Skip to Content

Matti Alatalolle komea pesti Saksaan – miesten maajoukkue uuden apuvalmentajan hakuun

Matti Alatalo siirtyy ensi kaudeksi päävalmentajaksi Saksan Bundesliigaan, jonka myötä hänen sopimuksensa miesten maajoukkueen apuvalmentajana alakavana kesänä ei toteudu. 27-vuotiaan Alatalon seura ensi kaudella on SWD powervolleys Düren.

Alatalo nimettiin kolmisen viikkoa sitten Joel Banksin uudeksi apuvalmentajaksi miesten maajoukkueeseen todella vilkkaaseen ja mielenkiintoiseen kesään 2023. Alatalon sopimus saksalaisjoukkueeseen ei kuitenkaan mahdollista kesän kulumista maajoukkueessa.

Päävalmentaja Joel Banks on iloinen Alatalon saamasta mahdollisuudesta, mutta myös harmissaan aisaparinsa menettämisestä tulevan kesän suhteen.

-Totta kai tämä on meidän (maajoukkue) kannalta iso menetys, mutta samalla Matille upea asia. Odotin kovasti yhteistyötä kesän ajalta. Matti on nuori sekä kunnianhimoinen valmentaja ja tämä on hänelle loistava mahdollisuus.

Alatalon korvaajaa miesten maajoukkueen apuvalmentajaksi etsitään parhaillaan valmennuspäällikkö Tapio Kangasaniemen ja päävalmentaja Banksin johdolla.

Matti Alatalo.

Alatalo pelasi Mestaruusliigassa 2013-16 Perungan Pojissa 67 liigaottelua. Valmennusura käynnistyi Napapiirin Pallokettujen junioreissa 2016 ja kulki seuran edustusjoukkueen kautta VaLePan liigajoukkueen apuvalmentajaksi ja 1-sarjajoukkueen päävalmentajaksi 2019-2020 kaudelle. 2020 Alatalo siirtyi Karelian Hurmoksen liigajoukkueen päävalmentajaksi, jossa tehtävässä toimii nyt kolmatta kautta.

Alatalo on samaan aikaan luonnollisesti innoissaan sopimuksestaan Saksaan, mutta myös harmissaan maajoukkuepestin jäämisestä kokematta.

-Elämässä joskus tulee tilanteita, kun on kaksi mahtavaa mahdollisuutta päällekkäin, mutta molempia ei pysty ottamaan vastaan vaikka ;amutta Saksan Bundesliigaan siirto päävalmentajaksi on semmoinen mahdollisuus johon pitää tarttua.

-Valitettavasti näiden kahden pestin yhdistäminen olisi tullut haastavaksi toteuttaa sillä panoksella, mitä molemmat tarvitsevat ja ansaitsevat. Olen isosti kiitollinen Joelille (Banks), Taselle (Kangasniemi) ja koko Lentopalloliitolle ymmärryksestä, sekä kannustamisesta tarttua Dürenin tarjoamaan haasteeseen. Tietenkin vielä kiitos Nisselle (agentti Huttunen), jonka kautta tämä mahdollistui.

Saksaan Alatalo matkaa tutulla reseptillä menestymään: kovalla työllä.

-Odotan innolla lähtöä Saksaan, iso askel eteenpäin omalla uralla ja tulee varmasti olemaan erittäin opettavainen ja kiehtova kausi. Lähdetään tekemään kovaa duunia ja viedään suomalaista valmennusosaamista maailmalle ja ennen kaikkea sitä myös eteenpäin!

Alatalo seuraa Dürenissä kolme kautta valmentanutta puolalaista Rafal Murczkiewicziä. Kahdella edellisellä kaudella Düren oli Bundesligassa kolmas. Tällä kaudella joukkue on ylemmässä jatkosarjassa neljännellä tilalla.

Joukkueen riveissä pelaavat mm. ex-VaLePa David Pettersson sekä saksalaislegenda Björn Andrae, joka debytoi liigassa jo 27 vuotta sitten!

Seuralla on suomalaisista hyviä muistoja. Todella menestykkäästi ensin Suomessa ja myöhemmin Aasiassa valmentanut Tommi Tiilikainen valmensi seuraa kaudella 16-17, jolloin siellä pelasivat myös Jani Sippola, Ossi Rumpunen ja Tomi Rumpunen. Niklas Seppänen puolestaan pelasi seurassa kaudella 19-20.

Seuran tiedote

Back to top