Skip to Content
Euroopan cupit

Isabelle Haak johdattaa turkkilaisen tähtijoukkueen Saloon torstaina

Naisten lentopallon hallitsevan Suomen mestarin LP Viestin (Eurokentillä LP Salo) urakka jatkuu torstaina kotiavauksella maailman parhaiden seurajoukkueiden seassa Mestarien liigassa. Vastaansa salolaiset saavat liigan suosikkeihin kuuluvan istanbulilaisen tähtisikermän VakifBankin kello 19 Salohallissa.

Lohkon B toisessa ottelussa kohtaavat keskiviikkona Italiassa Vero Volley Monza ja ASPTT Mulhouse. Monza hävisi avauspelinsä vieraissa VakifBankille 1-3 ja Mulhouse löi kotonaan LP Salon 3-1.

LP Viesti on voittanut Mestaruusliigassa 13 ottelua perättäin menettämättä niistä yhtään sarjapistettä ja johtaa liigaa tilillä 14-1.

Yle näyttää ottelun suorana lähetyksenä Yle Areenasta kello 18.55 alkaen ja jälkilähetyksenä TV2:sta kello 22.00 alkaen. Selostajana Mikko Hannula ja asiantuntijana Pauliina Vilponen.

Salolaisjoukkue pelaa nyt 14:ttä kauttaan Eurokentillä ja on mukana kolmannen kerran Mestarien liigan lohkovaiheessa. Tilillä on nyt 13 ottelua, joista ei vielä voittotiliä ole auki saatu.

Salolaisten lisäksi naisten Mestarien liigan lohkovaiheessa on suomalaisjoukkueista nähty vain kertaalleen Hämeenlinna, joka ei sekään pystynyt otteluvoittoa ottamaan.

Mestarien liigan 3-1 -kotivoitolla lohkon toisesta suosikista Vero Volley Monzasta aloittanut VakifBank johtaa Turkin liigaa voitettuaan 13 ja hävittyään kaksi ottelua. Lauantaina se kaatoi kotonaan Aydinin vaikeuksitta 3-0.

VakifBank on nelinkertainen Mestarien liigan voittaja, viimeisen mestaruuden tultua 2018. Finaalissa se oli viimeksi viime kaudella ja kaikkiaan finaalipaikkoja on yhdeksän vuodesta 1998 lukien.

Lisäksi istanbulilaisjoukkue on voittanut CEV Cupin (2004) sekä Chsllenge Cupin (2008) kertaalleen ja kolmasti myös seurajoukkueiden maailmanmestaruuden (2014, 2018, 2019). Joukkue on hallitsevan Turkin mestari ja kaikkiaan tittelin 11 kertaa voittanut.

VakifBank juhli ensimmäisen Mestarien liigan pelin voittoa Monzasta pari viikkoa sitten.

VakifBankin tähdet

Isabelle Haak, hakkuri, Ruotsi
Länsinaapurin kaikkien aikojen lentopalloilija jo parikymmpisenä (nyt 22 v). Uraa rakennettu viisaasti Ranskan ja Italian kautta Turkin VakifBankiin, jossa nyt kolmas kausi. Viime kauden Mestarien liigan paras hyökkääjä ja pisteentekijä sekä Turkin liigan MVP. Ei ole vielä voittanut Mestarien liigaa. Yksi maailman parhaista lentopalloilijoista.

Michelle Bartsch-Hackley, yleispelaaja, USA
Olympiavoittaja Tokiosta ja kisojen paras yleispelaaja. Mestarien liigan voittaja 2019. Pelannut ennenkin Salohallissa Vilsbiburgin ja Drednerin paidassa.

Gabi, yleispelaaja, Brasilia
Olympiahopeamitalisti Tokiosta ja MM-mitalisti jo 7 vuoden takaa. Brasilian maajoukkueen vakionainen jo johta 10 vuoden ajalta. Erinomaisen tasapainoinen yleispelaaja, jonka vastaanotto on maailman ehdotonta eliittiä. Viime vuoden Mestarien liigan paras yleispelaaja

Chiaka Ogbogu, keskipelaaja, USA
Yhdysvaltalainen Tokion olympiavoittaja
3 x Nations League voittaja, seurajoukkueiden maailmanmestari

Meryem Boz, hakkuri Turkki
Turkin maajoukkuehakkuri nyt ensimmäistä kautta suurseurassa. 3 x EM-mitalisti. Tunnettu myös alati vaihtuvasta hiusten värityksestään pelitaitojensa ohella.

Cansu Özbay, passari, Turkki
Turkin maajoukkueen ykköspassari
2 x EM-mitalisti, 2 x Mestarien liigan voittaja, 2 x seurajoukkueiden maailmanmestari

Zehra Günes, keskipelaaja, Turkki
Noussut Turkin maajoukkueen tärkeäksi palaseksi toisena keskipelaajana, pelipaikkansa aivan kirkkaimpia tähtiä maailmassa jo 22-vuotiaana

Valmentaja Giovanni Guidetti
49 vuotias italialainen
Valmentanut VakifBankia jo vuodesta 2008 lähtien
Turkin naisten maajoukkueen päävalmentaja 2017 lähtien
Naisten EM-mitali KUUSISSA edellisissä kisoissa Turkin, Hollannin ja Saksan päävalmentajana
Neljä Mestarien liigan mestaruutta, 11 mitalitilaa
Kolme seurajoukkueiden maailmanmestaruutta
Naimisissa pitkäaikaisen Turkin maajoukkueen keskipelaajan Bahar Tokoy-Guidettin kanssa

Giovanni Guidettia pidetään yhtenä maailman parhaista naisten lentopallovalmentajista. Monet jopa parhaana.

Ennakkokommentit

Torstaina on varmasti yksi kauden kohokohdista, kun vastus on yksi maailman parhaista joukkueista. Vastustajan tasosta kertoo se, että vaihtopenkillä löytyy Turkin maajoukkuepelaajia. EM-kisoista jäi varmasti kaikille mieleen Isabelle Haakin yli 40p peli Suomea vastaan ja onkin hienoa saada hänet Salohalliin pelaamaan.

Omalta joukkueelta odotan rohkeaa pelaamista ja kovaa taistelua jokaisessa pallossa. Toivottavasti saadaan halli täyteen yleisöä seuraamaan millaista lentopallo on maailman huipulla.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen, LP Salo

Olemme saaneet mielestäni parhaan mahdollisen valmistautumisen ja fiilis on innokas sekä odottava. Olemme leireilleet Kisakalliossa hyvissä olosuhteissa. On mahtava päästä niin joukkueena kuin henkilökohtaisestikin kohtaamaan aivan maailman huippuja ja näkemään mihin taso riittää. Ainutlaatuinen kokemus, pitää ottaa kaikki ilo irti. Ei näitä moni pääse pelaamaan.

Libero Netta Laaksonen, LP Salo:

LP Salon otteluohjelma Mestarien liigassa 2021-2022

23.11. 19:00 ASPTT Mulhouse VB – LP Salo 3-1
9.12. 19:00 LP Salo – Vakifbank Istanbul
21.12. 19:00 Vero Volley Modena – LP Salo
20.1. 19:00 VakifBank istanbul – LP Salo
3.2. 19:00 LP Salo – ASPTT Mulhouse VB
15.2. 18:00 LP Salo – Vero Volley Monza

Back to top