Skip to Content

Lahti-Liukkonen / Ahtiainen jäivät voiton päähän pääsarjasta Jurmalassa

10. kesäkuuta alkaviin beach volleyn MM-kilpailuihin valmistautuvat Taru Lahti-Liukkonen ja Niina Ahtiainen sijoittuivat 17:nneksi maailmankiertueen korkeimman tason, Elite16, turnauksessa Latvian Jurmalassa. Suomalaispari voitti ensimmäisen karsintapelinsä selvästi, mutta hävisivät pääsarjapaikan ratkaisseen toisen ottelun.

16 parin pääsarjaan tie katkesi yhdysvaltalaisia Sarah Sponcil / Teresa Cannon vastaan eränumeroin 20-22, 16-21.

Yhdysvaltalaispari on sijoittunut tämän kauden aiemmissa Elite16 -osakilpailuissa Rosaritossa yhdeksänneksi, Itapemassa 17:nneksi ja Ostravassa viime viikolla 13:nneksi. Sponcil oli viime kauden päättäneessä maailmankiertueen finaaliturnauksessa viides yhdessä silloisen parinsa Kelly Chengin kanssa.

Norjalaispari Sunniva Helland-Hansen / Emilie Olimstad kaatui aamulla suomalaiskäsittelyssä selkein numeroin 21-17, 21-10.

Taru Lahti-Liukkonen:

  • Päivän ensimmäisessä pelissä jaksoimme maltilla pelata omaa vahvaa peliä ja loimme painetta hyvin vastustajalle. Ehjä hyvä peli.
  • Toinen peli lähti myös vahvasti käyntiin, mutta näissä peleissä täytyy pitää vain maltti ja aggressiivisuus loppuun saakka. Reppuun jäi kuitenkin paljon hyvää ja paljon oppia MM-kisoja ajatellen sekä 400 rankingpistettä.

Valmentaja Toni Vahela:

  • Vaikka tuli tänään 0-2 pataan, niin ihan laadukas vääntö. Jenkit pelasivat alun jälkeen myös hyvin. Isoa napsua ei tarvi ottaa, niin nämä kääntyy.

Viaplay näyttää Suomessa kaikki turnauksen ottelut.

Torstaina Klaipedassa Liettuassa käynnistyy kolmannen tason, Future, maailmankiertueen turnaus, jossa mukana on kolme suomalaisparia.

Ida Sinisalo-Peltonen / Sara Sinisalo aloittavat karsinnassa kello 16 saaden vastaansa voittajan otteluparista Thurin/Thurin (Ruotsi) – Schieder/Schürholz (Saksa). Pääsarjaan avautuu tie voitolla tuosta ottelusta.

Santeri Siren / Jyrki Nurminen on sijoitettu miesten pääsarjassa toiseksi ja Vilhelmiina Prihti / Anniina Parkkinen naisissa kuudenneksi.

Back to top