Skip to Content
Euroopan cupit

LP Salo jännitti Challenge Cupin avausosassa

LP Salon nuori joukkue jännitti Challenge Cupin avausosaa silminnähden torstai-iltana ja jäi palkinnotta, kun vieraillut israelilaisjoukkue Hapoen Kfar Saba vei voiton 1-3 (25-22, 16-25, 15-25, 26-28). Näin LP Salolta vaaditaan jatkopaikkaan ensi viikon keskiviikkona Kfar Sabassa vähintään 3-1 -vierasvoitto sekä sen päälle jatkoerän voitto.

Mahdoton tehtävä ei ole, sillä torstainen avausottelu oli hyvinkin lähellä kääntyä kotijoukkueelle paljon paremmaksi tulokseksi. Voitetun avauserän (25-22) jälkeen vieraat olivat kahdessa seuraavassa erässä selkeästi parempia, kuten vielä neljännen erän alunkin (1-7). Tämän jälkeen kotijoukkue sai otetta ja sillä oli eräpallokin viedä peli viidenteen erään. Näin ei kuitenkaan käynyt ja Hapoel vei päätöseräksi jääneen neloserän 26-28.

LP Salon tehot jäivät pitkään aivan liikaa hakkuri Saana Lindgrenin (25/+21) varaan. 16-vuotias Iina-Reeta Kaikkonen(10/+7) toi pelin loppuvaiheessa tukea tälle rintamalle.

Vieraiden tehokaksikkona olivat yleispelaajat, kuubalais-kazakstanilainen Yunieska Robles (23/+21) ja vielä reilut viisi vuotta sitten Brasilian maajoukkueessa World GP:n voittamassa ollut 195-senttinen Fernanda Tome (19/+16).

Vieraat veivät torjunnat peräti 19-8 ja hyökkäysvirheetkin menivät heidän edukseen 12-6.

Joukkueiden parhaina palkittiin Saana Lindgren ja Yunieska Robles.

LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

– Ensimmäinen erä oli nihkeän alun jälkeen hyvä. Kahteen ja puoleen erään ei ollut sitten sen jälkeen epäselvää kumpi peliä vie: olimme alakynnessä ja pelasimme huonosti. Vastustaja oli virheetön ja varma. Jostain kaivoimme neljänteen erään vielä hyvän taistelun, jonka sitten lopulta harmittavasti hävisimme.

– Koko pelin tilastojen mukaan ero oli aika selkeä. Vastustaja omasi laajemman rintaman kuin me. Kokemus näkyi virheettömämpänä pelaamisena sekä mm. puolustuksena. Vastustaja ansaitsi voiton, mutta palkinnon olisi tytöillemme hyvästä taistelusta neljännessä erässä suonut. Lindgren oli hyvä, kuten neljännessä myös Kaikkonen. 

– Voitto ja jatkopaikka on Israelissa mahdollinen. Pitää pystyy pelaamaan koko peli hyvin, ei vain hetkittäin.

Ottelutilasto

Ottelukuvat, Ville Vuorinen

Back to top