Skip to Content

Hämeenlinna juhlii naisten cup-mestaruutta

Hämeenlinnan Lentopallokerho juhlii naisten lentopallon cup-mestaruutta viiden vuoden tauon jälkeen. LP Kangasalan osa oli pienenä suosikkinakin jäädä kakkoseksi lukemin 3-2 (23-25, 25-23, 24-26, 25-18, 15-7).

Suomen cupin vuoden 2022 ratkaisussa nähtiin hermoja raastava, tyypillisen jännittävä finaaliottelu.

Hämeenlinnan amerikkalaisista Jenny Mosser oli kuitenkin välierän tapaan loistava pallojen päättäjä, kun sitä tarvittiin.

Pitkä ja nuori maannainen, tulevaisuudessa vielä paremmaksi nouseva Adeola Owokoniran nousi alun vaikeuksien jälkeen pelin lopussa varsin isoihin pistelukemiin.

Michaela Madsen, Vera Klimovits ja Owokoniran ottivat valtaosan joukkueen hurjasta torjuntamäärästä.

Erittäin kovan suorituksen teki myös passari Pipsa-Pauliina Roivainen, kun tiedossa oli vielä se, ettei vaihdon varaa tälle pelipaikalle ollut. Hämeenlinna voitti pelin vastustajaa vaatimattomammalla vastaanottoprosentilla, jolloin passari on ollut pelissä ratkaisevassa asemassa.

Huimat 22 torjuntaa Hämeenlinnan puolelta näyttivät verkon valtiuden, joka kasvoi pelin loppua kohti. Viides erä oli Hämeenlinnan näytös, jota osin avittivat Kangasalan tekemät virheet.

”Torjunta-puolustus oli meillä tänään sellainen ase, että meitä oli oikeastaan aika vaikea voittaa. Fakta on, että olimme valmiit voittamaan yhden mestaruuden jo tässä vaiheessa kautta.”, kerhon valmentaja Giovanni Torchio iloitsi.

Ottelun lehdistötilaisuus tästä

Michaela Madsenille paluu kapteenina kannunnostajaisiin ja kultahippusten heittelyyn oli taas yksi ikimuistoinen tapahtuma.

”Viimeksi kun seurana voitimme viisi vuotta sitten olin loukkaantuneena, eikä se tuntunut ihan samalta. Sitä ennen olin voittanut Viestissä vuona 2011. Välissä kävin sentään voittamassa yhden kerran Tshekin cupin. Ei näitä niin monta ole, että ne unohtuisivat”, Madsen sanoi.

Pelin alku näytti vielä siltä, että Kangasala jatkaa sitä hyvää peliä mitä se esitti välierässäkin ja apuja löytyy vielä vaihtopenkiltäkin. Neea-Maria Joki oli pelissä tällä kertaa ykköstykki pistein 21/+12. Kolmannen erän ratkaisijaksi löytyivät vaihtopenkiltä Viivi Pyhäjärvi, Emmi Jalonen ja Iina Andrikopoulou.

”Meiltä loppui vähän kärsivällisyys. Hämeenlinna on himpun verran kokeneempi joukkue, ja ehkä se oli ratkaiseva tekijä tänään,” LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen sanoi.

Ottelun parhaina palkittiin LP Kangasalan Neea-Maria Joki ja Hämeenlinnan Pipsa Roivainen.

Perinteiseen tapaan lentopallon virallinen faniyhdistys Finfanteam maksaa jokaisesta Suomen cupin finaalipeleissä tilastoidusta ässäsyötöstä 50 euroa lahjoitettavaksi Kuortaneen nuorisomaajoukkueiden pelaajien omavastuiden pienentämiseksi. Naisten finaalista kertyi kassaan 700 euroa.

Naisten Suomen Cup 2022 mestarijoukkue, Hämeenlinnan Lentopallokerho
Michaela Madsen
Jenna Ylivainio
Ella Peltomaa
Tuuli Tuominen
Heini Kovanen
Pipsa Roivainen
Vera Klimovich
Jennifer Mosser
Helena Elbaek
Adeola Owokoniran
Nea Subotic
Odette Ndoye

Giovanni Torchio Päävalmentaja
Dmitri Borichev Valmentaja
Markus Kuusijoensuu Fysiikkavalmentaja
Anna Boricheva Joukkueenjohtaja
Vesa Heikki Järvinen Osteopaatti
Sonja Rajic Tilastot

Hämeenlinnan Lentopallokerho – LP Kangasala
3-2 (23-25, 25-23, 24-26, 25-18, 15-7)
Mosser 23/+10, Owokoniran 19/+12, Madsen 15/+15
Joki 21/+12, Pöllänen 16/0, Rekola 12/+5

Ässät: 4-10
Syöttövirheet: 9-10
Torjunnat: 22-9
Hyökkäys%: 38-33
Vastaanotto%: 36-55

Ottelutilasto:
https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=3790&ID=105&CID=163&PID=114&type=LegList

Ottelukuvat:
https://gallery.anttisaarimaa.fi/index.php?/category/259

Teksti : Juha Silvanto
Kuvat: Antti Saarimaa

Back to top