Skip to Content

Blues Volley, JunnuValepa, Kosken Kaiku ja Puma-Volley säilyttivät Tähtiseura-tunnuksensa!

Lentopalloliitto auditoi yhdessä liikunnan aluejärjestöjen kanssa vuoden 2021 puolella neljä Tähtiseuraansa. Korona-aikana auditoinneissa on otettu digi-loikka, joten pääsääntöisesti auditoinnit hoidetaan nykyään etäyhteyksien välityksellä. Kaikki neljä auditoitua seuraa säilyttivät Tähtiseura-tunnuksensa. Onnea jokaiselle!

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Ohjelma tarjoaa seuroille erilaisia työkaluja ja asiantuntijoiden apua seuran itsearviointiin ja auditointiin sekä helppokäyttöisen Tähtiseura-verkkopalvelun Suomisportissa.

Haluamme kutsua niin pienet kuin suuretkin lentopalloseurat mukaan tähtiseuraohjelmaan, kehittämään oman seuran toimintaa. Jokainen seura voi löytää tukimateriaaleista juuri omalle kehittämisen polulleen soveltuvia työkaluja, ja edetä omaan tahtiin. Tavoitteena ei välttämättä tarvitse olla Tähtimerkki. Ohjelman avulla jokainen seura voi ottaa omia edistysaskeleita menestyäkseen nyt ja tulevaisuudessa.

Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan vastuullisesti, kuunnellaan ja kannustetaan osallistujia, reagoidaan ympärillä tapahtuviin muutoksiin, toimitaan modernisti ja vaikutetaan toimintaympäristöön.​ Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan kohti omia tavoitteitaan ja kehittyä.

Tähtimerkki on lupaus laadusta.

Blues Volley ry

Blues Volley on ollut lentopallon tähtiseura yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2003. Blues Volleyn vahvuuksiin kuuluu kokenut ja vahvasti sitoutunut seurajohto, jonka ansiosta seuran talous ja toiminnot ovat tasapainossa. Seuralla on vahvat perinteet koululentis-turnausten järjestämisessä paikkakunnalla, ja se on vuosittain taannut uusien ryhmien synnyn. Tiedättekö mistä seuran nimi on peräisin? Tarina seuran nimen taustalla on mielenkiintoinen, ja sen pohjalta seura on osannut brändätä hienosti visiotaan.

Meillä voi harrastaa lentistä myös rennommin tavoittein, onhan sloganimme myös ”swengiä peliin”!

www.bluesvolley.com

JunnuValepa ry

JunnuValepa on varsin nuori seura. Erkaantuminen Vammalan Lentopallo ry:stä kesällä 2021 oli hallittu prosessi, ja selkeytti molempien seurojen toimintaa, mutta mahdollisti silti saumattoman yhteistyön seurojen välillä. JunnuValepalla on paljon harrastajia ja ryhmiä joka ikäluokassa. Kautta linjan laadukkaan toiminnan takaa selkeät linjaukset sekä toiminnassa että valmennuksessa, ja seuralla on jatkuva halu kehittyä. Seuran arvot ohjaavat toimintaa, ja päätoimisen seuratyöntekijän rekrytoinnissa onnistuttiin löytämään innostunut ja osaava henkilö. JunnuValepa ja VaLePa jakavat yhteisen brändin, ja slogan ”Ei oo mua, on vaan me!” kiteyttää hyvin sen hengen ja ilmapiirin, joka huokuu sastamalaisesta lentopalloilusta.

”Ei oo mua, on vaan me!”

www.valepa.fi/junnu

Kosken Kaiku ry – Lentopallojaosto

Kosken Kaiku on yleisseura, jonka lentopallojaosto on ainoa Tähtiseura-tunnuksen saanut laji. Kaiku operoi pienessä Kosken TL kunnassa, jossa on edelleen vahva talkootyön henki. Seura pystyy tarjoamaan harjoitusryhmät aina 3-vuotiaista aikuisiin. Käytännössä tämä tarkoittaa joissain tapauksissa sekaryhmiä, mutta myös sitä, että seura on onnistunut rakentamaan hyvät kanavat yhteistyölle lähialueen seurojen kanssa, vanhemmissa juniori-ikäluokan joukkueissa on pelaajia muualtakin kuin Koskelta. Kosken Kaiun lentopallojaosto pyrkii ensisijaisesti olemaan laadukas kasvattajaseura, jossa jokainen pelaaja huomioidaan tasavertaisena yksilönä. Seuran visio onkin:

”Suomen paras kasvattajaseura”

www.koskenkaiku.fi

Puma-Volley ry

Puma-Volley on lentopallon suurseura Helsingistä. Toiminta on jo pitkään ollut hyvin organisoitua ja laadukasta, mutta kenties seuran suurin laadullinen harppaus koettiin viime vuonna, kun seura sai käyttöönsä uudet tilat Lehto-areenalta. Seura pystyy tarjoamaan lapsille ja nuorille sekä harrastajapolun, että huippupolun pelaajan taito- ja motivaatiotasosta riippuen. Laadukkaan toiminnan perustana on osaavat ja koulutetut vapaaehtoisvalmentajat, sekä osa-aikaisesti palkatut ammattivalmentajat.

”Noudatamme laatuseurakriteereitä, joiden keskiössä on pelaajan kehittyminen.”

www.puma-volley.fi

Lisätietoa tähtiseuratoiminnasta:

Tähtiseura-ohjelma – Suomen Olympiakomitea

Back to top