Skip to Content

Koronapäivitys 29.12. Ohjeita seuroille


HUOM! Aluehallintavirastojen koronarajoitukset ovat aluekohtaisia, joten on tärkeää että toimijat tarkastavat oman alueensa tilanteen aluehallintaviraston sivuilta!

Usealla alueella on astunut lähipäivinä voimaan uusia AVI:n rajoituksia koskien urheilutapahtumia. Rajoitukset eivät ole laajuudeltaan yhteneväiset kaikilla eri alueilla, joten tarkista aina oman alueesi AVI:N sivuilta ajankohtaisimmat rajoitukset.

Lentopalloliitto tukeutuu koronaohjeistuksessa Olympiakomitean tekemiin ohjeistuksiin urheilutapahtumien osalta.

Viimeisin 1.2.2022 päivitetty ohjeistus löytyy ao. linkin takaa.

Olympiakomitean tiedote löytyy tästä

Ammattiurheilu jää rajoitustoimenpiteiden ulkopuolelle. Ammattiurheilulla tarkoitetaan sarjalisenssisopimukseen tai Olympiakomitean urheilijasopimukseen perustuvaa urheilutoimintaa sekä A-maajoukkuetoimintaa silloin, kun sitä harjoitetaan ilman yleisön läsnäoloa. Olympiakomitean tulkinnan mukaan ammattiurheilua koskeva rajaus tarkoittaa käytännössä ammattiurheilun rajaamista huippu-urheiluun kattaen palloilulajeissa kaksi ylintä kansallista aikuisten sarjatasoa, ylimmän nuorten kansallisen sarjatason, aikuisten A-maajoukkuetoiminnan sekä kansallisen lajiliiton valintajärjestelmän kautta kansainvälisiin arvokilpailuihin valmistautuvat urheilijat. Ammattiurheilun käsitteen piiriin kuuluvat lisäksi Olympiakomitean tukiohjelmiin kuuluvien lajien nuorten maajoukkuetoiminta ja harjoittelu aikuisten tai nuorten kansainvälisiin arvokilpailuihin (EM- tai MM-kisat tai seuraavat kesä- tai talviolympialaiset) sekä jalkapallon, jääkiekon ja koripallon kolmanneksi ylimmät kansalliset sarjatasot (jalkapallossa miesten Kakkonen, jääkiekossa miesten Suomi-sarja, koripallossa miesten 1B), joissa pelaajat ovat kirjalliseen pelaajasopimukseen perustuen ammatinharjoittajia.

Olympiakomitea 29.12.2022

Kokoontumisrajoitukset ja koronapassi

Toiminnan järjestäjän on noudatettava oman Aluehallintoviraston asettamia määräyksiä koskien mm. tapahtuman maksimi osallistujamäärää, etäisyys -ja hygieniavaatimuksia. Määräykset kohdistuvat niin ottelutapahtumiin kuin harjoituksiinkin

Valtioneuvosto hyväksyi 28.12.2021 tartuntatautilain 58 i §:ssä tarkoitetun asetuksen koronapassin käytön rajoittamisesta määräaikaisesti. Asetuksella rajoitetaan poikkeuksellisesti koronapassin vaikutuksia siten, että 30.12.2021-20.1.2022 koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. (Olympiakomitea)

Niillä alueilla joilla rajoituksista voi vapautua ottamalla käyttöön koronapassin ohjeet löytyvät täältä:  https://stm.fi/koronapassi.

Koronapassin tarkistus: Koronapassi tarkistetaan JOKAISEN TAPAHTUMAN YHTEYDESSÄ mihin kohdistuu AVIn asettama rajoitus ja järjestäjä on valinnut käyttävänsä koronapassia ja tarkistuksen suorittaa järjestävä taho. Koronapasseista ei saa tietosuojan vuoksi pitää mitään listaa, niiden tietojen kerääminen mihinkään tietoihin ylös on laitonta.

Back to top