Skip to Content

Beach volleyssa EM-viikko Wienissä – Suomesta mukana kaksi paria

Suomi lähtee kisaamaan beach volleyn EM-kilpailuihin Itävallan Wieniin alkavalla viikolla kahdella naisparilla. Niina Ahtiainen ja Taru Lahti-Liukkonen on sijoitettu turnauksessa 14:nneksi ja Sara Sinisalo / Anniina Parkkinen 27:nneksi. Molemmissa sarjoissa mukana on 32 paria.

EM-kisojen kaikki ottelut on nähtävissä Eurovolley.tv -palvelusta (7,99 € / kk)

Taru Lahti-Liukkonen on mukana EM-kisoissa nyt historiallisesti kymmenennen kerran. Hän on ollut mukana EM-turnauksessa vuodesta 2013 lähtien kesän 2020 jäätyä väliin äitiysloman myötä. Parina Lahti-Liukkosella on ollut EM-kisoissa aiemmin Anniina Parkkinen kuusi kertaa ja Riikka Lehtonen kolmasti. Paras sijoitus on viides tila Parkkisen kanssa 2017.

Niina Ahtiainen on mukana EM-kisoissa nyt seitsemännen kerran perättäin. Paras sijoitus on viides tila 2020 Riikka Lehtosen kanssa Jurmalassa. Kertaalleen Ahtiainen on pelannut EM-kisoissa Ida Sinisalon kanssa, neljä kertaa Riikka Lehtosen kanssa ja kertaalleen Vilhelmiina Prihtin kanssa.

Anniina Parkkinen on EM.kisoissa jo yhdeksännen kerran perättäin. Hän on pelannut Lahti-Liukkosen kanssa kuudet kisat sekä Essi Hasun ja Ida Sinisalon kanssa kertaalleen. Parkkisen paras sijoitus on viides tila Lahti-Liukkosen kanssa 2016.

Sara Sinisalo on aikuisten EM-tasolla nyt ensikertalainen.

Niina Ahtiainen ja Taru Lahti-Liukkonen aloittavat pelinsä keskiviikkona 2.8. legendaarista Laura Ludwigia ja Louisa Lippmannia vastaan klo 12 Suomen aikaa. 37-vuotias Ludwig on nelinkertainen Euroopan mestari, yhdeksänkertainen mitalisti ja nyt mukana 16:nnen kerran aikuisten tasolla EM-kilpailuissa! Ludwig on myös Rion olympiavoittaja ja maailmanmestarikin 2017.

Otteluparin voittaja kohtaa lohkon toisen otteluparin voittajan vielä samana päivänä kello 16 ja sama juttu lohkon otteluparien häviäjien kesken. Lohkojen voittajat etenevät suoraan toiselle pudotuspelikierrokselle (Round of 16) ja lohkojen kakkoset sekä kolmoset pelaavat 1. pudotuspelikierroksella (Round of 24). Lohkojen neloset sijoittuvat turnauksessa 25:nneksi.

Sara Sinisalo / Anniina Parkkinen kohtaavat keskiviikkona kello 14 turnauksessa kuudenneksi sijoitetut slovenialaiset Tjasa Kotvik / Tajda Lovsin.

Suomalaisten alkulohkot

Ahtiainen / Lahti (Suomi)
Stam / Schoon (Alankomaat)
Ludwig / Lippmann (Saksa)
Freiberger / Holzer (Itävalta)

Sinisalo / Parkkinen (Suomi)
Alvarez / Moreno (Espanja)
Helland-Hansen / Olimstad (Norja)
Kotvik / Lovsin (Slovenia)

Suomalaisten ennakkotunnelmat

Päävalmentaja Toni Vahela

 • Wienin turnaukset ovat aina eräänlaisia beach volley- tapahtumien esikuvia. Rinnastaen mihin tahansa urheilumuotoon tunnelma turnauksessa on huikea. Se itsessään jo luo EM-kisoille mahtavat lähtökohdat.
 • Urheilun näkökulmasta EM-kisat ovat yksi meidän kauden päätavoitteista. Jälleen kahden joukkueen mukaan saaminen sinälläänkin on kova juttu.
 • Turnauksen taso on laaja. Karkeasti noin 15 turnauksen parasta paria voivat pelata pelejä ristiin ja päivän kunto ratkaisee paljon. Kauden aikaisempien näyttöjen perusteella Niina ja Taru kuuluvat näiden kärkijoukkueiden kastiin ehdottomasti.
 • Saran ja Anniinan alkukausi ei varmasti ole ollut sitä, mitä oltaisiin toivottu, mutta se ei tarkoita, etteikö potentiaalia olisi. Heidän kohdalla kisat tarjoavat hienon näytönpaikan omasta osaamisesta. Pelin lähtiessä oikeille urille mikä tahansa joukkue saa olla varpaillaan.

Niina Ahtiainen

 • Huippua taas päästä pelaamaan EM-kisoissa. Lähdetään peli kerrallaan etenemään. Tajusin, että nämähän ovat mun ja Tarun ensimmäiset yhteiset EM-kisat.
 • Wien on paikkana kiva ja tapahtuma on aina ollut ihan super, kun fanit elää niin mukana. Jotain huhua kuullut, että suomifanejakin saattaa katsomossa näkyä

Taru Lahti-Liukkonen

 • Fiilikset ovat odottavaiset ja niin siistiä päästä pelaamaan jälleen Wieniin, jossa on aina hieno tunnelma. Olemme tällä kaudella näyttäneet Niinan kanssa ajoittain erittäin hyvää peliä ja se antaa uskoa myös EM-kisoihin. Tärkeää on pysyä vain hetkessä kiinni.
 • Olemme saaneet tällä viikolla treeneissä mahtavaa sparria miehiltä ja he ovat pistäneet meille hyvin painetta suorituksiin.

Anniina Parkkinen

 • Innolla odotan jo EM viikkoa ja mun yhdeksänsiä peräkkäisiä kisoja! Wien on yksi minun lempparipaikoista pelata biitsiä. Tunnelma varsinkin pääkentällä on aikaisemmin ollut mieletön ja toivon että päästään kokemaan se tämän turnauksen aikana.
 • Meidän lohko tulee olemaan varmasti tasainen ja rennolla omalla pelillä meillä on hyvät mahikset vaikka mihin.

Sara Sinisalo

 • Hyvillä fiiliksillä omiin ekoihin EM-kisoihin! Varsinkin kun turnauspaikka on kuulemma yksi siisteimmistä. Lähdetään pelaamaan omaa rentoa peliä ja ottamatta turhia paineita ja nauttimaan joka hetkestä.

Teksti: Toni Flink

Back to top