Skip to Content

Joukkuelajien edustajille pelaajayhdistys – Heikkiniemi ja Ojansivu lentopallon edustajina

Keskiviikkona julkaistun Joukkueurheilijat ry:n tarkoituksena on valvoa urheilijoiden etua, saada urheilijoiden ääni kuuluviin, olla auttamassa pelaajia sopimusasioissa sekä edistää myös tasa-arvoa. Lentopalloilijoista hallitukseen kuuluvat Mestaruusliigassa LP Kangasalassa pelaava Ronja Heikkiniemi ja Savo Volleyssa pelaava Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu.

Koripallon, lentopallon, pesäpallon ja salibandyn pelaajien muodostama edunvalvontajärjestö Joukkueurheilijat ry julkaistiin keskiviikkona Helsingin Olympiastadionilla. Suomessa ei ole aiemmin ollut palloilulajien yhteistä pelaajayhdistystä.

Joukkueurheilijat ry toimii Suomen Huippu-urheilijoiden Unionin (SHU) alla. SHU:n alla urheilijoiden etuja ajavat tällä hetkellä aktiivisesti Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) sekä Jalkapallon Pelaajayhdistys (JPY).

– SJRY ja JPY ovat toimineet uuden yhdistyksen perustamisessa apuna ja antavat myös jatkossa apua tarpeen vaatiessa. Pesäpallo toimi aiemmin omana yhdistyksenään SHU:n alla, mutta nyt neljän lajin yhdistyksen on mahdollista saada aikaan parempaa edunvalvontaa urheilijoille. Jatkossa tarkoituksena on kehittää myös yksilölajien edunvalvontaa uusien tekijöiden löytyessä, SHU:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt sanoo.

Joukkueurheilijat ry:n perustamisessa on ollut mukana iso joukko suomalaisia huippupelaajia. Yhdistyksen hallituksessa on kahdeksan henkilöä, joista kaksi tulee jokaisesta lajista. Yhdistyksen puheenjohtaja valitaan myöhemmin. Lisäksi jokaisella lajilla on oma lajijaostonsa.

Joukkueurheilijat ry:n hallitus:
Koripallo: Vilma Kesänen, Lassi Nikkarinen
Lentopallo: Ronja Heikkiniemi, Olli-Pekka Ojansivu
Pesäpallo: Juha Korhonen, Janette Lepistö
Salibandy: Oona Kauppi, Jussi Piha

Back to top