Skip to Content

CUPENNAKKO #1: Akaa hakee ensimmäistä mestaruuttaan – onko Savo löytänyt vireensä oikeaan aikaan?

Miesten Suomen Cupin välierä, Turku
Savo Volley – Akaa-Volley
Perjantai 2.2. 15:00

Historiansa ensimmäistä pokaalia metsästävän Akaa-Volleyn kauden avauspuolikasta on värittänyt menestys Euroopan kentillä. Akaa-Volley nappasi vasta kolmantena suomalaisseurana koskaan paikan Eurocupissa neljän parhaan joukossa. Se on tietysti tuonut paljon hyvää, mutta samalla myös kuluttanut takuulla pelaajien voimavaroja. Kahdeksan Europeliä, joista neljä matkustusten päässä (Serbia, Slovenia, Tsekki ja Espanja) ei voi olla jättämättä jälkiä.

Akaa-Volley

Mestaruusliigassa sitä johtava Akaa ei ole pahemmin kiireistä huolimatta kompuroinut. Ainoastaan tappiot Kyky-Betsetille 11.11. ja Vantaa Ducksille 6.1. voidaan laskea sellaisiksi.

Olli Kunnarin valmentama Akaa on opittu tuntemaan tällä kaudella erityisesti hurjasta syöttöpelistään sekä tsekkihakkuri Matej Smidlin tulivoimasta myös verkolla. Joukkueessa löytyy kivasti leveyttä poislukien hakkurin paikka, jossa Smidl on pelannut lähes täydet erät kauden aikana. Toki myös ranslalaislibero Louis Pineau aika vahvasti dominoi liberon paikalla.

Mikko Räsänen-Jere Heiskanen-Sebastian Pozo Hernandez muodostavat ajoittain aran, mutta parhaillaan erinomaisen yleispelaajakolmikon. Lasse Jäntti on noussut Ilja Ivanoville mainioksi, lähes tasavahvaksi, vaihtoehdoksi passarina. Keskelle löytyy varsin erilaisiakin vaihtoehtoja tarjoavana Panu Pitkänen – Antti Taponen – Petteri Tyynismaa kolmikko.

Savo Volley

Savo Volley kausi lähti yskien käyntiin, mutta 0-4 startin jälkeen se on pelannut 8-5 ja suuremmaksi kannoksi savolaisten kaskessa on muodostunut ”naapuri” Karelian Hurmos. Sarjapisteittä savolaiset ovat jääneet tuon alkukankeuden jälkeen vain tasan kerran, Akaalle 16.12.

Timo Tolvasen ohjastuksessa joukkueen pelin sielu on pieni, mutta sitäkin liikkuvampi puertoriccolainentaikasormi Kevin Rodriguez. Hänen ykköshampaana on maajoukkuehakkurimme Joonas Jokela, joka on noussut hänkin jopa taistelemaan liigan pistetilaston ykköspaikasta jo yli 20 pisteen ottelukeskiarvollaan.

Jo savolaisten vakiomieheksi kirjattava Michael Michleau saa hihamieheksi rinnalleen Alvi Shurdhin ja ajoittain todellisen yleismiehen Tapio Toiviaisen. Keskellä Tommi Siirilä ja Jakub Kovac on kansainvälisesti ajatellen joukkueen kovinta tasoa, etenkin Kovacin torjuntapeli on liigan kirkkainta kärkitasoa. Petteri Härkönen on tuuraajana erinomaista luokkaa keskelle.

Liberon paikalla on pelannut alkukauden australilainen Jackson Holland, joka sai tammikuun puolivälin jälkeen kirittäjäkseen nousevat kotimaisen nimen Miro Rasinperän.

Akaa on vienyt molemmat kauden Mestaruusliigan kohtaamiset nimiinsä: heti kauden alkuvaiheessa viisieräisen Kuopiossa ja ennen joulua suoraan kolmessa erässä kotonaan.

Tämän kauden Mestaruusliigan kohtaamiset
14.10. Savo Volley – Akaa-Volley 2-3
16.12. Akaa-Volley – Savo Volley 3-0

Savo Volley:
Finaalissa 2 kertaa, 1 mestaruus (-21). Välierissä 4 kertaa, 2-2

Akaa-Volley:
Finaalissa 1 kerran, ei mestaruuksia. Välierissä 2 kertaa, 1-1

Ei aiempia kohtaamisia cupin Final4:ssa

Savo Volley kokoonpano
Akaa-Volley kokoonpano

Suomen Cupin verkkosivut

Suomen Cupin finaalijoukkueiden kokoonpanot

Lentopalloliiton verkkosivujen faktapankista löytyy Suomen Cupin historia, jossa kaikki finaalitulokset sekä 2000-luvun välierätulokset

Liput Suomen Cupin Final Fouriin liput myy Lippu.fi

Teksti: Toni Flink

Back to top