Skip to Content

Eins, zwei und DREI – Roosa Koskelolle jo kolmas Saksan mestaruus

Roosa Koskelo pääsi juhlimaan raskaan ja monivaiheisen kauden jälkeen uransa kolmatta Saksan lentopallomestaruutta viikonloppuna Potsdamissa. Koskelon MTV Allianz Stuttgart voitti Bundesligan finaalisarjan otteluvoitoin 3-1 SC Potsdamia vastaan neljännen finaalin katkaisseen kotivoittojen sarjan se vei erin 3-1 (20-25, 25-12, 25-19, 27-25).

31-vuotias Koskelo on pelannut Stuttgartissa nyt viiden kauden ajan ja jatkaa seurassa myös tulevalla kaudella. Tilille on kertynyt kolme maan mestaruutta (-19, -22, -23) ja yksi Saksan Cup (-22). Lisäksi liigasta Koskelolla on yksi hopea (-21), cupista kaksi hopeaa (-19,-20) ja Supercupista kaksi hopeaa (-20, -23) sekä CEV Cupin hopea (-22) .

Yhteensä maiden mestaruuksia Loimaan Jankon salolaistuneella kasvatilla on nyt seitsemän: kolme Saksasta, kaksi Suomesta ja kaksi Sloveniasta. Mitalia sarjakauden päätteeksi Koskelo on juhlinut koronakevät 2020 poislukien joka vuosi keväästä 2010 lähtien eli jokaisella pelaamallaan pääsarjakaudella.

Roosa Koskelo:

  • Tuntuu tyhmältä sanoa, että kausi oli haastava, kun Saksassa hävisimme yhden cupin välierän, yhden runkosarjapelin ja yhden finaalin…mutta sitä se vain oli. Piti sovittaa paljon palasia yhteen. Tämä työmäärä yhteenhitsaantumisen eteen oli tämän joukkueen kohdalla poikkeuksellisen suuri. Aika harvoin on tuntunut kultamitali kaulassa yhtä palkitsevalta. Päävalmentaja Tore Aleksandesenin poissaolo viimeisten kuukausien aikana oli yksi iso asia.
  • Ihan hyvät juhlat saatiin kyllä aikaiseksi, vaikka ei mestaruuden voittaminen vieraskentällä ole samaa kuin kotona. Olihan meillä ehkä satakunta fania tehnyt 8 tunnin matkan toki meitä kannustamaan. Joka tapauksessa kolmannen finaaliin voitto ja siinä ollut koko joukkueen flowtila jäi kyllä vahvimmin nyt mieleen.
  • Meiltä hyvä tasonnosto finaalehin runkosarjasta, puolivälieristä ja vielä välieristäkin. Peli ei ollut kovin hyvissä uomissa ennen finaaleja. Kokemus näkyi: omasimme paljon kovista peleistä sitä.
  • Kaksi isointa asiaa olivat laajalla rintamalla hyökkäyspelin onnistuminen ja meidän vastaanotto kesti hyvin, se oli kauden parasta oikealla hetkellä.
  • Yleensä ollaan oltu hyökkäyspelissä liikaakin meidän kahden jenkin (Krystal Rivers, Simone Lee) varassa, mutta nyt saatiin laajemmin onnistumisia. Keskipelaajatkin (Eline Timmerman, Marie Schölzel) saatiin mukaan ja se oli tärkeää, koska Potsdam oli sarjan paras torjuntajoukkue.
  • Olen todella onnellinen, ylepä ja väsynyt, mutta myös ylpeä joukkueesta sekä itsestäni. Yhä edelleen pitkän peliuran jälkeen on sillä tasolla, että pystyy pelaamaan tällä tasolla. Ei tunnu kaksikymppiseltä, mutta pystyy nauttimaan pelaamisesta.

Teksti: Toni Flink
Kuvat : MTV Allianz Stuttgart

Back to top