Skip to Content
Euroopan cupit

Ford Levoranta Sastamalan (VaLePa) europelit päätökseen

Ford Store Levorannan nimellä lentopallon Europelejä pelannut hallitsevan miesten Suomen mestari VaLePa sai tällä kertaa niistä tililleen kuusi kovaa kokemusta. Mestarien liigan karsintavaiheessa se kohtasi alankomaalaisen Dynamo Draisman ja portugalilaisen SL Benfican sekä CEV Cupissa italialaisen tähtisikermän Modenan. Modenalle kotonaan viikko sitten kärsityn 0-3 -kotitappion jatkoksi sen kärsi keskiviikkona Modenassa tappion 0-3 (21-25, 14-25, 14-25).

FLS voitti kuudesta europelistään yhden, Draisma Dynamon Sastamalassa, ja hävisi loput viisi.

– Europelit ovat aina hienoja tapahtumia ja niistä saa näkökulmaa ja tietoa oman joukkueen tasosta ja yleisesti siitä missä suomalainen lentopallo on hyvää ja missä on kehityskohteita. On tärkeää huomata, että pystymme tasaväkisesti kamppailemaan erä- ja otteluvoitoista hyvin monen maan joukkueita vastaan. Tälle joukkueelle nämä pelit ovat tuoneet mukanaan kovuutta omaan pelaamiseen ja erilaisia taktis-teknisiä asioita, joita voimme käyttää myös kotimaan liigassa. Monelle nuorelle pelaajalle nämä ovat olleet ensimmäisiä kosketuksia kansainvälisiin peleihin, joten  kokemus jo itsessään on tärkeä ja ainutlaatuinen tulevaisuuden pelaajapolulla. Myös kansainvälinen näkyvyys on pelaajien lisäksi tärkeää myös seuralle, paketoi Eurokautta päävalmentaja Janne Kangaskokko.

CEV Cupissa nyt jatkoon edennyt Modena kohtaa seuraavalla kierroksella Romanian viime kauden pronssijoukkueen CSS CNE Lapi DEJ-SCM Zalaun.

Aloituskokoonpanot
Modena: Bruno, Mazzone, Sanguinetti, Van Garderen, N’Gapeth, Nimir, Rossini L
FLS: Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Cavasin, Ruohola L

Ensimmäinen erä eteni aaltoilevasti Modenan hienoisessa johdossa, parhaimmillaan 12-7. FLS tuli pisteen päähän 13-12 Sakari Mäkisen nelospaikan hyökkäyksellä. Seuraavan kerran kolmen pisteen takaa 17-16 Mäkisen kutospaikan vedolla. Modenan johdosta 20-17 FLS nousi Crossin hyökkäyksellä 20-19 tilanteeseen ja Mäkisen peipillä 21-20. Pukkipaitojen rutiini ei loppuerässä riittänyt. Mikko Karjarinnan syöttövirheen jälkeen Van Garderen syötti pahan aloitussyötön ja vastaanotto oli vaikeuksissa. Erä päättyi Abdel-Aziz Nimirin ykköspaikan hyökkäykseen.

Modena syötti kotisalissaan kovia syöttöjä ja taitavia sijoituksia. FLS:n vastaanotto toimi siihen nähden kohtuullisesti. FLS otti hyvin vaimennuksia ensimmäisessä erässä ja pystyi hyvin vastahyökkäyksiin. Modena puolestaan puolusti FLS:n koviakin hyökkäyksiä peliin ja rutiinilla päätti vastahyökkäykset. Mikko Eskon pelaama nopea laitatempo harhautti Modenan torjuntaa ja Jiri Hänninen ja Sakari Mäkinen päättivät varmasti laidoista. Jerome Cross onnistui hyökkäyksissä, mutta aloitussyötöissä tuli liian paljon virheitä 

Toisessa erässä Modenan hallinta oli selkeää. Tähän peliin aloitukseen tullut Earvin N’Gapeth esitteli kotiyleisölle kaikki temppunsa eikä pukkipaidoille jäänyt mahdollisuuksia tasaväkiseen erään. Abdel-Aziz Nimirin kolme peräkkäistä ässää vei lopullisesti mahdollisuudet erävoittoon. Toisessa erässä FLS:n vastaanotto oli todellisissa vaikeuksissa, 21% ja kun Modenan vastaava luku oli 77% ei erän voittajasta ollut epäselvyyttä.  

Kolmanteen erään Modena otti kentälle Lealin ja Swan N’Gapethin yleispelaajiksi sekä toiseksi keskimieheksi Giovanni Sanguinetin, Lorenzo Salan hakkuriksi ja liberoksi Riccardo Collini. Myös FLS teki vaihtoja Joel Laakso passariksi, Matias Tihumäki hakkuriksi ja Alberto Cavasin toiseksi yleispelaajaksi. Modenan nuoret pelaajat hallitsivat peliä. Pukkipaitojen nuorille pelaajille erä oli erinomainen kokemus.

Ford Levoranta Sastamala joutui liian kovan haasteen eteen Modenan kotisalissa. Eikä ihme, maailmanluokan tähtien fyysisyys ja taitotaso on vaan niin korkeaa luokkaa. FLS pystyy parhaimmillaan haastamaan tasaväkiseen peliin, mutta tähtien rutiinitaso on niin kova, ettei todellisia voitonmahdollisuuksia ollut. Modena Volleyn tehot ja hyökkäysprosentit kuvaavat joukkueen tasoa: Nimir 14/+11, hyökkäys 62%, Van Garderen 8/+4, 58%, N’Gapeth 10/+7, 69%, joukkueen vastaanotto 68%.

Valmentaja Janne Kangaskokko on tyytyväinen Ford Levoranta Sastamalan europeleihin joukkueen ja koko seuran puolesta.

– Kotijoukkue oli odotetun vahva. Ei saatu vastaanottoa rikki niin kuin kotisalissa ja vaikeaa sen jälkeen on haastaa. Melko vähillä virheillä pelattiin eikä peli kaatunut vastaanottoon. Olihan se hieno nähdä maailmantähtien otteita ja tästä saa taas uutta näkökulmaa asiaan. Hyvä kokemushan tämä on ollut ja kuitenkin oppia ikä kaikki.

Back to top