Skip to Content

C-ikäisten alue-SM-kisat idän ja B-ikäisten etelän alueiden seurojen haettavissa

Lentopalloliitto järjestää yhdessä alueiden (Pohjoinen, Itä, Länsi, Lounas ja Etelä) ja seurojen kanssa vuosittain aluejoukkueiden SM-turnaukset C- ja B-nuorille. C-ikäisten aluejoukkueiden SM-kisat järjestetään 16-18.9.2022 Lentopalloliiton itäisellä alueella ja B-ikäisten aluejoukkueiden SM-kisat järjestetään puolestaan 23-25.9.2022 Lentopalloliiton eteläisellä alueella, joihin kyseisten alueiden seurat voivat hakea kisojen järjestämisoikeutta.

Hakuaika päättyy 31.3.2022 ja haku molempiin tehdään saman alla olevan linkin kautta. Vuoden 2023 järjestäjähaku avataan tämän haun päättymisen jälkeen.

Turnaukset kiertävät vuosittain eri alueilla. Koko alueellisen katsastus-, leiritys- ja SM-turnausjärjestelmän tavoitteena on tarjota nuorille lahjakkaille lentopalloilijoille väylä edetä urallaan seurajoukkueesta maajoukkueeseen saakka. Samalla heille tarjotaan laadukasta valmennusta ja apua urheilijan uralla etenemisessä.

Turnausjärjestelyihin on myös tehty muutoksia. Vuoden 2022 alue-SM-turnauksia voivat hakea seurat, jotka pystyvät tarjoamaan neljä isoa kenttää (28 x 15 x 7m), jotka ovat kävelyetäisyydellä (n. 1 km) toisistaan. Toinen muutos, joka toteutetaan vuonna 2023 on, että järjestäjän on tarjottava pelaajille vähintään bed & breakfast-tasoinen majoitus, mutta tämän vuoden turnauksissa koulumajoitus on siis vielä riittävä. Muutokset on tehty pelaajien olosuhteiden parantamiseksi, sillä monelle pelaajalle tämä turnaus on kauden päätapahtuma.

Kummankin ikäluokan aluejoukkueiden SM-kisoihin osallistuu 10 tyttö- ja 10 poikajoukkuetta eli jokaiselta alueelta kaksi joukkuetta tytöissä ja kaksi pojissa, mikäli tämä on mahdollista. Täten tapahtumaan osallistuu yli 250 pelaajaa ja noin 50 taustahenkilöä.

Turnauksen hakukaavake löytyy täältä


Lisätietoja
Satu Lehto
Huippu-urheilukoordinaattori
satu.lehto (at) lentopalloliitto.fi
p. 050 595 6163

Back to top