Skip to Content
Euroopan cupit

Kivikova Monza LP Salon seuraava mittari Mestarien liigassa tiistaina

Paljoakaan ei helpotu LP Salon urakka edellisestä ottelusta naisten lentopallon Mestarien liigassa tiistaina, kun se kohtaa Italiassa Vero Volley Monzan. Vaikka edellinen vastustaja oli seurajoukkueiden MM-finaaliin juuri selviytynyt VakifBank, niin nyt vieraskentällä vastassa on helposti verrattavissa oleva haaste.

Monza hävisi oman avauspelinsä Istanbulissa melkoisen taistelun jälkeen VakifBankille 1-3 ja murskasi kotonaan ASPTT Mulhousen selkein erin 3-0.

Omassa liigassaan se pelasi viimeksi lauantaina hakien 3-0 -vierasvoiton Vallefogliasta. Voitto oli sille sarjassa jo seitsemäs perättäinen. Monza on A1-liigassa nyt kolmantena Coneglianon ja Novara jälkeen voitettuaan yhdeksän ja hävittyään kolme sarjapeliä.

Viime kaudella Monza voitti CEV Cupin, oli Italian liigassa kolmas sekä Cupissa välierissä.

Monzan seitsikkona on viime aikoina pelannut:
Alessia Orro (passari), Lise Van Hecke (hakkuri), Magdalena Stysiak
ja Anna Davyskiba (yleispelaajat), Anna Danesi ja Katerina Zakchaiou / Sonia Candi (keskipelaajat) sekä Beatrice Parrocchiale (libero).

Joukkueen kirkkaimpaan tähtikaartiin kuuluvat Italian EM-kultaan viime syksynä johtanut passari Alessia Orro, samassa joukkueessa menestynyt keskipelaaja Anna Danesi, maailman yleispelaajaeliittiin kuuliuva peräti 203-senttinen puolalainen Magdalena Stysiak sekä kokenut belgialaishakkuri Lise Van Hecke.

Joukkueen menestynein pelaaja, serbialainen Brankica Mihajlovic on ollut poissa loukkaantumisen takia. Kaksinkertainen olympiamitalisti, maailmanmestari ja kaksinkertainen Euroopan mestari Mihajlovic on mm. valittu Rion olympialaisten ja kaksien edellisten EM-kisojen tähdistöön.

Italialaisjoukkueen päävalmentajana toimii toista kautta italialainen 39-vuotias Marco Gaspari. Viime vuoden CEV cupin voiton lisäksi Gasparin uran kruununa on Mestarien liigan voitto 2008 Perugian apuvalmentajana.

Magdalena Stysiak on yksi maailman kovimmista yleispelaajista. 203-sentinen mittaisena melkoisen haastava pysäytettävä hyökkäyksessä.

Salolaiset pelaavat nyt vasta toisen kerran Eurocupissa Italiassa. Historiansa ensimmäisessa Mestarien liigan ottelussa marraskuussa 2014 se kohtasi Busto Arsizion häviten tuolloin 0-3. Kotona vastaava pari päättyi niukkaan 2-3 -tappioon tammikuussa 2015.

Ottelun on LP Salolle 68:s Eurocupeissa. Voittoja on tullut 26 ja tappioita 41.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

  • Vastassa on lohkon toinen ehdoton huippujoukkue, joka voi taistella koko Mestarien liigankin voitosta hyvänä päivänään. Asetelma on selkeä: haastajina lähdetään matkaan. Jokaista palloa lähdemme jälleen voittamaan ja on hienoa päästä pelaamaan Italiaan, se on varmastikin jokaisen pelaajan unelma päästä sinne pelaamaan.
  • Vahvalla syötöllä pitää yrittää vastustajan vastaanottoa lähteä rikkomaan, se on selvä. Tiukempaa peliä kuin VakifBankin kanssa lähdetään hakemaan. Viimeinen rutistus ennen joulua, sitten on hyvä jäädä hyvinkin lyhyelle joulutauolle.
  • Italian tiukentenuiden säädösten myötä teemme koronatestit vielä sunnuntaina Turussa ja maanantaina aamusta matkaan.

LP Salon otteluohjelma Mestarien liigassa 2021-2022

23.11. ASPTT Mulhouse VB – LP Salo 3-1
9.12. LP Salo – Vakifbank Istanbul 0-3
21.12. Vero Volley Modena – LP Salo
20.1. VakifBank Istanbul – LP Salo
3.2. LP Salo – ASPTT Mulhouse VB
15.2. LP Salo – Vero Volley Monza

Back to top