Skip to Content
Euroopan cupit

LP Salo laittoi pari erää hyvin hanttiin Monzassa – kevätkaudelle selkeät tavoitteet toisiin kohtaamisiin

LP Salon Mestarien liigan lohkovaihe saavutti puolivälin tiistai-ilta Italian Monzassa, jossa kotijoukkue Vero Volley Monza oli suomalaisjoukkuetta parempi erin 3-0 (25-13, 25-23, 25-14). Ottelun alku ja loppu olivat salolaisilta huonot, mutta keskivaiheelle osui lähes kahden erän verran mainiota lentopalloa. Avauserän loppupuolikas, koko toinen erä ja kolmannen erän alkupuolikas menivät kaikki vain kahdella pisteellä kotijoukkueelle.

LP Salon parhaat pistenaiset olivat yhdeksän pistettä tehneet Anna Czakan ja Jessica Kosonen. Hakkuri Iina Andrikopoulou (7 pistettä) jäi kotimaisen tilastomallin mukaan neljä pistettä ”pakkaselle”.

Monza torjuntapeli on ollut sen iso vahvuus, mutta tällä kertaa se sai kahteen ensimmäiseen erään vain neljä torjuntaa. Päätöserässä se intoutui torjumaan sitten jo kahdeksan kertaa ja kaikkiaan torjunnat tulivat peräti seitsemän eri naisen ottamina.

Monza peluutti laajemmalla rotaatiolla pelaajia, kun kuusikosta vain hakkuri Lisa van Hecke, passaria Alessia Orro ja keskipelaaja Gaia Moretto aloittivat kaikki erät. Toiseen erään kotijoukkue sai kentälle loukkaantumisten takia pidempään poissaolleen kaksinkertaisen maailmanmestarin Brankica Mihajlovicinkin mukaan peliin.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

  • Aloitimme ihmettelemällä vastustajan peliä, emmekä päässeet ollenkaan omalle tasolle. 5-15 -lukemista pelattiin erän loppu aika tasatahtia. Pelasimme hyvän erän lopun sekä koko toisen erän. Se jäi vähän harmittamaan, että muutamalla omalla virheellä se jäi voittamatta. Kolmas oli 7-10 asti ihan hyvä. Yhteenvetona olimme pelin alun ja lopun vain osallistumassa Mestarien liigaa, ei pelaamassa voitosta. Haluaisin nähdä enemmän joukkuetta, joka oli kentällä pelin keskivaiheen. 65% prosenttia pelasimme kuitenkin erinomaisesti
  • Kaksi ensimmäistä erää hyökkäsimme ihan hyvin, Monza sai niihin vain neljä torjuntaa. Se oli erinomainen suoritus. No, viimeisessä he näyttivät kahdeksalla torjunnalla olevan se kova torjuntajoukkue, jota odotimmekin vastaan.
  • Keskipelaajat olivat hyviä, myös Jessica Kosonen onnistui. Myös libero Netta Laaksosen vastaanottopelaamiseen ja Viktoriia Tuchashvilin passipeliin olen tyytyväinen.
  • Kevätkaudelle asetimme pelin jälkeen tavoitteeksi Mulhousen voittamisen ja näiden kahden maailman.huippujoukkueen parempi haastaminen. Kaikki olivat sitä mieltä kopissa, että voimme olla parempia toisissa kohtaamisissa.

LP Salon saaliiksi tuli numerollisesti syyskauden kolmesta pelistä yksi erävoitto Ranskasta.

Lohkon toisessa otteluparissa kohtaavat keskiviikkona Ranskassa ASPTT Mulhouse ja tuore seurajoukkueiden maailmanmestari VakifBank Istanbul.

LP Salon seuraava ottelu Mestarien liigassa on 20.1., kun salolaiset matkustavat istanbuliin ValifBankin vieraaksi.

LP Viestin tilastot
Iida Andrikopoulou 7/-4
Jessica Kosonen 9/+2
Elena Becheva 3/-2
Anna Czakan 9/+5
Jenni Jantunen 6/+2
Viktoriia Tuchashvili 2/0
Netta Laaksonen (L)
Linnea Kuusela 2/-3
Emmi Mäki-Kojola 0/0
Anna Syrjälä (L) ei pelannut
Saana Virtanen ei pelannut
Ada Vikstedt ei pelannut

Katsojia 550

Ottelutilasto

Ottelukuvat

Back to top