Skip to Content

LP Kangasala Suomen cupin finaaliin

Iida Pölläsen hieno ottelu siivitti LP Kangasalan lentopallon Suomen cupin naisten finaaliin. Pölläsen 17 pistettä saivat Kangasalan joukkueessa lisäksi seuraa Neea-Maria Joen 15:stä ja Netta Rekolan 12 tehdystä pisteestä.

Voittajasta ei näiden kolmeen erään lyötyjen lukemien jälkeen ollut epäselvyyttä. LP Vampula jäi välierävastustajana toiseksi Tampereen ensimmäisessä välierässä lukemin 3-0 (19-25, 17-25, 18-25).

Pöllänen, 17, on yksi Suomen kovista lupauksista. Kauhavan Wisan kasvatti siirtyi keskipelaajan paikalta pari vuotta sitten laitapelaajaksi Kuortaneen nuorten maajoukkueessa. Viime vuoden loukkaantumisen jälkeen hän on noussut nopeasti tasolle, joka voi siivittää yleispelaajan piakkoin aina naisten maajoukkueeseen asti.

Cupin välierään Pöllänen oli silti pienoinen yllätysveto avauskokoonpanoon, sillä pelit ovat ailahdelleet.

”Kun saa paikan niin pitää näyttää. Haluan päästä tietysti mukaan finaaliinkin”; nuori pelaaja itse sanoi.

Etenkin syöttöruudussa Pöllänen viihtyi. Kaikkiaan neljä ässää pyörähti joko verkkonauhan kautta tai suoraan vastustajan kenttään. Sen jälkeen hän näytti myös, kuinka laitalyönteihin saa valtavasti ilmavuutta.

”Yksi osa-alue toimi ja sen mukana muutkin. Cupissa menestyminen on ollut välitavoite, jota kohti treenasimme hyvin”, Pöllänen kertoi.

Joukkueen valmentajalla Arttu Keräsellä on positiivinen ongelma siinä, ketä valita lauantaina kentälle. Cup-finaali on seuralle kuudes neljäntoista vuoden aikana, ja niistä kolme on päättynyt kultajuhliin. 

”Luulenpa, että Iida pelaa finaalissakin. Hänellä oli hyvä kolmas erä viime liigapelissä, ja siitä tekeminen jatkui niin kuin arvelin”, Keränen sanoi.

”Toki tasaisuutta tarvitaan otteisiin, mutta välillä tulee näitä tosi hyviä onnistumisia. Ja hän on harjoitellut erittäin hyvin.”

LP-Vampula oli myös liikkeellä kovalla asenteella, ja otti joka erässä aina Kangasalan johtoa kiinni.

”Painetila ei nyt vain toiminut loppuun asti meidän hyväksemme. Halusimme antaa kaikkemme, ja se näkyikin kentällä”, bulgarialainen yleispelaaja Kristiana Petrova sanoi.

Hän oli Vampulan paras pistenainen 11 tehdyllään.

”Mekin otimme joukkueena ison askeleen eteenpäin. Näitä pelejä tämä seura ei ole usein päässyt pelaamaan.”

”Kangasala oli liigakakkosena tosi kova vastus Heillä oli hyvä syöttö, ja sellainen torjunta-puolustuspeli, mitä vastaan oli tosi vaikea lyödä”, Petrova myönsi.

LP Kangasala: Pöllänen 17/+11, Joki 15/+8, Rekola 12/+11
LP-Vampula: Petrova 11/+3, Jarman 8/+4, Stanchulova 9/-6 

Ässät: 7-4
Syöttövirheet: 6-7
Torjunnat: 13-8
Hyökkäys%: 40-31

Ottelutilasto:
https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=3788&ID=105&CID=164&PID=114&type=LegList

Ottelukuvat: https://gallery.anttisaarimaa.fi/index.php?/category/259

Teksti :Juha Silvanto

Kuvat: Antti Saarimaa

Back to top