Skip to Content

Länsi palasi valtaan B-ikäisten alue-SM:ssä

Länsi palasi B-ikäisten aluejoukkueiden tuplamestariksi kolmen vuoden tauon jälkeen viikonlopun päätteeksi Joensuussa. Sekä tytöt että pojat ottivat mestaruuden Länteen lyömällä finaaleissa Lounaan. Tytöissä pronssit matkasivat etelään ja pojissa pohjoiseen.

Tyttöjen finaalissa Lännen voittonumerot Lounaasta olivat 2-0 (25-23, 25-19). Avauserässä Lounas teki huikean nousun 24-18 -numeroista aina pisteen päähän (23-24), mutta erävoittoon asti ei eväitä riittänyt. Toista erää Länsi hallitsi pitkin matkaa ja Emilia Riekki sai kunnian päättää ottelun.

Pronssiottelussa Etelä löi Pohjoisen kolmessa erässä 2-1 (23-25, 25-23, 15-6). Pohjoinen johti jo toistakin erää parhaimmillaan kuudella pisteellä (7-13), mutta Etelä otti tästä ottelun haltuunsa.

Poikien finaalissa Lounas vei avauserän, mutta sen jälkeen Länsi käänsi pelin edukseen 2-1 (22-25, 25-17, 15-11) kapteeninsa Matias Siika-ahon ja passari Sakari Ahosen johdolla. Pronssipelissä Pohjoinen löi Etelän 2-0 (25-18, 25-21).

Parhaiksi kakkosjoukkueiksi pelasivat tytöissä Länsi (5.) ja pojissa Lounas (6.).

Maajoukkuevalmentajien kulttuuripalkinnolla eli suomalaisen lentopallon kehittäjäpalkinnolla palkittin Lännen poikien mestarivalmentajat Jussi Ahonen ja Pentti Siika-aho. Kulttuuripalkinto annetaan turnauksessa suomalaisen lentopallon arvojen mukaista pelaamista esittäneelle joukkueelle. Näin palkintoa perusteltiin nuorten maajoukkuevalmennuksen suulla tällä kertaa.

-Kyseisen joukkueen pelaaminen on ollut monipuolista, fyysistä ja yhtenäistä läpi turnauksen, sekä osoittanut piirteitä kansainvälisestä pelaamisesta.

-Kyseisen joukkueen valmentajat ovat tehneet pitkän päivätyön suomalaisen poikalentopalloilun eteen niin seuroissa kuin omalla alueellaan, kasvattaen ja kehittäen pelaajia korkealle tasolle. Polku tämän ikäluokan kanssa päättyy tähän turnaukseen, toivottavasti tästä alkaa uusi polku valmennuksen parissa, jonka päämäärä häämöttää tulevaisuudessa. Tämän kunniamaininnan toivon myös antavan lisää kipinää tämän arvokkaan työn jatkamiseen.

– Valmentajat ovat myös osoittaneet, että kun töitä tehdään intohimolla ja yhteistyössä, on siinä voimaa ja asioita tapahtuu. Näistä kahdesta tärkeästä arvosta myös meidän kaikkien suomalaiseen lentopalloyhteisöön kuuluvien tulee muistaa ammentaa.

Tyttöjen loppusijoitukset
1) Länsi 1
2) Lounas 1
3) Etelä 1
4) Pohjoinen 1
5) Länsi 2
6) Lounas 2
7) Itä 1
8) Etelä 2
9) Pohjoinen 2
10) Itä 2

Tyttöjen voittajajoukkue Länsi 1
Siika-aho Sanni
Karjanlahti Elsi
Kantokoski Aino
Järvi-Laturi Juulia
Kaljurand Liisi
Kattelus Emma C
Tuominen Sara
Somppi Pinja 1
Koivuniemi Annika
Sutinen Emmi
Riekki Emilia
Valmentajat: Kari Somppi ja Pauliina Somppi

Tyttöjen tähdistö
Sanni Siika-aho (P) Länsi
Milja Henriksson (L) Etelä
Saara Tyrkkö (KP) Lounas
Milla Haapaniemi (KP) Lounas
Selma Nikkanen (YP) Lounas
Annika Koivuniemi (YP) Länsi
Aino Kantokoski (H) Länsi

Poikien loppusijoitukset
1) Länsi 1
2) Lounas 1
3) Pohjoinen 1
4) Etelä 1
5) Itä 1
6) Lounas 2
7) Länsi 2
8) Etelä 2
9) Pohjoinen 2
10) Itä 2

Poikien mestarijoukkue Länsi 1
Ahonen Sakari
Huumarkangas Tommi
Ahvenjärvi Lauri
Schreck Walter
Siika-aho Matias C
Viljamaa Viktor
Poikonen Viljami
Peräsalo Niilo
Viljamaa Konsta
Virkunen Miska
Valmentajat: Jussi Ahonen ja Pentti Siika-aho

Poikien tähdistö
Eeli Kuukasjärvi (P) Pohjoinen
Anselmi Ryyppä (L) Lounas
Aarni Ruohola (KP) Lounas
Lauri Ahvenjärvi (KP) Länsi
Ville Vainio (YP) Lounas
Matias Siika-aho (YP) Länsi
Viktor Viljamaa (H) Länsi

Tyttöjen pistetilaston kolmen kärki oli Lännen ykkösen Aino Kantokoski (51) ja Annika Koivuniemi (46) sekä Etelän ykkösen Viena Moliis (35).

Poikien pistetilaston voittaja oli mestarijoukkue Lännen Matias Siika-aho (50) pisteellä ennen Pohjoisen Kaapo Vanhatupaa j49) a kahdella ennen Länsi kakkosen Elmeri Liiasta (48)

Tyttöjen tulokset
https://tulospalvelu.lentopallo.fi/category/TBalueSM23!vb2023n/tables

Poikien tulokset
https://tulospalvelu.lentopallo.fi/category/PBalueSM23!vb2023n/tables

Pelit ovat nähtävissä jälkikäteenkin Suomen Lentopalloliiton Lentopallo TV:ssä
https://live.lentopallo.fi/lentis

Turnauksen järjestäjien sivut
https://www.joenjuju.com/_files/ugd/7eb72d_b7ad86b5dfe04289ac0c0b0cc1a1411a.pdf

Viime vuosien B-ikäisten aluemestarit (tytöt+pojat)
2023 Länsi – Länsi
2022 Lounas – Pohjoinen
2021 Lounas – Lounas
2020 Länsi – Länsi
2019 Itä – Länsi
2018 Länsi – Itä
2017 Lounas – Lounas
2016 Lounas – Itä

Turnaukset kiertävät vuosittain eri alueilla. Koko alueellisen katsastus-, leiritys- ja SM-turnausjärjestelmän tavoitteena on tarjota nuorille lahjakkaille lentopalloilijoille väylä edetä urallaan seurajoukkueesta maajoukkueeseen saakka. Samalla heille tarjotaan laadukasta valmennusta ja apua urheilijan uralla etenemisessä.

Kummankin ikäluokan aluejoukkueiden SM-kisoihin osallistuu 10 tyttö- ja 10 poikajoukkuetta eli jokaiselta alueelta kaksi joukkuetta tytöissä ja kaksi pojissa, mikäli tämä on mahdollista. Täten tapahtumaan osallistuu yli 250 pelaajaa ja noin 50 taustahenkilöä.

Teksti: Toni Flink
Kuvat: Väinö Leppänen (IG @denarced)

Back to top