Skip to Content

Kokkonen villintyi hakkurina – 30 pisteen illalla sarjakärki nurin Ranskassa

Suvi Kokkonen oli viikonlopun suomalaisten ykkösnimi Euroopan sarjoissa yhdessä Roosa Koskelon kanssa. Kokkonen siirtyi kesken pelin Nantesin hakkuriksi ja teki 30 pistettä sarjakärki Le Cannet´n kaadossa. Koskelo puolestaan oli kentän paras pelaaja, kun Stuttgart nousi kahden erän takaa voittoon Saksassa jatkaakseen tappiottomalla tiellä.

Ranska Ligue A

Suvi Kokkonen loisti hakkurina Nantesin otettua todella makean kotivoiton liigakärki Le Cannet´sta 3-2 (21-25, 25-14, 19-25, 25-23, 16-14). Hakkuriksi avaueserän jälkeen vaihdettu Kokkonen teki huimat 30/+21 (3T, 1Ä, hyök 26/69).

Suvi Kokkonen:

– Aika kreisi ilta! Joukkueemme peli on vielä todella ailahtelevaa, mutta erittäin potentiaalista. Tässä se nähtiin, kun katkaistiin Le Cannetin voittoputki.

– Olen ylpeä miten pystyin vaihtamaan peliroolia. En ole hakkurina harjoitellut, mutta ihan ”jeeshän” se meni. Henkisesti todella tärkeä voitto tähän CEV Cupin pelien väliin.

RC Cannes vei puolestaan sunnuntaina voiton kotonaan 3-1 Piia Korhosen Venellesistä. Korhonen kävi tuplavaihdoista kentällä kaikissa erissä tehden 3/+3 (1Ä, hyök 2/6).

Nantes (7-3) on 14 joukkueen sarjassa neljäntenä ja Venelles (5-5) seitsemäs.

Saksa 1. Bundesliga

Roosa Koskelon tappiottoman Stuttgartin voittoputki oli tiukoilla lauantaina, mutta kahden erän tappioasemasta vieraat nousivat makeaan voittoon Aachenista erin 3-2 (22-25, 24-26, 25-13, 25-18, 15-12).

Ottelun parhaan palkittu Roosa Koskelo:

– Nostimme käytännössä kahdella pelaajalla hollantilais yp:mme loukattua nilkkansa viikolla. Onnistuimme tässä mielestäni hyvin. Hyökkäyspeli oli aluksi todella takkuista ja karkeitten tuomarivirheiden myötä meiltä meni sarjapiste.

– Siitä sisuuntuneenakolmannen erän ekasta pallosta lähtien ei ollut hädän päivää enää. Tärkeä voitto, Aachen on yksi Bundesliigan haastavimmista paikoista pelata.

Italia Serie A1

Daniela Öhmanin Bergamo hävisi kotonaan Busto Arsiziolle 1-3. Öhman kävi yhden syötön ja yhden hyökkäyksen verran kentällä. Bergamo on 14 joukkueen liigassa yhdeksäntenä (3-5).

Puola Tauron Liga

Kaisa Alanko passasi vajaat kaksi erää Radomin hävittyä kotonaan  Bielsko-Bielalle 2-3. Alangolle merkittiin yksi torjuntapiste ennen Puolan maajoukkuepassarin Katarzyna Skorupan ensiesiintymistä tällä kaudella kentillä. Alanko palkattiin seuraan juurikin Skorupan tuuraajaksi.

Unkari Extraliga

Salla Karhun Bekescscaba löi vieraissa Kaposvarin 3-1 ja jatkaa tappioitta sarjakärjessä (6-0).  Karhu ei pelannut Sara Klisuran ja Zora Glemboczkin huolehdittua yleispelaajan tonteista.

Itävalta AVL

Jutta Riikosen sarjakärki Linz-Steg löi vieraissa Hartbergin 3-0. Riikoselle tilastoitiin otteluun 10/+5 (1Ä, hyök 9/27). Linz-Stegin tili on nyt 10-1.

Niko Suihkosen (8/-1, 2T, hyök 6/19) Plessis Robinson hävisi kotonaan Toursille 0-3 (-23, -16, -18). Suihkosen joukkue (2-6) on 14 joukkueen liigassa nyt 12.

