Skip to Content

Lempo-Volley ja OrPo A-tyttöjen lohkovoittajiksi

A-tyttöjen SM-finaalien alkulohkot pelattiin lauantaina 22. huhtikuuta Tampereella Varalan urheiluopistolla. SM-finaalit jatkuvat sunnuntaina mitali- ja sijoitusotteluilla.

A-lohkossa ykkössijan vei Oriveden Ponnistus, joka voitti kaikki kolme otteluaan eräsuhteella 6-0. Lohkokakkoseksi itsensä pelasi helsinkiläinen PuMa-Volley kahdella voitolla. Lohkon kaksi parasta olivat selvillä jo kahden pelikierroksen jälkeen ja päätöspelissä ratkottiin lohkovoitto. Kolmas oli Nurmon Jymy / PH ja neljäs Euran Raiku, kaksikko pelaa sunnuntaina sijoista 5-8.

B-lohkon voiton vei järjestävä seura Lempo-Volley kolmella voitolla. Lohkovoitto ratkesi trillerimäisessä päätöspelissä Arctic Volleyta vastaan. Lempo voitti sen 2-1, kolmas erä 15-13, ja samalla vei lohkon ykkössijan ArVon ollessa toinen. Kaksikko nappasi myös välieräpaikat. Aivan kuten A-lohkossa, kaksi parasta olivat selvillä jo ennen päätöspelejä. Lohkon kolmas oli Hämeenlinnan Lentopallokerho ja neljäs Vaasan Kiisto, jotka pelaavat sijoista 5-8.

A-lohko:

  1. Oriveden Ponnistus, 6 pistettä
  2. PuMa-Volley, 4 pistettä
  3. Nurmon Jymy / PH, 2 pistettä
  4. Euran Raiku, 0 pistettä

B-lohko:

  1. Lempo-Volley, 6 pistettä
  2. Arctic Volley, 4 pistettä
  3. Hämeenlinnan Lentopallokerho, 2 pistettä
  4. Vaasan Kiisto, 0 pistettä

Välierät sunnuntaina: OrPo-ArVo, Lempo-PuMa

Varalassa oli paikalla lauantaina mukavasti yleisöä ja tunnelmaa. Avajaisissa puheen piti naisten maajoukkueen päävalmentaja Nikolas Buser, joka oli seuraamassa myös otteluita. Avauspäivän piristysruiske oli ArVon huikea kannattajaryhmä, joka piti katsomossa Islannin jalkapallomaajoukkueeltakin tuttua huikeaa meteliä ja kannustushuutoa. Myös monella joukkueella oli paikalla todella upeat kannustusjoukot.

Sunnuntaina pelit alkavat kello 9 aamulla. Kaikki sijoitukset pelataan loppuun. Välierät pelataan kello 10.30 alkaen, pronssiottelu kello 13.30 ja finaali kello 15.

Kisasivusto: https://www.lempovolley.fi/a-tyttojen-sm-finaalit-2023/

Teksti: Antti Raunio
Kuva: Enna Huurne

Back to top