Skip to Content

Hyvinkäällä Metsäkoivu / Pirttimäki ja Piippo / Topio SM-osakilpailuvoittoihin

Beach volleyn SM-kiertue sai kaksikin uutta osakilpailuvoittajaa sunnuntaina, kun Hyvinkäällä huipennettiin kesän toinen osakilapilu. Naisissa Elina Pirttimäki ja Tuuli Metsäkoivu ottivat voiton, kun taas miehissä mestariksi pelasivat Pekka Piippo ja Vili Topio. Pirttimäelle ja Topiolle osakilpailuvoitto oli ensimmäinen.

Muista viikonlopun mestareista Tuuli metsäkouville osakilpailuvoitto oli toinen SM-kiertueella ja Pekka Piiolle jo 14:s. Toki edellinen Piiponkin osakilpailuvoitto oli viiden vuoden takaa.

Naisten finaali ratkesi vasta kahdeksannella ottelupallolla. Viime viikonlopun tapaan finaalissa ollut olympiaviitonen Evgenys Ukolova ja 16-vuotias parinsa Ester Hirvonen saivat kokeilla neljästi pelin katkaisemista, ennen kuin Metsäkoivu / Pirttimäki katkaisi pelin omalla neljännellä ottelupalllollaan. Finaalin loppunumerot olivat 14-21, 21-15, 22-20.

Miesten finaalissa Piippo / Topio hoitelivat Vili ja Joona Mannisen erin 21-15, 21-19.
Manniset olivat finaalissa myös viikko sitten Kalajoella ottaen silloinkin hopeaa. Molemmille finaalipaikka oli nyt uran toinen kaikkiaankin.

Miesten välierissä tappion kokivat Arttur Pennanen / Valtter Pennanen sekä Pyry Topio / Teppo Pulkkinen. Naisissa puolestaan pronssitila tuli pareille Sole Juuri-Oja / Sara Sinisalo ja Katja Metsäkoivu / Saana Koljonen. Heistä 16-vuotiaalle Juuri-Ojalle mitalitila on kiertueella ensimmäinen heti ensimmäisessä kisassa.

Miehissä kotimaisin voimin edelleen kiertuehistoriassa voittamattoman kaksikon Santeri Siren / Jyrki Nurminen joutuivat valitettavasti luovuttamaan kahden pelatun pelin jälkeen lopputurnauksesta. Nurmisen torstaina harjoituksissa loukkaama kylki ei kestänyt täysipainoista pelaamista. Kaksikko ehti kuitenkin nostamaan saldonsa kotimaan kiertueella suomalaispareja vastaan lukemiin 75-0 ja erät 152-5.

SM-kiertueen kolmas ja viimeinen osakilpailu pelataan ensi viikonloppuna Sastamalassa. Tämän jälkeen on enää SM-finaalit ohjelmassa Tampereella 11.-13.8.

Miesten loppusijoitukset
https://beachvolley.torneopal.fi/taso/ranking.php?sarja=M2

Naisten loppusijoitukset
https://beachvolley.torneopal.fi/taso/ranking.php?sarja=N2

Miesten tulokset
https://beachvolley.torneopal.fi/taso/sarja.php?sarja=M2&ohjelma=1

Naisten tulokset
https://beachvolley.torneopal.fi/taso/sarja.php?sarja=N2&ohjelma=1

Beach volleyn SM-kiertue 2023
14.-16.7. Kalajoki
21.-23.7. Hyvinkää
28.-30.7. Sastamala
11.-13.8. SM-finaalit, Tampere

Teksti: Toni Flink
Kuva: Antti Saarimaa

Back to top