Skip to Content

Biitsin SM-kiertue tällä viikolla ensimmäisen kerran Hyvinkäällä

Toisena osakilpailuna kesän beach volleyn SM-kiertueella vuorossa on tulevan viikonloppuna Hyvinkää Open BVH Areenalla Beach Volley Hyvinkään isännöimänä. Hyvinkäällä pelataan nyt ensimmäistä kertaa lajin SM-osakilpailu. Tuttuun tapaan perjantaina luvassa on karsintaturnaukset ja pääsarjat pelataan lauantaina sekä sunnuntaina. Miesten turnaus päättyy finaaliin sunnuntaina kello 17 ja naisten kello 18.

Naisten sarjaan myönnettiin yksi villi kortti, jolla Emiliina Heimala / Milja Henriksson pääsevät suoraan pääsarjaan.

Naisten sarjaan on ilmoittautunut 25 ja miesten 23.

Osallistujalista pullistelee mitä mielenkiintoisempia pareja. Miehissä yhdessä 17 kertaa kiertueella turnausvoiton 2018-2022 kesinä voittaneet Jyrki Nurminen / Santeri Siren tulevat mittauttamaan osaamistaan jo kiertueen Kalajoella viime viikonloppuna aloittaneiden parien kanssa. Nurminen / Siren ovat voittaneet edellisen viiden kauden aikana kaikki kiertueen ottelunsa suomalaispareja vastaan: ottelut ovat 73-0 ja erät 148-5. Myös rankingpisteiden kakkoset, Pekka Piippo / Vili Topio, avaavat kotimaan SM-kiertueen nyt.

Vili Topio ja Pekka Piippo aloittavat SM-kiertueen nyt Hyvinkäältä.

Tätä kovaa nelikkoa lähtevät haastamaan mm. Kalajoen kaikki neljä mitaliparia: Ville Sorvoja / Otto Viitala, Joona Manninen / Vili Manninen, Kalle Kattelus / Marko Määttänen ja Arttur Pennanen / Valtter Pennanen. Lisää mielenkiintoa menestystaisteluun tuovat myös mm. Veeti Viljamaa nyt Aleksi Oksasen kanssa, Samu Pulkkinen / Samuel Vainio, Pyry Topio / Teppo Pulkkinen, Jaakko Keskitalo / Kasper Pennanen, Miro Määttänen / Kasimir Vuorinen ja Sebastian Pozo Hernandez / Ville Kattelus.

Naisissa ylivoimaisesti parhaat rankinpisteet ovat parilla Sole Juuri-Oja / Sara Sinisalo pisteiden toki ollessa lähes täysin viime kesän SM-hopeamitalistin Sinisalon.

Kalajoen mestareit Katja Metsäkoivu ja Evgeniya Ukolova lähtevät Hyvinkäälle eri parien kanssa: Metsäkoivu pelaa parinaan SM-hopeamitalisti vuosimallia 2010 ja moninkertainen kiertuevoittaja Saana Koljonen, kun taas kaksinkertainen olympiamenestyjä Ukolova pelaa U18 ja U20 EM-kisoihin lähtevän juniorin Ester Hirvosen kanssa.

Kalajoen kakkoset Tuuli Metsäkoivu / Elina Pirttimäki ovat ehdottomia turnauksen mitalisuosikkeja, jopa suurimmat ennakkosuosikit. Kalajoen mitalisteista myös Pinja Jokela / Tessa Lauri sekä Sofia Mäkitalo, joka pelaa nyt Emmi Koskisen kanssa.

Naisten Kalajoen avauskisan finaalipareista hopeanaiset Tuuli Metsäkoivu ja Elina Pirttimäki ovat yhdessä myös Hyvinkään hiekoilla, kun taas mestarit Katja Metsäkoivu ja Evgeniya Ukolova pelaavat eri parien kanssa.

Naisten pääsarjaan suoraan selvinneet parit
Juuri-Oja Sole / Sinisalo Sara
Metsäkoivu Tuuli / Pirttimäki Elina
Koljonen Saana / Metsäkoivu Katja
Mämmi Ida-Maria / Ojala Oona-Maria
Tiihonen Sara / Waris Annika
Hirvonen Ester / Ukolova Evgeniya
Järveläinen Mira / Väärälä Venla
Heimala Emiliina / Henriksson Milja (villi kortti)

Naisten osallistujalista
https://beachvolley.torneopal.fi/taso/ilmoittautuneet.php?sarja=N2

Miesten pääsarjaan suoraan selvinneet parit
TMR INVEST Nurminen Jyrki / Sirén Santeri
Piippo Pekka / Topio Vili
Pennanen Arttur / Pennanen Valtter
Pulkkinen Teppo / Topio Pyry
Kattelus Kalle / Määttänen Marko
Manninen Joona / Manninen Vili
Sorvoja Ville / Viitala Otto
Pulkkinen Samu / Vainio Samuel
Oksanen Aleksi / Viljamaa Veeti

Miesten osallistujalista
https://beachvolley.torneopal.fi/taso/ilmoittautuneet.php?sarja=N2

Karsinnan alustava aikataulu:

klo 17 miehet – 4 peliä
klo 18 miehet – 3 peliä, naiset – 1 peli
klo 19 naiset – 4 peliä
klo 20 naiset – 4 peliä

Beach volleyn SM-kiertue 2023

14.-16.7. Kalajoki
21.-23.7. Hyvinkää
28.-30.7. Sastamala
11.-13.8. SM-finaalit, Tampere

Teksti: Toni Flink
Kuvat: Antti Saarimaa, Toni Flink

Back to top