Skip to Content

Lentopalloseura ETTA suljetaan miesten lentopallon 1-sarjasta

Lentopalloliiton sääntöryhmä on päättänyt sulkea miesten 1-sarjassa pelaavan Lentopalloseura ETTA:n joukkueen kilpailutoiminnasta yhdeksi kilpailukaudeksi. Rangaistus toimeenpannaan sulkemalla seura käynnissä olevalta kilpailukaudelta välittömästi. Samalla sen ottelutulokset mitätöidään kokonaisuudessaan 1-sarjan sarjataulukosta.

ETTA menettää samalla kilpailuoikeuden 1-sarjassa ja se tuomitaan pudonneeksi sarjasta. Seuralla on mahdollisuus aloittaa kilpailutoiminta tällä tai muulla sarjatasolla esittämällä sarjapaikka-anomus perusteluineen liiton kilpailuryhmälle tulevina kilpailukausina.

ETTA ry:n vastuuhenkilö Jukka Parkkinen asetetaan liiton sääntöjen määräämään toimitsijakieltoon yhdeksi kilpailukaudeksi alkaen välittömästi. Parkkisen osalta toimitsijakielto katsotaan kärsityksi kauden 2022-2023 jälkeen.

Kaudella 2021-2022, osallistuessaan miesten Mestaruusliigaan  ja allekirjoittaessaan ETTA:n nimissä liigalisenssisopimuksen kesällä 2021, on ETTA ollut jäsenyhteisönä sekä sopimusosapuoli Mestaruusliigaan nähden, sekä myös liiton kilpailusääntöjen mukaisesti vastuussa ko. sopimuksen velvoitteista liiton ja muiden Mestaruusliigaan osallistuvien seurojen suuntaan. 

ETTA ei ole hoitanut kauden 2021-2022 vastuitaan liigalisenssisopimuksen eikä kilpailusääntöjen mukaisesti. Seurana ETTA omalta osaltaan, ja tässä sopimuskumppaninaan taustayhteisö Etta Asset Management Oy kanssa, ovat suunnitelmallisesti jättäneet hoitamatta toimintaan liittyvät velvoitteensa. 

Tuottamus ETTA:n osalta katsotaan syntyvän vähintään törkeänä huolimattomuutena ja laiminlyönteinä liittoon päin jättämällä ilmoittamatta liigalisenssin ja urheilutoiminnan siirrosta ja jättämällä valvomatta, että velvoitteet urheilutoimintaan liittyen (erityisesti korvaukset pelaajille ja valmentajille) tulevat hoidettua kauden 2021-2022 aikana tai sen jälkeen. 

ETTA on saanut liitosta luvan ilmoittautua ja saanut myös sarjapaikan miesten 1-sarjaan kilpailuun kaudelle 2022-2023. ETTA:lta on näiden toimien yhteydessä edellytetty aikaisempien erotuomari- ja muiden sarjatoiminnan velvoitteiden hoitamista. Nämä on liiton edellyttämällä tavalla hoidettu. ETTA ei ole kuitenkaan näistä velvoitteista sovittaessa antanut liitolle tietoja aikaisemmista sopimus- ja urheilutoiminnan järjestämistoimistaan. Näin ollen liitossa ei ole ollut ennen nyt toteutuneen kilpailuryhmän asian käsittelyä ja selvityspyyntöjä, ja nyt käsittelyssä olevaa sääntöryhmän kurinpitomenettelyä, tietoa ETTA:n toiminnasta ja yksityiskohdista 2021-2022 tapahtumien yhteydessä. 

Siltä osin sääntöryhmä katsoo, että kilpailukaudella 2022-2023 ETTA:lle kerrotut velvoitteet ja sitä kautta osallistumisoikeus 1-sarjan kilpailuun ovat perustuneet vääriin käytettävissä olleisiin ETTA:n antamiin tietoihin, eivätkä ne muuta sitä tosiasiaa, että ETTA:n on katsottava oleva vastuussa aikaisemmista toimista, joista seuraukset kohdistuvat ETTA:n toimintaan myös kilpailukaudella 2022-2023. 

Back to top