Skip to Content

Jussi Jokisesta Lentopallon Mestaruusliigan kilpailupäällikkö

Jussi Jokinen, 62, aloittaa Lentopallon Mestaruusliigan osa-aikaisena kilpailupäällikkönä. Lisäksi Jokinen vastaa liigaseurojen Euro Cup -otteluiden koordinoinnista, kansainvälisistä seurasiirroista sekä kansainvälisten ottelutapahtumien urheilupuolen rakentamisesta.

Jokisella on takana pitkä ja monipuolinen ura lentopallon parissa. Komean pelaajauransa jälkeen hän on toiminut aiemmin mm. Mestaruusliigan ensimmäisenä toimitusjohtajana 1995-2000, Lentopalloliiton maajoukkuevastaavana 1996-2006, Lentopalloliiton kilpailupäällikkönä 2002-2007 sekä Mestaruusliigan johtajana 2009-2018.

Seuratoimintakokemusta toiminnanjohtajana hänelle on kertynyt yhteensä 15 vuotta Raision Loimusta, Tampereen Isku-Volleysta ja Kokkolan Tiikereistä. Kansainvälistä kokemusta on puolestaan kertynyt CEVin ja FIVB:n Supervisor- ja muista tehtävistä 14 vuoden ajan. Pelkästään Mestarien Liigan Supervisor-tehtäviä on ehtinyt kertyä 44 kappaletta.

Uudessa tehtävässään Lentopallon Mestaruusliigan kilpailupäällikkönä Jokinen aloittaa välittömästi. Päätehtävänä hänellä on Mestaruusliigan kilpailupäällikön tehtävät. Tehtäviin kuuluu myös kansainväliset seurasiirrot, liigaseurojen tuki Eurocup -otteluissa ja Lentopallon maajoukkuetapahtumien kilpailutoiminnasta vastaaminen.

Muutokset Mestaruusliigassa ovat osa vuoden 2022 alussa aloitettua uudistusta. Tavoitteena on kehittää Mestaruusliigaseurojen palvelut vastaamaan Mestaruusliigan pitkän aikavälin tavoitteita. Mestaruusliigan ja liigaseurojen toimintaa rakennetaan entistä ammattimaisempaan suuntaan. Toimintakulttuurin uudistuksella rakennetaan pohjaa liigan kiinnostavuuden ja elinvoimaisuuden vahvistamiseksi.
Muutokset ovat myös osa Lentopalloliiton muun toiminnan vahvistamista. Ratkaisujen myötä aiemmin Mestaruusliigan kilpailupäällikkönä toiminut Jari Lankinen pääsee näin entistä enemmän keskittymään muiden sarjatasojen kilpailutoiminnan kehittämiseen ja johtamaan tärkeää sekä laaja-alaista kilpailu- ja seurapalveluiden kokonaisuutta.

– Maailma muuttuu kovaa vauhtia ja myös Mestaruusliigan pitää pystyä reagoimaan uusilla tavoilla. Mestaruusliigaseurojen palvelut, osaamisen kehittäminen ja tukitoiminnot on rakennettava vahvaksi, että yhdessä Liigaseurojen kanssa pystymme rakentamaan uutta pohjaa ja saamaan tuloksia ulos. On arvokasta saada Jokisen valtava vuosien kokemus kilpailutoiminnan kehittämiseen mukaan. Mestaruusliigalle on myös pitkällä aikavälillä merkitystä, että seuraavissa sarjatasoissa tapahtuu kehitystä ja esimerkiksi 1-sarja seurojen kanssa päästään rakentamaan valmistavia polkuja seuratoiminnan valmiutta tavoitella liigapaikkoja jatkossa. Lankisen Jarin panos on tässä äärimmäisen arvokasta jatkossa, sillä hän on todellakin nähnyt nykyiset haasteet erittäin laajan työkenttänsä kautta eri suunnista, sanoo Mestaruusliigan johtaja, Riia Martinoja.

Lentopallon Mestaruusliigassa on käynnissä runkosarja, jossa pelaa tällä hetkellä 10 naisten liigajoukkuetta ja 11 miesten liigajoukkuetta. Runkosarjaa pelataan maaliskuun alkupäiviin asti, jonka jälkeen kahdeksan parasta selviytyy naisissa sekä miehissä pudotuspeleihin.

– Hienoa päästä rakentamaan lentopallon uutta nousua vaikeiden vuosien jälkeen yhdessä Lentopalloliiton uuden johdon ja muun tiimin kanssa. Vaikka kokemuspohjani aikaisemmilta vuosilta vastaavissa tehtävissä on vahva, pitää katseen olla tiukasti tulevaisuudessa. Uskon myös, että yhteistyö ja vuoropuhelu Lentopalloliiton ”omistajatahon” eli seurojen kanssa jatkossa kehittyy edelleen mahdollistaen sekä Mestaruusliigan kilpailullisen että organisatorisen kehittymisen valitun strategian suunnassa., kertoo Mestaruusliigan kilpailupäällikkönä aloittava Jussi Jokinen.

Lisätietoja:
Riia Martinoja, johtaja, Mestaruusliiga, 040 – 555 1597
Jussi Jokinen, kilpailupäällikkö, Mestaruusliiga 040 – 556 5434

Back to top