Skip to Content

#kiittikoutsi 25.9.2022

Valmentajan päivästä 25.9. on tullut vuosittainen perinne, jota vietetään tänä vuonna neljättä kertaa. Valmentajan päivän ideana on tuoda urheiluvalmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille. Kiitoksia ja tekoja välitetään somessa häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Noin 80 000 urheiluvalmentajaa Suomessa auttaa urheilijoita ja harrastajia saavuttamaan tavoitteitaan ja luo toiminnallaan turvallista toimintaympäristöä urheilulle.

Valmentajilla ‒ niin vapaaehtois- kuin ammattivalmentajillakin, niin naisilla kuin miehilläkin ‒ on valtava vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme. Valmentajia on hyvä kiittää pitkin vuottakin, mutta erityisen hyvä päivä kiitoksille on Valmentajan päivä 25.9.

Tänä vuonna Suomen Valmentajien Valmentajan päivän ennakkoviestinnässä teemana on hyvä valmennus ja valmennuksen eettiset asiat. Näihin näkökulmiin liittyen tullaan julkaisemaan ja jakamaan tiedotteita ja someaineistoja tulevan kuukauden aikana Suomen Valmentajien viestintäkanavissa. Sama teema on sisällä myös Nuoret valmentajat – tulevaisuuden tekijät -tapahtumassa, jonka Suomen Valmentajat järjestää alle 30-vuotiaille valmentajille 30.9. Helsingissä.

Valmentajan päivän aloite lähti liikkeelle vuonna 2019 Suomesta, kun Suomi oli EU-puheenjohtajamaana vetovastuussa Euroopan urheiluviikosta. Aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea ja Valmentajuuden maailmanjärjestö ICCE (International Council for Coaching Excellence). Suomessa asiaa eteenpäin vie myös Euroopan urheiluviikon kontaktipiste opetushallitus.

Valmentajan päivän kuva- ja videoaineistot löydät alla olevasta kuvapankin linkistä.

Back to top