Skip to Content

Miesten lentopallomaajoukkueen valmennukseen muutoksia – Kurttila ja Pärmäkoski saavat kiitosta upeasta työstään

Miesten lentopallomaajoukkueen valmennuksessa, staffissa, tapahtuu muutoksia ennen alkavaa kesää 2023. Päävalmentaja Joel Banksin kanssa isossa roolissa toimineet apuvalmentaja Sami Kurttila ja fysiikkavalmentaja Tommi Pärmäkoski siirtyvät molemmat omilla urillaan uusien haasteiden pariin. Kurttila tuli mukaan maajoukkueeseen yhdessä Banksin kanssa 2019 ja Pärmäkoski seuraavana vuonna.

Kurttilan ja Pärmäkosken seuraajista miesten maajoukkueen apu- ja fysiikkavalmentajana Lentopalloliitto kertoo lähiaikoina.

Päävalmentaja Banks kiittää Kurttilaa neljän vuoden kovasta työstä ja uskollisuudesta vaikeinakin hetkinä.

– Haluan kiittää ja osoittaa samalla suurta arvostusta Samille yhteisestä ajasta. Sami oli ihan kirjaimellisesti oikea käteni minun ensimmäisestä päivästäni maajoukkueen päävalmentajana lähtien. Kiitokseni Samille on hyvin syvä, sillä hänen kanssa tehtiin töitä päivittäin ja hän oli uskollinen minulle. Etenkin alkutaipaleella oli tuki todella tärkeää, kun avauskausi oli todella vaikea monin tavoin. Tämänkin takia apuvalmentajan vaihtuminen on minulle henkilökohtaisesti vaikea asia. On ollut ilo tehdä töitä hänen kanssa ja nähdä miten hyvä hän on myös pelaajien kanssa. Yhteiset karaokehetket jäävät tästä kaikesta kirsikaksi kakkuun.

Sami Kurttila iloitsee saaneensa olleen mukana rakentamassa maajoukkueen kehityskaarta ja uutta toiminnan kultttuuria viime vuosien aikana apuvalmentajan roolissa. Kurttilalla on ollut iso työ olla Banksin silminä ja korvina Suomessa seurajoukkuekausien aikana sekä tietysti päävalmentajan tukena kesäisin harjoittelussa sekä otteluissa.

– Ensimmäinen kesä ei todellakaan ollut helppo, kun uusi staff hyppäsi liikkuvaan junaan. Tuolloinhan ainoastaan fysioterapeutti jatkoi vanhasta staffista.

– Uuden kulttuurin, pelaajien ja valmennuksen luottamuksen luominen kestää aina aikansa. Miesten maajoukkueessa on tapahtunut minun aikana iso murros pelaajien suhteen. Kokeneita ”ratsuja” on lopettanut useita, mutta samalla uusia pelaajia on kasvanut hienosti jo vastuunkantajiksi

-Tätä maajoukkueen kehityskaarta on ollut hieno olla rakentamassa ja nähdä, että tulokset on parantunut sekä uusi runko on rakentumassa, joka lupaa hyvää suomalaisen lentopallon tulevaisuudelle.

– Iso kiitos matkan aikana valmennuksessa ja staffissa mukana olleille: on ollut kunnia olla mukana. Erityiskiitos Tommille (Pärmäkoski) rautaisesta ammattitaidosta ja yli sadasta yhteisestä yöstä viimeisen kahden kesän aikana!

Tommi Pärmäkoski tuli miesten maajoukkueen fysiikkavalmennuksesta vastaamaan keväällä 2020. Pärmäkoski nimettiin joulukuussa 2022 yhdeksi Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluvastaavista.

– Tommi oli meille taivaan lahja. Hänen henki ja energia on huikeaa luokkaa, en ole kuullut koskaan keneltäkään hänen kanssa työskennelleeltä mitään negatiivista Tommista. Lisäksi Tommi on todella intohimoinen tekemisessään. Pelaajat kunnioittivat häntä ensimmäisestä hetkestä viimeiseen ja saivat hienon yhteyden keskenään. Tommilla oli iso merkitys joukkueen kehityksessä tähän pisteeseen, mistä nyt jatkamme. Totta kai olen pettynyt, että menetämme hänet, mutta samalla henkilökohtaisesti iloinen hänen uudesta pestistä.

Monessa mukana ollut Pärmäkoski kiittelee miesten maajoukkueen mukana olemista antoisaksi kokemukseksi.

– Aika miesten lentopallomaajoukkueen kanssa on ollut antoisa kokemus. Urheilussa on hienoa olla osana ryhmää, jossa läsnä on vahva sitoutuminen yhteisiin asioihin ja pelaajat ovat valmiita pyyteettömään työntekoon yhteisten unelmien sekä rakastamansa lajin puolesta.

– Erityiskiitos pitää antaa myös loistavalle staffille, josta paistaa kova vaatimustaso ja jatkuva halu kehittää toimintaa, jotta pelaajille voidaan tarjota parhaat mahdollisuudet kehittyä uralla eteenpäin.

– Myös koko työskentely lentopallokentällä on ollut positiivinen kokemus. Itselle vaikutuksen on tehnyt lajiyhteisön halu toimia yhdessä ja ”Veljesten” merkitys suomalaisille on merkityksellinen asia. Uskon, että käsillä on todellinen uusi tulevaisuuden joukkue. Kasassa on ryhmä eteenpäin meneviä urheilijoita, joilla on osaava tuki taustalla niin maajoukkueen kuin seurojen puolesta. Usein urheilussa, kun päämäärätietoinen työ ja sitoutuneet urheilijan kohtaavat toisensa niin jossain vaiheessa menestys syntyy laadukkaan työn jatkumona.

– Itselle hienoa on päästä jatkamaan suomalaista lentopalloa jatkossakin läheltä, vaikka perspektiivi onkin eri. Kiitos vielä yhteisistä hetkistä ja menneistä vuosista niin pelaajille kuin staffi-kolleegoille.

Teksti: Toni Flink

Back to top