Puola Plusliga

Hallitseva mestari, Eemi Tervaportin Jastzebski, koki kotonaan tappion Zawiercielle 2-3. Tervaportti kävi kolmen erän aikana kentällä. Jastrzebski (6-3) on liigassa toisena, viisi pistettä tappiottoman Kedzierzyn-Kozlen perässä.

Venäjä Super League

Noyi Urengoy kaatui kotikentällään niukasti Tuomas Sammelvuon valmentaman Zenit Pietarin käsittelyssä viidessä erässä ja saman tempun teki Ufalle sen kotikentällä Lauri Kermisen Dinamo Moskova. Kermiselle merkittiin 25 vastaanottoa erinomaisella 72% tarkuudella.

Zenit Pietari (5-3) on liigassa viidentenä ja Kermisen moskovalaisjoukkue 3. (7-1). Yhdessä tappiossa on Dinamon lisäksi Zenit Kazan sekä Novosibirsk.

Belgia EuroMillions League

Peetu Mäkisen (11/-2, hyök 11/32) Achel kärsi kotonaan tappion Veeti Nikkisen (lyhyt piipahdus kentällä) ja Joel Banksin Maaseikille 1-3.

Akseli Lankinen johti Menenin 3-1 -vierasvoittoon Leuvenista. Lankiselle 4/+4 (1T, hyök 3/3).

Waremme kiersi todella taidokkaasti Gentin liberoa Niklas Breiliniä syötöillään, koska suomalaisliberolle tuli vain yksi vastaanottomerkintä, kun Gent otti kotivoiton 3-0. Juho Kaunisto pelasi Waremmen riveissä vajaat kaksi erää tehden 5/0 (1T, hyök 4/9).

Maaseik (4-0) on sarjassa toisena, Menen (3-1) kolmantena, Gent (2-2) neljäntenä, Achel (1-3) seitsemäs ja Waremme (0-4) viimeinen eli kahdekas.

Tsekki Extraliga

Niklas Seppänen pelasi hienon pelin, kun Kladno löi Liberecin 3-1. Seppänen teki 17/+14 (2T, 2Ä, hyök 13/23) tehntyään vain yhden hyökkäysvirheen ja vastaanottovirheen koko iltana. Kladno (6-3) on viidentenä liigassa.

Slovenia MEVZA

Tommi Siirilä oli kauden parhaassa vireessä, kun Calcit Kamnik voitti kotonaan slovakialaisen Myjavan 3-0 ja on Keski-Euroopan liigassa nyt neljäntenä (2-4). Siirilä teki 12/+11 (2T, 1Ä, hyök 9/11).

Kreikka A1

Kifisias löi vierailleen Samuli Kaislasalon AONS Milonin perjantaina 3-0 (-17, -19, -22).  Kaislasalo teki 13 pistettä (1Ä, hyök 12/27). Milon (1-3)  on sarjassa kuudentena.

Alankomaat Eredivisie

Joonas Jokela on kentän kuningas 22 pisteellään, kun Orion löi Groningenin 3-1. Jan Helenius on loukkaantumisen takia syrjässä joukkueen riveistä. Orion (8-0) on edelleen tappioitta liigan kärjessä.

Portugali Liga Una

Aaro Nikulan Benfica löi kotonaan Vianan 3-1. Nikula ei ollut kokoopanossa. Benfica (9-0) on ainoa tappioton joukkue ja liigassa kakkosena kaksi peliä enemmän pelanneen viisi pistettä Fonte Bastardon (10-1) perässä.

Sveitsi NLA

Henrik Porkan (6/+3, 2T, 1Ä, hyök 2/6) Luzern hävisi vieraissa tappiottomalla sarjakärjelle Amriswilille 2-3, kun taas Antti Ronkaisen Lausanne otti kotonaan voiton TSV Jonasta 3-1. Ronkainen seurasi pelin vaihdosta. Lausanne (4-4) on sarjassa kolmentena ja Luzern (2-6) viimeisenä eli seitsemäntenä.

Saksa 2. Bundesliga, pohjoinen

Antti Poikealan pelaaja-valmentama Braunschweig hävisi tiukan viisieräisen vieraissa Schüttorfille viidenen erän mentyä isännill 18-16.  Braunschweig (3-6) on kakkosliigan toisen lohkon kahdeksantena.