Skip to Content

Brasilialaiset liian vahvoja Lahti-Liukkonen / Ahtiainen -kaksikolle MM-hiekalla

Kaksinkertainen MM-mitalisto Talita Antunes parinsa Rebecca Silvan kanssa olivat liian kova ja varma suomalaiskaksikolle Taru Lahti-Liukkonen / Niina Ahtiainen beach volley MM-kilpailujen kolmantena pelipäivän sunnuntaina Roomassa. Brasilialaiset kuittasivat alkulohkon toisesta pelistä voiton erin 17-21, 15-21.

Niina Ahtiainen:

-Ensimmäisessä erässä saimme paikoitellen luotua painetta vastustajalle, mutta tänään se ei riittänyt. Sideoutissa tuli varsinkin toiseen erään liikaa virheitä, emmekä päässeet torjunta-puolustuksella heidän peliin kiinni.

– Katsotaan oma peli vielä tänään läpi ja sitten fokus huomiseen vastustajaan ja viimeiseen lohkopeliin.

Valmentaja Toni Vahela:

-Oma sideout ei tänään antanut mahdollisuutta voittoon. Todella hyvää oppia myös tämän kaltaista joukkuetta vastaan pelattavasta torjunta-puolustuksesta.

-Oma syöttö oli riittävä. Vastustaja rytmitteli myös erittäin hyvin omaa syöttöään tehden meidän hyökkäyspelaamisen vaikeaksi.

Brasilialaiset veivät hyökkäypisteet 29-20, kun taas suomalaisille merkittiin ässäsyötöt 4-2. Torjunnat menivät tasan 1-1 ja virheet brassien eduksi 7-10.

Lohkon toisessa ottelussa sunnuntaina suomalaisille perjantaina hävinneet yhdysvaltalaiset Stockman / Day voittivat Dominikaaniset Tasavallan parin Payano / Rosario 21-16, 21-11.

Maanantaisessa lohkon päätösottelussa ovat suomalaisia vastassa kello 12 Suomen aikaa Dominikaaniset Tasavallan Payano / Rosario, jorka ovat hävinneet 0-2 sekä Yhdysvalloille että Brasilialle. Voitto suomalaisille varmistaisi jatkopaikan ja todennäköisesti myös paikan suoraan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella (32 parasta) keskiviikkona ilman tiistain Lucky loser -peliä.

Suomalaisten otteluohjelma
PE 10.6. USA Day / Stockman 2-1
SU 12.6. Brasilia Talita / Rebecca 0-2
MA 13.6. 12:00 (kenttä 3) Dominikaanit Payano / Rosario
Jatkopelit tiistaista lähtien. Finaalipelit sunnuntaina.

Aiemmat suomalaisnaisten sijoitukset beach volley MM-kisoihin
2005 Emilia Nyström / Erika Nyström 33.
2007 Emilia Nyström / Erika Nyström 37.
2009 Emilia Nyström / Erika Nyström 37.
2011 Emilia Nyström / Erika Nyström 17.
2013 Emilia Nyström / Erika Nyström 9.
2017 Taru Lahti-Liukkonen / Riikka Lehtonen 9.
2019 Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen 33.


Kaikki MM-kilpailujen ottelut on nähtävissä Viaplayltä. Suomeksi selostettuna luvassa on lisäksi myös V Sport 2 -kanavalla Viaplayn lisäksi kaikki suomalaisparin ottelut sekä päätösviikonlopun kaikki neljä välierää sekä mitalipelit. Ottelut selostaa Toni Flink ja asiantuntijana toimii Riikka Lehtonen, kaikkien aikojen parhaan suomalaisen MM-kisasijoituksen (9. 2017) saavuttanut lentopallo/beachvolleylegenda.

Back to top