Skip to Content

ENNAKKO: Seuraa heitä Suomen Cupin Final 4:ssa – Naiset

Naisten lentopallon Suomen Cupin Final 4:in välierissä tulevana perjantaina kohtaavat LP-Vampula (Mestaruusliigassa 9.) – LP Kangasala (2.) ja Puijo Wolley (1.) – Hämeenlinnan Lentopallokerho (8.). Tässä jokaisesta joukkueesta yksi pelaajanosto seurattavaksi viikonlopuksi.

Hämeenlinnan Lentopallokerho – Jenny Mosser
Yleispelaaja, 24 vuotta 180 cm, Yhdysvallat
1. kausi Mestaruusliigassa

Yhdysvaltalaisella yleispelaaja Jenny Mosserilla on koko naisten liigan neljänneksi paras ottelukohtainen pistekeskiarvo 17,1. Erittäin ilmavasti hyökkäävä ja ison potentaalin pelaaja on ensimmäisen kauden ammattilainen. Hän on ollut ison taakan alla niin hyökkäyksessä kuin vastaanotossakin. Millaista helpotusta toiseksi yleispelaajaksi tullut ranskalainen Odette Ndoye tuo Mosserille, on vielä arvoitus. Mosserin hyökkäyspelaamista ei myöskään ole helpottanut joukkueen passaritilanteen vahva eläminen erityisesti viime aikoina.

LP-Vampula – Kristiana Petrova
Yleispelaaja, 25 vuotta, 177 cm, Bulgaria
2. kausi Mestaruusliigassa

Bulgaarialainen toista kauttaa LP-Vampulassa pelaava Kristaina Petrova on tehnyt liigassa ottelua kohden 15,9 pistettä. Hänen kanssa yleispelaajataakkaa on kantanut pääosin maanainen Iveta Stanchulova ja etenkin duona tämä on toisiaan selkeästi helpottava kaksikko. Peterova on ollut viime peleissä joukkueen vahvin vastaanottaja ja saanut yhä paremmin keskittyä hyökkäämiseen.

LP Kangasala – Tiiamari Sievänen
Libero, 28 vuotta, 166 cm
11. kausi Mestaruusliigassa

Monin tavoin Tiiamari Sievänen on LP Kangasalan joukkueen pelin kulmakivi. Omalla pelipaikallaan maan ehdotonta eliittiä ja lisäksi kokemuksellaan joukkueelleen todella tärkeä pelaaja. Jo peräti 11. liigakausi ja hakee viidettä finaalipaikkaa sekä kolmatta mestaruuttaan.

Sievänen on ollut tälläkin kaudella koko liigan vastaanottajista selkeä ykkönen, 61% tehoilla.

Puijo Wolley – Ella Autere
Keskipelaaja, 22 vuotta, 188 cm
4. kausi Mestaruusliigassa

Autere on ollut naisten Mestaruusliigan kovin torjuja ennen Suomen Cupin Final 4 -viikonloppua. Autereen 75 torjuntaa tarkoittaa komeaa 4,2 torjunnan ottelukeskiarvoa. Kuopioon kahden Kuusamossa vietetyn kauden ja Suomen Cupin mestaruuden sekä liigamestaruuden jälkeen palannut Autere on ottanut viime kauden tapaan taas ison loikan eteenpäin tekemisessään.

Back to top