Skip to Content

Lahti-Liukkonen / Ahtiainen 17:s Stare Jablonkissa – olympiapaikka Nations Cupin varassa

Taru Lahti-Liukkonen ja Niina Ahtiainen eivät pystyneet keräämään lisää olympiarankingin pisteitä Puolan Satre Jablonkissa pelatussa beach volleyn Challenger-tason maailmankiertueen turnauksessa. Suomalaiskaksikko selviytyi karsinnoista pääsarjaan sijoittuen siellä 17:nneksi yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla.

Niina Ahtiainen:

-Karsinnoissa pelattiin tosi hyvää peliä, mutta pääsarja jäi vähän vaisuksi. Hyviä pilkahduksia, mutta ei parasta peliä. Harmittava tappio Ranskalle. Saatiin riittävästi torjunta-puolustuksia, mutta hyökkäyspelissä on parannettavaa.

Pieni hengähdys ja katseet kohti Jurmalan Olympiakarsintaa

Ennen olympiarankingin sulkeutumista on enää Ostravan korkeimman tason eli Elite16 -turnaus, mutta sinne suomalaispari ei näytä pääsevän. Tällä hetkellä he ovat vasta kuudennella varasijalla.

Lahti-Liukkonen / Ahtiainen olivat ennen Stare Jablonkia toisella ”varasijalla” olympiarankingissa 120 pistettä viimeisestä mukaan nyt mahtuvasta parista.

Näin olympiapaikan mahdollisuus jää Nations Cupin Euroopan lopputurnauksen voittamisen varaan. Se pelataan Jurmalassa Latviassa 13.-16.6.

Valmentaja Toni Vahela:

-Lähelle päästiin, mutta viimeinen tulos jäi tekemättä. Himottua oly,piapaikkaa päästään kuitenkin onneksi metsästämään Jurmalassa.

-Stare Jablonkin turnaus oli kaksijakoinen. Karsinnoissa pelasimme kaksi peliä päättäväisen vakuuttavasti. Pääsarjan kaikki kolme peliä olivat laadullisesti heikkoja vaikka lohkossa USA voitettiinkin. Tänään Ranskaa vastaan ei saatu palloa kuolemaan millään. Osa kunnia tästä vastustajalle, mutta paljon otamme myös oman hyökkäyspelaamisen piikkiin.

Anniina Parkkinen / Vilhelmiina Prihti karsiutuivat Stare Jablonkissa pääsarjasta.

Suomalaisten ottelut

Taru Lahti-Liukkonen / Niina Ahtiainen (10)
Karsinta
vs Paul / Van de Velde Saksa (23) 21-18, 21-12
vs Hermannova / Stochlova Tsekki (7) 21-13, 19-21, 15-13
Pääsarja
vs Mariafe / Clancy Australia [4] 12-21, 18-21
vs Hildreth/Van Gunst USA (16) 21-17, 10-21, 15-12
Round of 18 vs Vieira/Chamereau Ranska (18) 14-21, 15-21

Anniina Parkkinen / Vilhelmiina Prihti (Q21)
Karsinta
vs Fleming / Milutinovic Australia (12) 22-24, 19-21

Back to top