Skip to Content

C-ikäisten alue-SM-kisat pohjoisen ja B-ikäisten idän alueiden seurojen haettavissa

Lentopalloliitto järjestää yhdessä alueiden (Pohjoinen, Itä, Länsi, Lounas ja Etelä) ja seurojen kanssa vuosittain aluejoukkueiden SM-turnaukset C- ja B-nuorille. C-ikäisten aluejoukkueiden SM-kisat järjestetään 15-17.9.2023 Lentopalloliiton pohjoisella alueella ja B-ikäisten aluejoukkueiden SM-kisat järjestetään puolestaan 22-24.9.2023 Lentopalloliiton itäisellä alueella, joihin kyseisten alueiden seurat voivat hakea kisojen järjestämisoikeutta.

Hakuaika päättyy 31.3.2023 ja haku molempiin tehdään saman alla olevan linkin kautta. Vuoden 2024 järjestäjähaku avataan tämän haun päättymisen jälkeen.

Turnaukset kiertävät vuosittain eri alueilla. Koko alueellisen katsastus-, leiritys- ja SM-turnausjärjestelmän tavoitteena on tarjota nuorille lahjakkaille lentopalloilijoille väylä edetä urallaan seurajoukkueesta maajoukkueeseen saakka. Samalla heille tarjotaan laadukasta valmennusta ja apua urheilijan uralla etenemisessä.

Turnausjärjestelyihin on myös tehty muutoksia viime ja tänä vuonna. Viime vuodesta lähiten alue-SM-turnauksia voivat hakea seurat, jotka pystyvät tarjoamaan neljä isoa kenttää (28 x 15 x 7m), jotka ovat kävelyetäisyydellä (n. 1 km) toisistaan. Toinen muutos, joka toteutetaan tänä vuonna on, että järjestäjän on tarjottava pelaajille vähintään bed & breakfast-tasoinen majoitus. Muutokset on tehty pelaajien olosuhteiden parantamiseksi, sillä monelle pelaajalle tämä turnaus on kauden päätapahtuma.

Kummankin ikäluokan aluejoukkueiden SM-kisoihin osallistuu 10 tyttö- ja 10 poikajoukkuetta eli jokaiselta alueelta kaksi joukkuetta tytöissä ja kaksi pojissa, mikäli tämä on mahdollista. Täten tapahtumaan osallistuu yli 250 pelaajaa ja noin 50 taustahenkilöä.

Turnauksen hakukaavake löytyy täältä

Lisätietoja
Satu Lehto
Huippu-urheilukoordinaattori
satu.lehto (at) lentopalloliitto.fi
p. 050 595 6163

Back to top