USA – Argentiina
Back to top