Skip to Content

Lauri Innasta Lentopalloliiton puheenjohtaja

Suomen Lentopalloliiton liittokokous on valinnut lauantaina Tampereella uudeksi Lentopalloliiton puheenjohtajaksi Lauri Innan  tehtävästä luopuvan Pasi Sydänlammin tilalle. Inna valittiin tehtävään yksimielisesti. 43-vuotias Inna  on työskennellyt kesäkuusta 2020 lähtien Keskon Lounais-Suomen aluejohtajana. Väistyvä puheenjohtaja Sydänlammi piti liittokokouksessa tunteikkaan puheenvuoron kiittäen yhteisistä seitsemästä vuodesta.

Uutena jäsenenä Lentopalloliiton valtuusto valitsi hallitukseen entisen maajoukkuepelaajan ja nykyisin valmentajana lajin parissa ahertavan tamperelaisen Jari Tolvasen. Tolvanen pelasi 1987-92 kaikkiaan 67 miesten A-maaottelua.

Erovuoroisista hallituksen jäsenistä Jouni Oksanen ja Harri Syväsalmi valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle.

Lentopalloliiton hallituksen muodostavat edellä mainittujen lisäksi Antero Asikainen (vpj), Niina Pirskainen, Karri Virtanen ja Noora Moilanen.

Uusi Puheenjohtaja on monipuolinen urheilumies

Aiemmin hän on toiminut kaupungin- tai kunnanjohtajana Hattulassa, Punkalaitumella ja Salossa sekä Teollisuuden Voiman viestintäpäällikkönä,  Puolustusvoimissa sidosryhmä- ja viestintätehtävissä ja Turun Sanomien toimittajana. Inna on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Aiempien ja nykyisten työ- ja luottamustehtävien vuoksi Inna on rutinoitunut hallitustyössä ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa.

Urheilun harrastajana Lauri Inna on monipuolinen ja osallistuu mielellään kaikkeen liikuntaan lajista riippumatta. Nuorena eniten  jalkapalloa, jääkiekkoa, salibandyä ja hiihtoa harrastanut Inna voitti erävaelluksen nuorten SM-pronssin sekä SM-kullan lukioiässä. Lukiosta suoraan armeijaan siirtynyt Inna oli aktiivinen osallistuja lukuisissa sotilasurheilutapahtumissa ulkomailla voittaen mm. Dancon-marssin Afganistanissa vuonna 2002. Nykyisin vuosittaiseen liikuntakalenteriin kuuluu muutama maraton, Jukolan Viestin ankkuriosuus sekä useat ”höntsä-henkiset” palloilupelit aina padelista lentopalloon.

Punkalaitumen kuntajohtajavuosina Inna toimi niin Laitumen Pallo ry:n aktiivina sekä nuorten jalkapallovalmentajana. Samaan aikaan tukitehtäviä oli niin salibandyn kuin hiihdon parissa Punkalaitumen kunnossa. Lentopallojunioreita Inna valmensi VaLePassa Punkalaitumen ja Hattulan vuosina, kun työtehtävät vielä sen mahdollistivat.

Hattulan kuntajohtajan tehtävän yhteydessä Inna toimi mm. HPK:n naisten lentopallon hallituksessa. Power Cupit ovat Innalle tuttuja paitsi junioripoikajoukkueiden valmentajana, myös järjestäjän roolissa. Viimeisintä Power Cupia Salossa Inna myös osaltaan mahdollistamassa ennen Korona-pandemiaa. Myös miesten maajoukkueen  leirityksiä järjestettiin Salossa Innan toimiessa kaupunginjohtajana.

Vuonna 1978 syntynyt Inna on syntyisin Vammalasta.

Lentopalloliiton puheenjohtajat 2000-luvulla

1995-2005 Seppo Sammelvuo
2005-2011 Rauno Saari
2011-2014 Arto Satonen
2014-2021 Pasi Sydänlammi
2021- Lauri Inna

Back to top