Skip to Content

Belgia kuittasi velat Veljeksiltä nopeasti takaisin

Belgia oli samalla tavalla niukimmalla mahdollisella tavalla miesten lentopallomaajoukkuettamme parempi lauantaina, mitä Veljekset olivat perjantaina. Lauantain toinen maaottelu päättyi vasta viidennen erän jatkopalloilla Leuvenissa Belgialle 3-2 (25-22, 19-25, 19-25, 25-17, 17-15). Perjantain ensimmäisen ottelun Suomi voitti 3-2.

Otteluiden lopputulokset olivat himena toissijaisia asioita, kun joukkueet vaihtoivat peleissä paljon pelaajia hakien kaikille pelituntumaa Kultaiseen liigaan.

Veljesten avaus oli sama kuin perjantaina: Fedor Ivanov, Joonas Jokela, Niko Suihkonen, Antti Ronkainen, Nuutti Niinivaara, Severi Savonsalmi ja Voitto Köykkä (lib.)

Jiri Hänninen korvasi Ronkaisen ja Miro Leinonen Niinivaaran kolmannessa erässä. Neljänteen peliin tulivat Santeri Välimaa, Luka Marttila, Miika Haapaniemi ja Niklas Breilin. Aleksi Muukkonen korvasi neljännen erän aikana Jokelan.

Lauantaina Suomi oli vahvimmillaan toisen erän lopulla kääntäen sen kuuden pisteen tappioasemasta voitokseen 25-19. Loppuerän Veljekset veivät mm. 15-6. Myös kolmoserän keskivaihe oli Suomelta erittäin vahva. Päätöserässä Suomi johti vielä 12-10, mutta Belgia oli lopussa terävämpi päätten pelin kolmannella ottelupallollaan Jolan Coxn ässäsyöttöön.

Niko Suihkonen (15/+10) oli Suomen tehokkain Joonas Jokelan kasattua 12/+4 ja ensimmäiset hetkensä maajoukkuepaidassa kentällä olleen Miika Haapaniemen komeat 9/+9.

Belgia vaihtoi passari Seppe Van Hoywegheniä ja keskipelaaja Michael Farnssenia lukuunottamatta koko aloituksensa ensimmäiseen peliin verrattuna. Simo Peters (24/+16) oli nyt isäntien paras pistemies.

Belgia oli nyt kyökkäyksessä piirun verran Veljeksiä parempi (47%-50%, virheet 21-18). Torjunnat meni isännille 9-11, kun taas ässäsyötöt Suomi vei 9-8. Suomi paransi muutenkin syöttöpeliään perjantain pelistä.

Päävalmentaja Joel Banks:

  • Kommentit tulossa…

Perjantain maaottelu oli miesten maajoukkuehistorian 1383.

Suomi on kohdannut nyt Belgian miesten maaotteluissa 53 kertaa, joista se on voittanut 28 ja hävinnyt 25.

Viikon kuluttua lauantaina käynnistyy Kultainen liiga, jonka avauspelissä Veljekset kohtaavat Tarttossa Viron kello 21. Ottelu nähdään suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa. Virosta joukkue matkaa Tsekkeihin, jossa peli on vuorossa 31.5. Kotiavaus on luvassa Turun Kupittaalla 4.6. lohkon neljättä joukkuetta Slovakiaa vastaan.

Ottelutallenne

Suomen joukkue Belgia-otteluissa (maaottelumäärä 20.5 jälkeen)

Passarit:
Ivanov, Fedor (46)
Välimaa, Santeri (2)

Hakkurit:
Jokela, Joonas (48)
Muukkonen, Aleksi (2)

Liberot:
Köykkä, Voitto (25)
Breilin, Niklas (44)

Yleispelaajat:
Suihkonen, Niko (57)
Hänninen, Jiri (15)
Luka Marttila (11)
Antti Ronkainen (65) .

Keskipelaajat:
Savonsalmi, Severi (23)
Niinivaara, Nuutti (16)
Haapaniemi, Miika (2)
Leinonen, Miro (9)

Päävalmentaja Joel Banks
Apuvalmentajat Oskar Muurinen ja Mikko Häyrinen
Fysiikkavalmentaja Teemu Rauhala
Tilastot Ari-Heikki Kulmala
Joukkueenjohtaja Satu Lehto
Fysio Tom Kåla

Miesten maajoukkueen kokoonpanosta lisää
https://www.lentopallo.fi/maajoukkueet/veljekset/joukkueen-esittely-ja-kokoonpano/

Back to top