Skip to Content

Loistavaa Niina ja Taru! Maailmankiertueen turnausvoitto kotihiekoilla

Niina Ahtiainen / Taru Lahti-Liukkonen otti makean voiton Helsingin Hietsussa pelatussa beach volleyn maailmankiertueen osakilpailussa. Finaalissa kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen australialaispari Georgia Johnson / Jasmine Fleming. Erävoitot menivät suomalaisille 2-1 (18-21, 21-9, 15-12). Turnausvoitto oli suomalaisille historian toinen, ensimmäinen tuli Malediiveillä viime vuonna.

Avauserässä Ahtiaisella ja Lahti-Liukkosella oli vielä vaikeuksia, mutta toisessa erässä peliin tuli aivan uudenlaista varmuutta, ja suomalaispari oli lopulta suvereeni. Lahti-Liukkoselta nähtiin hienoja torjuntoja, ja suomalaisten hyökkäyksissä oli hienoja variaatioita. Tilanteet pelattiin maltillisesti loppuun asti. Kolmannessa erässä Ahtiainen ja Lahti-Liukkonen jatkoivat hyvällä tasolla, ja runsaslukuisen yleisön riemuksi turnauksessa nähtiin suomalaisvoitto.

Välierässäkin turnausvoittajat joutuivat pelaamaan kolme erää, mutta saksalaispari Melanie Paul / Hanna-Marie Schieder kaatui lopulta selkeästi. Turnausvoittajat olivat ottelun jälkeen luonnollisesti todella kovissa fiiliksissä:

”Tosi hyvältä tuntuu – oli hienoa, että meidän peli parani ja pystyttiin vastaamaan vastustajan kovaan haasteeseen. Toisessa erässä pelin kuva muuttui. Me ei puhuttu mitään ihmeitä erätauolla, mutta jotain taktisia asioita käytiin läpi.”

Katsomoon näytti siltä, että onnistumiset ruokkivat toisiaan ja itseluottamus kasvoi.

”Päätöserässä oli luottavainen fiilis. Meillä ei ollut mitään hätää, vaan kentällä oli rauhallinen ja hyvä olla. Kotiyleisön tuki oli hienoa, meille tuli kylmiä väreitä kannustuksesta. Huomenna lähdetään Gstaadiin, ja seuraavan kolmen viikon aikana pelataan kolme turnausta. Elokuussa on sitten EM-kisat. Iso kiitos turnauksen järjestäjille ja talkoolaisille: täällä on tehty huikeaa työtä. Me ollaan tosi kiitollisia.”

Miesten loppupeleissä ei nähty suomalaisväriä. Turnauksen ykköseksi rankattu amerikkalaispari Evan Cory / Troy Field voitti nuoren norjalaisparin Markus Mol / Jo Sunde suoraan kahdessa erässä. Norjalaiset kuittasivat turnauksessa lopulta kolmossijan. Toisessa välierässä itävaltalaisten välienselvittelystä finaaliin meni pari Mathias Seiser / Laurenc Grössig.

Finaalissa Cory ja Field ottivat ottelun komentoonsa alusta lähtien, ja veivät voiton varmoin ottein. Peli ratkaistiin nimenomaan verkolla, jossa jenkit olivat selityksittä vahvempia. Erälukemat kirjattiin Corylle ja Fieldille 2-0 (21-14, 21-12).

Päivän mittaan nähtiin sadekuuroja, mutta iltaa kohden saatiin ajoittain nauttia myös auringonpaisteesta. Vaihtelevasta säästä huolimatta yleisö viihtyi turnauksessa mainiosti, ja varsinkin naisten finaalin aikana tunnelma oli Hietsussa huikea. Takana on onnistunut turnaus, joka teki toivottavasti biitsiä tutuksi yhä useammalle katsojalle.

ANTTI SAARIMAAN KAIKKI TURNAUSKUVAT NÄHTÄVISSÄ TÄÄLLÄ

Sunnuntain tulokset

NAISET
Välierät
Niina Ahtiainen / Taru Lahti Suomi (1) – Melanie Paul / Hanna-Marie Schieder Saksa (5) 21-11, 19-21, 15-11
Match 26: Georgia Johnson / Jasmine Fleming Australia (2) – Katarzyna Kociolek / Marta Lodej Puola (6) 21-17, 21-16

Pronssiottelu
Katarzyna Kociolek / Marta Lodej Puola (6) – Melanie Paul / Hanna-Marie Schieder Saksa (5) 21-14, 12-21, 15-12

Loppuottelu
Niina Ahtiainen / Taru Lahti Suomi (1) – Georgia Johnson / Jasmine Fleming Australia (2) 18-21, 21-9, 15-12

MIEHET
Välierät
Evan Cory / Troy Field USA (1) – Markus Mol / Jo Gladsoy Sunde Norja (9) 21-19, 21-16
Mathias Seiser / Laurenc Grossig Itävalta (3) – Timo Hammarberg / Tim Berger Itävalta (8) 23-21, 21-17

Pronssiottelu
Markus Mol / Jo Gladsoy Sunde Norja (9) – Timo Hammarberg / Tim Berger Itävalta (8) 21-15, 19-21, 15-12

Loppuottelu
Evan Cory / Troy Field USA (1) – Mathias Seiser / Laurenc Grossig Itävalta (3) 21-14, 21-12

Back to top