Skip to Content

Lahti/Liukkonen ja Ahtiainen nousivat komeasti MM-avausvoittoon

Taru Lahti-Liukkonen ja Niina Ahtiainen avasivat perjantaina beach volley MM-kilpailut Italian Roomassa voitokkaasti. Alun vaikeuksien jälkeen pelin komeasti itselleen kääntäneiden suomalaisen voittonumerot olivat yhdysvaltalaisia Emily Day / Emily Srockman vastaan 2-1 (14-21, 21-13, 15-12).

Avauserää suomalaisparille tuli paljon virheitä ja Day rokotti heitä vahvalla hyökkäyspelillä kerta toisensa jälkeen. Syöttökohteen vaihto Stockmaniksi sekä oman pelin varmistuminen käänsivät peliä suomalaisille tämän jälkeen.

Päätöserää mentiin suomalaisten edulla pitkään, kunnes yhdysvaltalaiset nousivat 12-10 -johtoon. Tästä ei enää kuitenkaan pisteitä tehneet kuin Lahti-Liukkonen Ahtiainen. Lahti-Liukkonen sulki torjunnalla Stockmanin yritykset ja Ahtiainen puolusti tarvittavat pallot.

Taru Lahti-Liukkonen:

-Pelin alkuun emme päässeet oikein pelin sisään aa varmaan oli pientä jännitystäkin ilmassa. Vaihdettiin melko nopeasti syöttökohdetta ja sitä kautta pääsimme torjunta-puolustukseen kiinni.

-Saimme toiseen erään hyvän lähdön ja tietyllä tapaa oma peli sitä kautta vähän vapautui. Tärkeä voitto ja tästä hieman ”koneet” alas ja sitten virittäydytään taas uudestaan.

Valmentaja Toni Vahela:

-Laadullisesti ei klassikko, mutta tärkeintä oli kääntää tämä voitoksi. Hyvä kasaaminen ensimmäisen erän jälkeen. Ensimmäisen pelin jännitys ja puuskittainen kova tuuli vaikeutti peliä merkittävästi.

Lohkon toisessa ottelussa brasilialaiset Talita / Rebecca voittivat murskaavasti Dominikaaniset Tasavallan parin Payano / Rosario 21-6, 21-11.

Lahti-Liukkonen / Ahtiainen kohtaavat seuraavaksi brasilialaisparin sunnuntaina. Parin torjuja Talita Antues (39) on jo seitsemänsissä MM-kisoissaan ja on voittanut kahdesti MM-pronssia. Maailmankiertueella hän on voittanut uransa aikana peräti 35 turnausta. Puolustava pelaaja Rebecca Silva (29) oli puolestaan Tokion olympialaisissa viides.

Suomalaisten otteluohjelma
SU 12.6. 15:00 (keskuskenttä) Brasilia Talita / Rebecca
MA 13.6. 12:00 (kenttä 3) Dominikaanit Payano / Rosario
Jatkopelit tiistaista lähtien. Finaalipelit sunnuntaina.

Aiemmat suomalaisnaisten sijoitukset beach volley MM-kisoihin
2005 Emilia Nyström / Erika Nyström 33.
2007 Emilia Nyström / Erika Nyström 37.
2009 Emilia Nyström / Erika Nyström 37.
2011 Emilia Nyström / Erika Nyström 17.
2013 Emilia Nyström / Erika Nyström 9.
2017 Taru Lahti-Liukkonen / Riikka Lehtonen 9.
2019 Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen 33.

Kaikki MM-kilpailujen ottelut on nähtävissä Viaplayltä. Suomeksi selostettuna luvassa on lisäksi myös V Sport 2 -kanavalla Viaplayn lisäksi kaikki suomalaisparin ottelut sekä päätösviikonlopun kaikki neljä välierää sekä mitalipelit. Ottelut selostaa Toni Flink ja asiantuntijana toimii Riikka Lehtonen, kaikkien aikojen parhaan suomalaisen MM-kisasijoituksen (9. 2017) saavuttanut lentopallo/beachvolleylegenda.

Back to top