Skip to Content

Biitsinaiset turnausvoittoon ja Nations Cupin finaaliturnaukseen

Suomen naisten beach volley -nelikko Taru Lahti-Liukkonen, Niina Ahtiainen, Anniina Parkkinen ja Vilhelmiina Prihti ottivat komean turnausvoiton Turkin Balikerissä pelatusta olympiakarsintoihin kuuluvasta Nations Cupin turnauksesta.

Suomi kaatoi sunnuntaisessa finaalissa Tsekin kultaisen erän kautta. Ensimmäisessä ottelussa Anniina Parkkinen / Vilhelmiina Prihti taistelivat tiukasti voitosta, mutta Tsekin Katerina Anna Pavelková / Pavelková vei lopulta voiton 16-21, 22-20, 12-15.

Näin ykkösparien kamppailusta Suomi tarvitsi ensin voiton ja siihen perään vielä kultaisen erän hoitamisen kotiin. Sen myös Niina Ahtiainen / Taru Lahti-Liukkonen tekivät. Barbora Hermannova / Marie-Sara Stochlova joutuivat antautumaan 21-17 , 21-14 ja kultaisessa erässä 15-13.

Aiemmin turnauksessa Suomi voitti Tanskan sekä Kreikan 2-0.

Nations Cupin 12 maan finaaliturnaus pelataan 13.-16.6. Jurmalassa ja tämän turnauksen voittajamaalle tulee olympiapaikka Pariisiin.

Anniina Parkkinen:

• Olipas kiva päästä ”Vilkun” kanssa taas samalle puolelle verkkoa. Omassa pelissä oli tänään paljon hyvää, vähän jäi harmittamaan viimeisen erän loppu, jossa annettiin vastustajalle pisteitä vähän liian helposti. Yhteispeli kuitenkin paranee peli peliltä. Niina ja Taru pelasivat upeasti ja ottivat hienon voiton Tsekeistä.

Valmentaja Toni Vahela:

• Finaalipaikka nykymuotoisessa Euroopan Olympiakarsinnassa on kovan työn takana. Kaikki tiimistä oli valmiit sitä tekemään. Isompi ryhmä toi mukavasti rentoutta kaikkeen tekemiseen.
  • Vaikka Vilkku ja Ansu hävisivät tänään oman pelinsä, niin siinäkin oli todella paljon hyviä merkkejä. Hyökkäyspelaamisen tehokkuus yksi mainitakseni.
  • Niina ja Taru pelasivat todella varmalla tasolla koko turnauksen. Eilen ja tänään hyökkäyspelaaminenkin oli järkevän aggressiivista.