Skip to Content

Lauri Inna jatkaa Lentopalloliiton puheenjohtajana

Kaksi vuotta (2022-2023) Lentopalloliiton puheenjohtajana toiminut Lauri Inna valittiin jatkamaan tehtävässä myös kahdeksi seuraavaksi vuodeksi (2024-2025). Lentopalloliiton Tampereella kokoontunut liittokokous teki valinnan lauantaina.

Lauri Inna toimii nykyisin Porin kaupunginjohtajana. Aiemmin hän on toiminut kaupungin- tai kunnanjohtajana Hattulassa, Punkalaitumella ja Salossa, Keskon Lounais-Suomen aluejohtajana sekä Teollisuuden Voiman viestintäpäällikkönä, Puolustusvoimissa sidosryhmätehtävissä ja Turun Sanomien toimittajana. Inna on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Aiempien ja nykyisten työ- ja luottamustehtävien vuoksi Inna on rutinoitunut hallitustyössä ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Vuonna 1978 syntynyt Inna on syntyisin Vammalasta.

– Kiitos suomalaisen lentopallotyön tämän hetken positiivisesta kehityksestä kuuluu kuitenkin lajiliiton ammattitaitoiselle johdolle ja henkilöstölle sekä upealle alueiden ja seurojen tekemälle työlle, Inna kehui laji-ihmisiä valintansa jälkeen.

Valtuustoseminaarin yhteydessä puheenjohtaja Inna muistutti tärkeästä Lentopallon suunta 2025 – strategiasta. Ensimmäinen toimintakausi on päättymässä ja tulevan toimintakauden pääpainopisteet rakentuvat strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

-Vuoden 2023 aikana on tehty merkittäviä uudistuksia talouden seurannassa ja ohjaamisessa, näiden vaikutukset johtamiseen antavat vakaamman pohjan keskittyä seuraavien strategisten tavoitteiden saavuttamiseen, painotti Inna.

Inna nosti esille myös huomioita toimintaympäristöstämme. Viime aikoina keskusteluissa on usein puhuttu ihmisten toimintakyvyn varmistamisesta Suomessa. Inna näkee, että myös lentopallolla on oltava tässä koko kansakuntaan ja suomalaisten toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistämisessä oma tärkeä roolinsa tulevaisuudessa. Toisena kohtana on lasten harrastamisen kustannusten nousu, joka lajissamme tulee huomioida myös tulevien vuosien päätösten ja linjausten kautta – on tärkeää mahdollistaa lentopallon harrastaminen kaikille lapsille ja nuorille.

-Meidän on johdettava päätöksiä tietoon pohjautuen. Tulevan vuoden aikana tulemme investoimaan toiminnassamme tarvittavan tiedon käsittelyyn, sekä siihen pohjautuvan toiminnanohjauksen rakentamiseen. Tämän strategiakauden aikana tavoitteenamme on saada lentopalloseurat mukaan tiedolla johtamiseen. Tärkeintä on saada strategiamme keskeiset keinot ja työkalut seurojemme hyödyksi, summaa puheenjohtaja Inna.

Lentopallon tämän hetkistä tilannetta voidaan kuvata positiivisen suuntaisena. Lisenssimäärät ovat jonkin verran kasvussa ja talous on hyvässä suunnassa. Kuluvan vuoden talousennuste on tällä hetkellä positiivinen. Lentopallossa ponnistetaan tiukasti kentän pinnasta jatkossakin painottaen yhteisöllisyyttä ja vastuullisuutta kaikessa toiminnassamme.

Tulevalle vuodelle on suunniteltu maltillisia investointeja, joilla varmistetaan jatkuva kehitys ja askeleet kohti strategisia tavoitteita. Strategiakauden painopisteet: hyvinvoivat seurat, menestyvä huippu-urheilu ovat keskiössä. Toimintatapojen muutoksella on jo vaikutettu siihen että lentopallo lajina on haluttu kumppani ja niin kansainvälinen kuin kansallinenkin sidosryhmäyhteistyö on kehittynyt merkittävästi.

Lentopalloliiton hallituksen erovuoroisista jäsenistä valittiin jatkamaan Jouni Oksanen ja uutena hallitukseen valittiin Susanna Kirvesmäki.

Liittovaltuuston jäseniksi valittiin 2024-2025
(varajäsen), X uusi

Etelä-Karjala Jari Vento (Janne Peltonen)
Etelä-Pohjanmaa Terttu Karhumaa (Antti Försti x)
Etelä-Pohjanmaa Esa Kakkuri (Ari Hautala)
Etelä-Savo Lasse Turunen (Pekka Mäkinen)
Kainuu Joel Tervo (Lassi-Pekka Väisänen)
Kanta-Häme Ari Lyytinen (Jussi Lehtinen x)
Keski-Pohjanmaa Sami Hänninen (Sanna Sipi)
Keski-Suomi Markku Ylisiurua x (Sanna Pahkala x)
Kymenlaakso Simo Saros (Marke Heijala x)
Lappi Jukka Mäkihannu x (Jari Tuominen x)
Pirkanmaa Jukka Pelander (Heikki Hirvelä)
Pirkanmaa Niilo Heilimo x (Miia Lähteenmäki x)
Pohjois-Karjala Anders Sutinen (Ilpo Hiltunen x)
Pohjois-Pohjanmaa Tarmo Ronkainen (Leena Kuukasjärvi)
Pohjois-Pohjanmaa Ilpo Makkonen (Juha Kyllönen)
Pohjois-Savo Nina Toikkanen (Riikka Sabat)
Päijät-Häme Erika Sahlman (Anna Vahe)
Pääkaupunkiseutu Juulia Lehtonen x (Jenni Kontto x)
Pääkaupunkiseutu Jouni Lind (Petri Novitsky)
Satakunta Jarmo Tervaportti (Teijo Kööpikkä)
Uusimaa Niina Kääriäinen x (Petri Viitala x)
Varsinais-Suomi Sakari Vuori (Jaana Laaksonen)
Varsinais-Suomi Julia Lehtinen (Katariina Kojo)

Lisäjäsenet
Elina Heiskanen (Maria Tuominen)
Juhani Kainulainen (Juha Savinainen)

Back to top