Skip to Content

Maailman ykköset liian kovia suomalaisparille MM-biitsissä

Taru Lahti-Liukkonen / Niina Ahtiainen pääsivät jälleen kovimpaan mahdolliseen oppiin Beach volleyn MM-kilpailuissa Meksikon Tiaxcalassa sunnuntaina, kun vastaan asettui maailman ykköspari. Brasilialaiset Ana Patricia / Duda voittivat alkulohkon toisen pelipäivän ottelun 21-14, 21-14.

Päävalmentaja Toni Vahela:

-Parempaa tekemistä meiltä kuin eilen. Brassit ovat vain ihan hemmetin kovia. Rehellisesti täytyy sanoa että heidän junaan on todella vaikea ehtiä, toki sama tilanne on lähes kaikilla joukkueilla.

-Omassa pelaamisessa syötön paine oli parempi kuin eilen. Hyökkäyspelaamisessa oli myös hyviä pilkahduksia. Liikaa kuitenkin annetaan vielä peruskosketuksilla sekä suorilla virheilla vastustajalle.

-Katsotaan vähän vielä omaa peliä läpi ja taktiikat kuntoon Chilen osalta. Huomenna voitto ja kohti pudotuspelejä.

Torjunnat meniviät ottelussa brasilialaisille 3-0. ässät suomalaisille 2-1, puolustukset 22-22 ja virheet 8-15.

Ottelutilasto

Ana Patricia / Duda ovat voittaneet tänä vuonna maailmankiertueella Pariisissa, Ostravassa, Gstaadissa sekä Hampurissa korkeimman tason Elite16-osakilpailut. Pari on eittämättä tämän hetken maailman paras.

Päivän toisessa lohkon ottelussa suomalaisparin lauantain avauspelissä voittaneet ranskalaiset Lezane Placette / Alexia Richard löivät chileläiset Maria Fransisca Rivas Zapata / Chris Vorpahl 21-10, 21-13. Näin suomalaispari ja chileläispari ratkaisevat lohkon kolmannen jatkopaikan maanantaina kello 19 Suomen aikaa.

Suomalaisparin alkulohkon ottelut
7.10.
Lahti-Liukkonen / Ahtiainen – Lezane Placette / Alexia Richard [24] Ranska 17-21, 15-21
Ana Patricia / Duda [1] Brasilia – Maria Fransisca Rivas Zapata / Chris Vorpahl [48] Chile 21-5, 21-17
8.10.
Rivas Zapata / Vorpahl [48] Chile – Placette / Richard [24] Ranska 10-21, 13-21
Lahti-Liukkonen / Ahtiainen – Ana Patricia / Duda [1] Brasilia 14-21, 14-21
9.10.
klo 19 Lahti-Liukkonen / Ahtiainen – Rivas Zapata / Vorpahl [48] Chile
klo 20 Ana Patricia / Duda [1] Brasilia – Placette / Richard [24] Ranska

MM-turnauksessa 48 joukkuetta jaetaan 12:een neljän joukkueen alkulohkoon, jossa kaikki parit kohtaavat toisensa (3 ottelua / pari). Lohkoista pääsee suoraan toiselle pudotuspelikierroksille kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta. Loput kahdeksan lohkokolmoista pelaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella neljästä lisäpaikasta toiselle pudotuspelikierrokselle eli 32 parhaan joukkoon.

Turnauksen otteluohjelma

Niina Ahtiaiselle (26) MM-kilpailut ovat uran toiset, Lahti-Liukkoselle (30) neljännet. Viime vuonna MM-turnauksessa Roomassa he sijoittuivat 17:nneksi.

Suomella on nyt naisten beach volleyn MM-kilpailuissa pari mukana yhdeksännen kerran. Emilia ja Erika Nyström olivat viisi kertaa peräkkäin mukana 2005-2013, Lahti-Liukkonen Riikka Lehtosen kanssa 2017 ja Anniina Parkkisen kanssa 2019 sekä Ahtiaisen kanssa viime vuonna. Paras suomalaissijoitus on MM-kilpailuissa yhdeksäs, johon ovat yltäneet Nyströmit 2013 sekä Lahti-Liukkonen / Lehtonen 2017.

FIVB:n Volleyball TV näyttää kaikki MM-kisojen pelit palvelunsa kautta. Kanavan kuukausihinta on 7,99 euroa ja tilaus onnistuu täältä https://subscribe.volleyballworld.com Volleyball TV:n kautta pystyy katsomaan kahdella laitteella samaan aikaan.

Back to top