Skip to Content

Joel Banks jatkaa miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana

Huhtikuussa 2019 Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi tullut Joel Banks jatkaa tehtävässä uudella 2+1 -vuotisella sopimuksella. 46-vuotias, Portsmouthissa syntynyt britti ja Suomen Lentopalloliitto olivat koko ajan syksyn EM-kotikisoihin päättyneen edellisen sopimuskauden jälkeen aktiivisesti neuvotteluissa ja jatkosopimus syntyi helposti molempien osapuolten iloksi.

Lentopalloliitto on ollut erittäin tyytyväinen Banksin aikakauteen päävalmentajana ja näin uudelle 2+1 -vuotiselle sopimukselle oli hyvä pohja.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen:

  • Oli selvää, että Joelin ensimmäisen sopimuskauden fokus oli maajoukkueen nostaminen takaisin sinne, missä se on viimeisen reilun vuosikymmenen aikana totuttu näkemään.
  • Nytkin ensisijaisena tavoitteena on luonnollisesti miesten maajoukkueen menestys tulevissa kisoissa hänen johdolla. On myös luonnollista, että päävalmentajan halutaan jättävän jälkensä laajemmin suomalaiseen huippulentopalloon oman kautensa aikana ja tässä on toinen kantava teema Banksin toisella kaudella.
Joel Banks on toiminut miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana keväästä 2019 alkaen mm. kaksisssa EM-kilpailuissa.

Miesten maajoukkueen päävalmentaja Joel Banks:

  • Neuvottelut aloitettiin tovi EM-kilpailujen jälkeen pyydettyäni pienen hengähdyshetken istuakseni alas ja miettiäkseni mitä olemme tehneet ja missä olen valmentajana.
  • Olen onnellinen, että olen saanut olla mukana Suomen maajoukkueessa nämä edeltävät vuodet. Alun siirtymävaiheen jälkeen olen päässyt ajamaan ajatuksiani joukkueeseen ja se on vienyt totta kai aikaa. Mielestäni kolmen vuoden prosessi toi viime kesänä hyvän tuloksen. Olin todella ylpeä siitä miten joukkue EM-kilpailuissa esiintyi ja toivon, että muutkin kokevat Suomen miesten lentopallon olevan nyt hyvässä tilanteessa.
  • Neuvottelujen pääpaino oli Lentopalloliiton ajatuksissa siitä, mihin olemme menossa ja millä tavoin tästä taas eteenpäin sekä parempaan mennään. Kaikki ovat kunnianhimoisia jatkamaan aloittamaamme työtä. Olen erittäin innokas jatkamaan tästä, mihin olemme nyt päässeet. Meidän pitää edelleen päästä eteenpäin.
  • Nyt lähdemme rakentamaan seuraavaksi ohjelmaa ja joukkuetta kesän Hopeiseen liigaan ja sen jälkeen elokuisiin EM-karsintoihin.
  • Tärkeää on jatkaa asioiden rakentamista. Viime kesältä joukkue tulee muuttumaan, ainakin muutama pelaaja on ilmoittanut maajoukkuepeliensä päättymisestä ja osa toivonut kevyempää maajoukkueohjelmaa tulevaksi kesäksi. Viime kesä oli tiukka ja tämä on täysin ymmärrettävää. Tulevana kesänä nähdään takuulla siis uusia kasvoja ja uuden rakentamista. Näinhän tehtiin viime kesäksikin ja saimme nähdä hienoja kasvutarinoita.
  • Olen kiitollinen Suomen Lentopalloliitolle, että se on halukas jatkamaan minun ja muun joukkueen kanssa tätä hienoa taivalta tästäkin eteenpäin kohti uusia hienoja hetkiä.

Banksin päävalmentajakaudella Suomi on ollut mukana kahdesti EM-lopputurnauksessa (14. 2019, 12. 2021), olympiakarsinnoissa sekä yhden kesän Euroopan Kultaisessa liigassa. Kaikkiaan otteluita on kertynyt 32, joista Suomi on voittanut viisi. EM-lopputurnauksissa Banksin aikakauden voitto-tappio -saldo on 5 voittoa -7 tappiota.

Suomen miesten maajoukkueen lisäksi Banks valmentaa belgialaista Mestarien liigassakin pelaavaa Greenyard Maaseikia.

Joel Banks

Syntynyt 3.4.1975 Potsmouthissa Iso-Britanniassa
Asuu Zolderissa, Belgiassa

Pelaajana:
1992-2000 Passarina Iso-Britannian ja Englannin maajoukkueissa

Valmentajana:
2007-12 Iso-Britannian miesten maajoukkue, apuvalmentaja
2007-08 Amstelveen (Alankomaat) apuvalmentaja
2009-10 Iso-Britannian miesten kehitysjoukkue, päävalmentaja
2010-12 Langhenkel Volley Orion (Alankomaat), päävalmentaja
2010-12 Iso-Britannian miesten olympiajoukkueen apuvalmentaja.
2012 Iso-Britannian miesten maajoukkueen päävalmentaja
2012-13 LeAF Elite Athlete Academy, urheilujohtaja
2013-16 Belgian U21 poikien päävalmentaja, Belgian miesten apuvalmentaja Euroopan kisoissa Bakussa
2016-17 Noliko Maaseik, apuvalmentaja
2017- VC Greenyard Maaseik, päävalmentaja

Saavutukset:
CEV Cupin pronssia -21
Belgian mestari -18, -19
Belgian hopeaa -17, -21
Belgian Cup hopeaa -18, -21
Belgian Supercup -17
Alankomaiden mestari -12
Alankomaiden hopeaa -11
Alankomaiden Supercup -11
Alankomaiden cuphopeaa -11, -12

Olympialaiset 11. -12 (Iso-Britannia)
EM 11. -21 (Suomi)
EM 14. -19 (Suomi)
EM9. -15 (Belgia)

Back to top