Skip to Content

ENNAKKO: Seuraa heitä Suomen Cupin Final 4:ssa – Miehet

Miesten lentopallon Suomen Cupin Final 4:in välierissä tulevana lauantaina kohtaavat Hurrikaani-Loimaa (Mestaruusliigassa 6.) – Akaa-Volley (2.)  ja VaLePa (1.) – Savo Volley (7.). Tässä jokaisesta joukkueesta yksi pelaajanosto seurattavaksi viikonlopuksi.

Savo Volley – Andrus Raadik
Yleispelaaja, 36 vuotta, 197 cm, Viro
5. kausi Mestaruusliigassa 

Ensimmäisen kerran suomalaisyleisöä jo 2016 säväyttänyt vahva virolaisyleispelaaja on kentällä taistelun ruumiillistuma. Vahvan ja päättävisen hyökkäyspelin lisäksi Raadik on myös erinomainen hihalla, tilastoissa liigan paras yleispelaaja. Lähes 15 pisteen keskiarvo Mestaruuliigassa kertoo vahvuudesta myös pisteiden teon puolella.

 Raadik oli voittamassa Cupia vuosi sitten Savo Volleylle kuuden muun nykyjoukkueessa olevan pelaajan kanssa.

Hurrikaani-Loimaa – Aleksi Muukkonen
Hakkuri, 20 vuotta, 197 cm
4. kausi Mestaruusliigassa 

Alkukauden vaivojen parantelun jälkeen Aleksi Muukkonen on palannut entistäkin isompaan rooliin loimaalaisten paidassa. Rooli vaihtui Kristers Dardzansin loukkaannuttua hakkuriksi ja parin kauden takaiinen kauden läpimurtopelaaja on ollut todella kova.  Muukkosen vaarallisuus syöttäjänä selviää yli kahden ässän keskiarvosta liigassa, joka on kolmanneksi kovin koko sarjassa. Vastaanottotilastossakin Muukkonen komeilee liigassa 20 sakissa.

VaLePa – Sakari Mäkinen
Yleispelaaja, 28 vuotta, 190 cm
9. kausi Mestaruusliigassa 

Mäkinen voitti ensimmäisen kahdesta cupmestaruudestaan jo 10 vuotta sitten, juuri ennen 18-vuotispäiväänsä. Rooli on kasvanut seurassa valtavaksi ja kauden liigapelaajaksi valinta viime kaudella on siitä yksi todiste. ”Sakkeen”, jos kehenkään, sana yleispelaaja sopii pelirooliin täydellisesti. Tälläkin kaudella Mäkisellä on yli 14 pisteen keskiasrvo Mestaruusliigassa, ässiä on syntynyt TOP20 -listalle oikeuttavasti ja vastaanottotilastossakin on paikka kymppikärjessä.

Akaa-Volley – Ali Fazli
Hakkuri, 25 vuotta, 205 cm, Iran
2. kausi Mestaruusliigassa 

Iranilaishakkuri tuli ryminällä jo viime kaudeksi Mestaruusliigaan Raision Loimun riveissä ja on vähintäänkin jatkanut siitä mihin jäi nyt Akaassa. Huikean ulottuvuuden omaava Fazli on parhaimmillaan osoittanut olevansa lähes yksinkin pelejä voittamaan pystyvä tykki. Ennen cupin viikonloppua liigassa on syntynyt pistettä vaille 500 pinnaa, toiseksi eniten koko sarjassa. Muodostaa maamiehensä Mohammedreza Beikin kanssa näyttävän duon pallojen aikana ja niiden jälkeenkin.

Back to top