Skip to Content

Miesten lentopallon MM-kisat käyntiin perjantaina Puolassa ja Sloveniassa

Miesten lentopallon joka neljäs vuosi järjestettävä MM-turnaus käynnistyy vuoden 2022 osalta tulevana perjantaina ja maailmanmestari on selvillä 11. syyskuuta. Kisat piti järjestää alunperin Venäjällä, mutta FIVB vei eväsi sen järjestämisoikeudet sekä samalla kisapaikan. Venäjän kisapaikan sai Ukraina ja järjestelyt puolestaan Puola ja Slovenia.

Puolan Katowicessa pelataan kaksi neljän joukkueen alkulohkoa ja Slovenian Ljubljansassa neljä. Ensimmäinen 16 maan pudotuspelikierros eli neljännesvälierät pelataan puoliksi Ljubljanassa ja Puolan Gliwicessä, kuten myös puolivälierät. Välierät ja mitalipelit pelataan Katowicessa.

Mukana on 24 maata, jotka selviytyivät MM-turnaukseen rankingin perusteella, kun koronapandemian takia karsintoja ei pystytty järjestämään.

Neljän joukkueen kuudesta alkulohkosta (26.-31.8.) kaikista kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta selvityy pudotuspeleihin

Vain kaksi maata on pystynyt 2000-luvulla voittamaan miesten maailmanmestaruuden. Puola on voittanut kaksi edellistä maailmanmestaruuutta 2014 ja 2018. Tätä edelliset kolme mestaruutta vei puolestaan Brasilia 2002, 2006 ja 2010. Qatar on nyt turnauksen ainoa ensikertalainen.

MM-kisojen virallisilta sivuilta löydätte otteluohjelmat ja kaiken muun olennaisen tiedon
https://en.volleyballworld.com/volleyball/competitions/men-world-championship-2022/

Kaikki MM-kisaottelut (myös miesten kisojen jälkeen pelattavien naisten MM-kisojen) näet Volleyball.tv:stä. Sen hinta on 7.99 euroa kuukaudessa:
https://www.welcome.volleyballworld.tv/?utm_source=website&utm_medium=banner&utm_campaign=website_redirect&utm_id=vbwdotcom

Teksti: Toni Flink
Kuva: FIVB

Back to top