Skip to Content

Lentopallon Hopeisen liigan kotiottelu Akaassa – Suomen lohko typistyi kahteen joukkueeseen

Suomen miesten lentopallomaajoukkue, Veljekset, isännöi Euroopan Hopeisessa liigassa Unkaria 28.5. Akaan Viialaan keväällä avattavassa uudessa Akaa-Areenassa. Ottelun järjestelyistä vastaavat Akaa-Volley ry ja Akaan kaupunki. Uuteen halliin saa tapahtumaan ottaa vajaat 1500 katsojaa. Hopeisessa liigassa nähdään lopulta Suomen osalta vain kaksi peliä, kun Azerbaidzan vetäytyi turnauksesta. Akaan ottelun lisäksi Suomi kohtaa Unkarin vielä varmistumattomana päivänä kesäkuussa vieraskentällä

Miesten liigajoukkueen toiminnasta vastaava Akaa-Volley täytti viime vuonna 10 vuotta ja perusseura A-Volley 30 vuotta.

  • Koronapandemia on siirtänyt juhlallisuuksia tälle vuodelle. Maaottelu sopii hienosti juhlistamaan A-Volleyn ja Akaa-Volleyn tasavuosia. Useat asiat ovat haitanneet merkittävissä määrin A-Volleyn junioritoimintaa viime vuodet ja nyt toivomme maaottelusta uutta kipinää paikkakunnan ansiokkaaseen junioritoimintaan, Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen kertoo.
  • Maaottelu on iso myös kiitos kaikille niille Akaa-Volleyn yhteistyökumppaneille ja seuraa korona-aikana tukeneille yksityishenkilöille sekä talkooväelle, jotka ovat turvanneet Mestaruusliigatasoisen lentopalloilun jatkumisen paikkakunnalla, Mahlanen kiittää.

Maaottelu Akaassa on lajissan ensimmäinen ja jatkaa hienosti seuran tarinaa.

– Akaa-Volleyn tarina on vertaansa vailla. 1990-luvun puolivälissä projektin isä Risto Lahti kokosi ympärilleen saman henkisen tiimin ja hanke sai nimen projekti 2010. Poikien kaikkien ikäluokkien SM-kultamitalien jälkeen nousu valtakunnan korkeimmalle sarjatasolle toteutui suunnitellusti. Akaa-Volley on liigavuosiensa aikana jatkuvasti parantanut tekemistään ja jälki on näkyvissä.

Suomen vastustaja Unkari on Euroopan rankingissa sijalla 34 Suomen sijoituksen ollessa 12. Unkari oli viime kesänä hopeisessa liigassa kolmas Tanskan ja Pohjois-Makedonian jälkeen. Viime kesän EM-kisoista Unkari karsiutui jäätyään karsintalohkonsa kolmanneksi Portugalin ja Valko-Venäjän jälkeen.

Toisessa alkulohkossa kahdesta Final4 -paikasta pelaavat Romania, Albania, Bosnia & Herzegovina sekä Pohjois-Makedonia.

Myös Hopeisen liigan Final4 -pelataan Unkarissa 18.-19.6.

Back to top