Skip to Content

eLentis -koulutusalusta avautuu

Suomen Lentopallon koulutustoiminnan kehitystyössä otetaan uusi ja merkittävä askel. Olemme rakentaneet uuden eLentis -koulutusalustan, joka uudistaa koko koulutustoimintaa. Uudistus nykyaikaistaa sekä joustavoittaa koulutustoimintaamme sekä tuo sen lähemmäksi kohderyhmiä. Tämän myötä uskomme tavoittavamme kattavammin ohjaaja- ja valmentajakunnan kun koulutuksemme ovat helposti löydettävissä, saavutettavissa ja joustavasti käytettävissä.

Löydät eLentiksen osoitteesta elentis.lentopallo.fi

Uudistus muuttaa myös koulutusten suoritustapaa ja käytänteitä:
Nyt ilmoittaudutaan halutulle koulutuslinjalle suomisport.fi -palvelussa ja aloitetaan opiskelu.
Ilmoittaudutaan käytännön saliosioon, mikäli koulutuslinja sellaisen sisältää.

Koulutustarjotin laajenee
Koulutustemme kohderyhmät ovat aikaisemmin olleet vahvasti ohjaaja- ja valmentajakoulutuksiin painottuvia. Tästä eteenpäin sisällöt tulevat kohdentumaan myös urheilijoihin ja heidän vanhempiinsa/tukiverkostoihin. Myös Beach volley ja mm. tuomaritoiminta ovat ”listalla”. Tavoitteena vieläkin laadukkaampi arkiurheilu ja -valmennus, sekä verkostoyhteistyö.

Koulutustarjotin – kategoriat
eLentis sisältää 10 kategoriaa – joista osa vielä rakentumisen alla – jokainen näistä sisältää yksittäisiä koulutuksia. Osa sisällöstä on maksuttomia ja osa maksullista. Kaikkien kategorioiden koulutuslinjoihin tulee ilmoittautua suomisport.fi -palvelun kautta. Rakennusvaiheessa olevia osioita ei vielä suomisportista löydy – otathan suomisport.fi -palvelun aktiiviseen seurantaan löytääksesi omasi.

Tutustu koulutuksiin – on avoin kategoria. Sen kautta pääset tutustumaan eri koulutuslinjoihin ja niiden suorittamiseen. Sieltä löytyy mm. Koulutuksen rakentuminen, Tilaa ohjaajakoulutus -lomake ja Lomakkeet -osio, josta löydät mm. harjoittelun suunnittelupohjia. Muut kategoriat ovat:

  • Ohjaajakoulutus (Aloittavan ohjaajan koulutus, Tekniikkakoulu, I-Taso).
  • Valmentajakoulutus (II- ja III-Taso, Volley-VAT).
  • Verkkokoulutukset (mm. Et ole yksin, Puhtaasti paras).
  • Urheilijakoulutus (mm. häirintä urheilussa, urheilijaravitsemus).
  • Urheilijan vanhemmat + muut tukiverkostot (mm. pelaajien ja pelaamisen kehittäminen – kenen vastuulla?, Koko suomen vanhempainilta).
  • Teemakoulutus (mm. tekniikkakoulu yksittäisinä osioina, vastaanotto-hyökkäys, pelaamaan opettaminen F-C-juniorit, pelaamisen kehittäminen).
  • Tuomarikoulutus (tulossa)
  • Seuratoimintakoulutus
  • Beach volleyn koulutuksia (tulossa)
  • Lentopalloliitto – henkilöstökoulutus

Yllä olevat kategoriat edellyttävät aina ilmoittautumista kyseiselle koulutuslinjalle. Ilmoittautumisen ja mahdollisen osallistumismaksun suorittamisen jälkeen saat automaattisesti tunnukset kyseiselle koulutuslinjalle ja pääset käsiksi sisältöön – opiskelu voi alkaa välittömästi. Mahdolliselle käytännön saliosioon osallistut kun se sinulle parhaiten sopii (ajankohta, sijainti).

eLentis koulutusalusta on toteutettu OKM:n lasten ja nuorten ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen kehityshankerahoituksella. Koulutusalustan teknisestä toteutuksesta on vastannut Mediamaisteri.

Ohjaaja- ja Valmentajakoulutus – Info
Tulemme toteuttamaan Teams -toteutuksen ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen uudistukseen liittyen 23.2. klo 17-18. Ilmoittautuminen käynnissä https://www.suomisport.fi/events/a19e3d73-2b1f-413a-9518-20d9d7674dd5

Lämpimästi tervetuloa!

Back to top