Skip to Content
Euroopan cupit

Koskelolle mitä makein voitto ja jatkopaikka Eurocupissa

Lentopallon Eurocupeissa nähtiin viikolla mukava määrä suomalaisia. Suurimmat juhlat sai aikaiseksi libero Roosa Koskelo Saksassa, kun Stuttgart nousi avausosan 0-3 -tappiosta jatkoon pudottaen italialaisen Busto Arsizion CEV Cupissa. Mestarien liigassa Lauri Kerminen, Eemi Tervaportti ja Tuomas Sammelvuo maistelivat voittoja, kun taas nuoriskaksikolle Veeti Nikkinen-Aaro Nikula peliaika oli arvokasta kokemusta.

Mestarien liiga, miehet

Aaro Nikulan Benfica otti toisessa Mestarien liigan lohkopelissään ensimmäisen erävoiton, mutta enempään ei taidot riittäneet kotikentällä saksalaista Berlin Recycling Volleysia vastaan. Erät 1-3 (19-25, 16-25, 25-15, 19-25). Nikula ansaitsin tuplavaihtojensa aikana viisi pistettä (hyök 5/13).

Samassa D-lohkossa Tuomas Sammelvuon valmentama Zenit Pietari haki vierasvoiton Vojvodina Novi Sadista erin 0-3 (22-25, 13-25, 20-25) ja johtaa lohkon ilman erätappiota.

Eemi Tervaportin Jastrzebski otti toisen 3-0 -voittonsa, kun se haki voiton suomalaispassarin entisestä seurasta Roeselaresta Belgiasta erin 0-3 (18-25, 20-25, 23-25). Tervaportti kävi kentällä päätöserässä Benjamin Toniuttin hoitaessa muuten passihommat.


Veeti Nikkinen teki Mestarien liigan ensimmäiset pisteensä, mutta joutui tunnustamaan Lauri Kermisen joukkueen paremmakseen toisella puolella verkkoa. Nikkisen ja Suomen miesten maajoukkueen päävalmentajan Joel Banksin Greenyard Maaseik hävisi ottelun Dinamo Moskovalle 0-3 (20-25, 22-25, 18-25). Nikkinen teki ottelussa kaksi hyökkäyspistettä. Kerminen taas hoiteli vastaanottohommat huimalla 93% tarkkuudella Pavel Pankoville passattavaksi.

Dinamo on lohkon kakkosena Ziraat Bankasin kanssa molemmat pelit voitettuna, kun taas Maaseikin kanssa Projekt Varsova on voitoitta.

CEV Cup, naiset

Roosa Koskelolla ja koko Stuttgartin joukkueella oli melkoinen juhlapäivä keskiviikkona, kun se vieraissa pelatun avausosan 0-3 -tappion jälkeen väänsi itsensä jatkoon italaisjoukkue Busto Arsizion shokiksi. Koskelon joukkue vei peli 3-1 (25-19, 25-18, 21-25, 25-19) ja sitä seuranneen kultaisen erän 16-14.

Roosa Koskelo:

– Ekassa pelissä oli viime viikolla ihan täydet mahdollisuudet voittaa, mutta teimme 29 omaa virhettä. Silloin se on hankalaa. Nyt saimme hyvän startin ja kaksi erää oli Busto pyöremysrskymme keskellä aseeton, vaikka hekin paransivat avauspelistä.

–  Kolmannen huono alku kostautui ja neljäskin alkoi heikosti (5-11). Niin vain noustiin pikkuhiljaa tasoihin ja ohi. Kultainen erä meni aika piste pisteeltä varsinkin alun jälkeen, en edes muista mitä vikassa pallossa tapahtui!

– Hurja tasonnosto meiltä.Vastaanotto saatiin rikki ja puolustimme todella hyvin. Itsellä oli vähän töitä vastaanotossa, mutta puolustuksessa sitäkin enemmän. Aika kiva fiilis.

Seuraava vastustaja Stuttgartilla on  toinen saksalaisjoukkue Schwerinin, joka pudotti portugalilaisen Porton voitoin 3-0 ja 3-1 sekä edellisellä kierroksella Suvi Kokkosen ranskalaisjoukkue Nantesin 3-1 ja 3-2 -voitolla. Schwerinin peli on hieman kotimaassa yskinyt, joukkue on liigassa vasta kuudentena ja putosi jo cupista.

Stuttgart pelaa vielä tärkeän cupin välierän tiistaina ennen joulutaukoa Münsterin vieraana.

CEV Cup, miehet

Joonas Jokelan ja Jan Heleniuksen alankomaalaisjoukkue Orion Doetinchem eteni jatkoon ottamalla kotona hankitun 3-0 -voiton jatkeeksi voiton myös Sveitsistä TSV Jonasta erin 1-3 (23-25, 18-25, 25-23, 11-15). Jokela teki 11/+5 (hyök 9/16, 2 torjuntaa), Helenius oli kokoonpanossa.

Vastus kovenee seuraavalla kierroksella aika monta pykälää, kun verkon toiselle puolelle astelee Zenit Kazan riveissään mm. Maxim Mikhailov, Dmitry ja Alexander Volkov, Artem Volvich, Micah Christenson ja Valentin Golubev.

Back to top