Skip to Content

Biitsin SM-kiertueella seuraavaksi vakiopysähdys Sastamalassa

Sastamalasta on tullut beach volleyn SM-kiertueen vakiopelipaikka ja taas Kaalisaaressa nähdään maan lajieliittiä tulevana viikonloppuna. Sastamala Openia on pelattu vuodesta 2016 lähtien. Tuttuun tapaan perjantaina luvassa on karsintaturnaukset ja pääsarjat pelataan lauantaina sekä sunnuntaina. Miesten turnaus päättyy finaaliin sunnuntaina kello 18 ja naisten kello 17.

Miehissä Sastamalan mestaruuksia on eniten Santeri Sirenillä (viisi) ja Jyrki Nurmisella (neljä). Kaksikko on toivottavasti puolustamassa nyt neljän edellisen kesän voittoaan. Pieni mutta asiaan on Nurmisen treeneissä ennen viime viikonloppua saama vaiva, joka pakotti kaksiko keskeyttämään Hyvinkään turnauksen.

Naisten turnauksessa Sastamalassa saatiin 2016-2021 aina eri turnausvoittoajat. Viime kesänä paikallispari Vilhelmiina Prihti / Aliisa Vuorinen pystyi uusimman ensimmäisenä parina naisissa mestaruuden ja on nyt ykkössijoitettuna lähdössä viikonloppuun.

Naisten sarjaan on ilmoittautunut Sastamalan turnaukseen 27 ja miesten 26 paria

Villit korit turnauksen pääsarjaan menivät järjestäjien puolelta Juho Kaunisto / Juho Turkki ja Viivi Jokela / Jasmin Järvensivu -kaksikoille. Lentopalloliiton villin kortin miesten sarjaan sai U20 EM-kisoihin valmistautuvat Aleksi Oksanen/ Veeti Viljamaa.

Sastamalassa pelataan jo keskiviikkona sekä torstaina U14 ja U18 -sarjojen SM-osakillpailut. Junnupelejä pelataan Kaalisaaren lisäksi Vinkin vapaa-aikakeskuksessa.

Santeri Siren on Sastamala Openin menestyksekkäin pelaaja viidellä mestaruudella.

Miesten puolella edelleenkin kaikki SM-kiertueen ottelunsa suomalaispareja vastaan voittaneiden Nurminen / Siren (nyt 75-0, erät 152-5) osallistujalistalta löytyvä molempien aiempien osakilpailujen voittajat Ville Sorvoja / Otto Viitala ja Pekka Piippo / Vili Topio.

Mielenkiintoisia haastajia edellämainitulle nelikolle ovat tällä kertaa eri parien kanssa pelaavien Pennasten veljesten muodostamat duot: Valtter Pennanen / Aleksi Hänninen ja Arttur Pennanen / Sebastian Pozo Hernandez sekä totta kai Hyvinkään pronssimiehet Teppo Pulkkinen / Pyry Topio ja Kalajoen finalistit Kalle Kattelus / Marko Määttänen. Mustiksi hevosiksi voisi nostaa tasaisesta joukosta vielä parit Jaakko Keskitalo / Kasper Pennanen ja Miro Määttänen / Antti Ropponen.

Naisissa kaksinkertaiset Sastamalan valtiattaret Vilhelmiina Prihti / Aliisa Vuorinen pelaavat nyt kesän ensimmäsen SM-kiertueen osakilpailun ja ovat selkeästi ykkössijoitettuja. Hyvinkään mestarit Tuuli Metsäkoivu / Elina Pirttimäki ovat parin kuumimmat haastajat.

Edellämainittuja kaksikkoja puolestaan haastaa mitä mielenkiintoisin kombinaatio Katja Metsäkoivu / Kirsi Aaltola. Katja voitti Evgenya Ukolovan kanssa Kalajoella ja Kirsi (os. Hyttinen) on puolestaan Suomen mestari vuosimallia 2010 ja 2013.

Lisäksi naisten mitalitaistossa Sastamalassa voisivat hyvinkin olla Kalajoen kolmoset Linnea Hautala / Sofia Mäkitalo ja Tessa Lauri / Pinja Jokela sekä Ida Mämmi / Oona Ojala.

Kotietu on yksi lisäase jo kahdesti Sastamala Openin voittaneille Vilhelmiina Prihtille ja Aliisa Vuoriselle.

Naisten pääsarjaan suoraan selvinneet parit
Prihti Vilhelmiina / Vuorinen Aliisa
Metsäkoivu Tuuli / Pirttimäki Elina
Aaltola Kirsi / Metsäkoivu Katja
Tiihonen Sara / Waris Annika
Hautala Linnea / Mäkitalo Sofia
Hirvonen Ester / Tahkola Jenny
Mämmi Ida / Ojala Oona
Jokela Viivi / Järvensivu Jasmin (Villi kortti)

Naisten osallistujalista

Miesten pääsarjaan suoraan selvinneet parit
TMR INVEST Nurminen Jyrki / Sirén Santeri
Piippo Pekka / Topio Vili
Hänninen Aleksi / Pennanen Valtter
Pulkkinen Teppo / Topio Pyry
Pennanen Arttur / Pozo Hernández Sebastian
Sorvoja Ville / Viitala Otto
Oksanen Aleksi / Viljamaa Veeti (Villi kortti)
Kaunisto Juho / Turri Juho (Villi kortti)

Miesten osallistujalista

Kauden aiemmat osakilpailuvoittajat

Kalajoki Katja Metsäkoivu / Evgeniya Ukolova, Ville Sorvoja / Otto Viitala
Hyvinkää Tuuli Metsäkoivu / Elina Pirttimäki, Pekka Piippo / Vili Topio

Beach volleyn SM-kiertue 2023

14.-16.7. Kalajoki
21.-23.7. Hyvinkää
28.-30.7. Sastamala
11.-13.8. SM-finaalit, Tampere

Teksti: Toni Flink
Kuvat: Antti Saarimaa

Back to top