Skip to Content

Hyvistä aluista huolimatta avaustappiot nuorille EM-karsinnoissa

U20 pojat ja U19 tytöt aloittivat lentopallon EM-karsinnat perjantaina tervästi, mutta loppua kohden ottelut kääntyivät vastustajien voitoksi. Pojissa Slovakia vei voiton 3-2 ja tytöissä Slovenia 3-1.

U20 pojille niukka tappio EM-karsinta-avauksessa Slovakialle

U20 poikien lentopallomaajoukkue oli todella vahva kaksi ensimmäistä erää EM-karsintojensa avauksessa Podgoricassa Montenegrossa Slovakiasta, mutta joutui lopulta poistumaan kentältä karvaan tappion kanssa erin 2-3 (25-17, 25-16, 22-26, 20-25, 13-15).

Kaksi erää Suomen hyökkäyspeli oli virheetöntä ja selkeäasti Slovakiaa vahvempaa. Etenkin toisessa erässä myös torjuntapeli oli loistavalla tasolla.

Seuraavaan kateen erään seitsemän hyökkäysvirhettä kasvoi seitsemääntoista Slovakian tultua peliin mukaan.

Suomen avaus: Leevi Väänänen, William Groffier, Nico Mäki-Valtari, Nooa Marttila, Petteri Tyynismaa, Miika Haapaniemi, Joonatan Salpakari (L).

Suomen parhaat pistemiehet olivat keskipelaaja Miika Haapaniemi (13/+10) ja yleispelaaja Nico Mäki-valtari (13/-7). Peräti viisi suomalaista merkkautti vähintään kolme torjuntapistettä joukkueen kokonaissaldon noustua 19:ään.

Passari Leevi Väänänen:

– Kaksi ekaa erää olivat meiltä hyvää vääntöä, vaikka kaveri hieman antoi meille siimaakin. Kolmannessa vastustaja alkoi syöttämään hyvin ja siihen ei pystytty vastaamaan. Pehmennyttiin loppua kohden.

Päävalmentaja Oskar Muurinen

– Kaksi erää oli hallussa. Pelitaktisesti olimme hyvin pelissä kiinni. Kolmannessa Slovakia sai ryhtiä vastaanottonsa sekä syötöllään painetta meidän puolelle. Meidän laiturien hyökkäystehot hiipuivat. Otetaan tästä syöttäminen, torjuminen ja puolustaminen mukaan huomiseen. Hommat on vielä auki.

Ottelutilasto

Kaikkien kahdeksan karsintalohkon voittajat selviytyvät EM-lopputurnaukseen Italiaan 16.-24.9. ja kakkoset pelaamaan jatkokarsintaan 30.6.-3.7., josta on jaossa vielä kolme kahdestatoista lopputurnauspaikasta.

Suomen otteluohjelma
8.4. 17:00 Suomi – Slovakia
9.4. 17:00 Suomi – Norja
10.3. 20:00 Suomi – Montenegro

Poikien karsintajoukkue
CEV kisasivut

Hyvä alku ei kantanut U19 tytöillä EM-avauksessa

Avauserän voitto jäi lopulta ainoaksi U19 tyttöjen lentopallomaajoukkueelle EM-karsinta-avauksessa Slovenian Mariborissa perjantai-iltana. Kotijoukkue Slovenia toipui pohjoisten vieraiden alusta ja vei voiton 3-1 (20-25, 25-15, 25-17, 25-8).

Slovenian syöttöpeli yski avauserässä pahasti ja Suomi hoiteli erän nätisti nimiinsä. Toisesta erästä alkaen syöttöpelissä tapahtui kuitenkin olennainen muutos joka johti myös Suomen vastaanoton vaikeutumiseen ja hyökkäyspelin selkeääseen heikentymiseen. Samalla myös Slovenian torjunta parani todella erinomaiseksi. Neljännessä erässä Slovenia oli jo syöttöpelissä murskaava.

Suomen avaus: Joanna Kallinen, Neea-Maria Joki, Oona Rasinperä, Iida Pöllänen, Ella Peltomaa, Miia-Maria Mäkikyrö, Veera Help (L)

Suomen parhaat pistenaiset olivat Neea-Maria Joki 12/+7 sekä Iida Pöllänen 12/+6.

– Aloitimme todella hyvin. Onnistuimme luomaan syötöllä hyvin painetta Slovenian vastaanottoon ja toki he auttoivat meitä virheillään. Vastustaja paransi paljon peliä toiseen erään, erityisesti heidän torjuntapelaaminen oli kovaa luokkaa, kuten puolustaminenkin. Jouduimme alkamaan ottamaan enemmän riskejä hyökkäyksessä.  Neljännessä erässä emme saaneet heidän passarin syöttövuoroa poikki millään (kahdeksan ässää).

Päävalmentaja Nikolas Buser:

– Mielestäni huominen vastustaja Bulgaria ei ole niin vahva kuin Slovenia. He ovat nuorella joukkueella mukana. Toki he olivat U18 MM-kisoissa mukana viimeksi. Kun säilytämme itsevarmuutemme ja eritysesti olemme hyviä korkeissa palloissa, meillä on mahdollisuus voittaa.

Veera Help:

– Hieno tunnelma ja oli todella mukava pelata. Nautimme pelaamisesta yleisön kannustaessa. Kiitokset suomalaisille kannustusjoukoille.

Iida Pöllänen :

– Lähdimme todella kovaa ja siitä tuli hyvä tulos. Seuraaviin eriin vastustaja syötti paremmin ja jäimme kiinni muutamiin rotaatioihin. Viimeisessä jäimme kiinni yhteen syöttövuoroon.

Suomi kohtaa turnauksen jälkimmäisessä ottelussa Bulgarian lauantaina kello 18 Suomen aikaa. Sunnuntaina Slovenia kohtaa Bulgarian turnauksen kolmannessa ja viimeisessä ottelussa.

Ottelutilasto

Kaikkiaan pelataan yhdeksän karsintalohkoa, joiden voittajat selviävät EM-lopputurnaukseen Pohjois-Makedoniaan 27.8.-4.9. Lohkokakkoset pelaavat kahdesta kisapaikasta kesä-heinäkuun vaihteessa 3. kierroksen turnaukset.

Suomen otteluohjelma:
8.4. 18:00 Suomi – Slovenia
9.4. 18:00 Suomi – Bulgaria

Striimit otteluista

Tyttöjen karsintajoukkue

CEV kisasivut


Back to top